24 травня відбулася ІІІ звітно-виборча конференція Житомирської обласної Асоціації лікарів, в якій взяв участь директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олександр Михайлович Торбас.

2013_05_24_01

Зі звітом про роботу Асоціації за період з 1 січня 2007 року по 31 грудня 2011 року виступив її президент Станіслав Олександрович Афонічкін, який проінформував присутніх про етапи становлення організації.

- З 11 березня 2000 року, - зазначив С.О.Афонічкін, - укладено угоду між Асоціацією та управлінням охорони здоров’я облдержадміністрації з метою встановлення громадського контролю, розширення демократичних засад діяльності управління,  забезпечення юридичної та правової підтримки працюючих у галузі, сприяння професійної кваліфікації та професійного рівня медичних працівників. Так, відповідно до угоди, УОЗ передало на розгляд Асоціації атестацію лікарів, які займаються приватною практикою, лікарів інших відомств, а також лікарів та середніх медичних працівників закладів комунальної власності, які претендують на 2-гу категорію.

2013_05_24_02

Асоціація залучається до розгляду справ на дії медичних працівників щодо вирішення питань їхнього юридичного та правового захисту; організовує виїзні курси з підвищення кваліфікації лікарів.

ДОЗ погоджує з Асоціацією кандидатури медпрацівників на державні нагороди та присвоєння почесних звань.

У 2000 році створено комісію по розгляду скарг на дії медпрацівників та звернень самих медичних працівників щодо захисту їхніх професійних, юридичних та соціальних інтересів. З 2006 року до складу Асоціації введено посаду юриста.

2013_05_24_03

З 2001 року Асоціація активно сприяла підвищенню кваліфікації лікарів шляхом проведення виїзних передатестаційних циклів. Всього Асоціацією  було проведено 60 засідань атестаційної комісії, де було атестовано 4337 фахівців (523 лікарі  та 3814 середніх медичних працівники). Не атестовано 10 лікарів та 48 середніх медичних працівників, що свідчить про об’єктивний підхід до оцінки знань. Скарг на рішення атестаційної комісії Асоціації не надходило.

Доповідач також зупинився на питанні членства в Асоціації та сплати членських внесків.

Директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації О.М.Торбас зазначив, що Житомирщина по праву може пишатися діяльністю Асоціації лікарів та Асоціації медичних сестер.

- Хочу висловити велику подяку, - зазначив О.М.Торбас, -  правлінню Житомирської  обласної Асоціації лікарів на чолі зі Станіславом Олександровичем Афонічкіним за велику роботу в напрямку організації та проведення передатестаційних циклів та підвищення кваліфікації лікарів; проведення атестації лікарів та середніх медичних працівників (ІІ категорія), розгляд звернень та скарг.

Відповідно до порядку денного на конференції виступила голова ревізійної комісії Асоціації Людмила Іванівна Зайцева;  юрист  Лариса Вікторівна Алімова; голова комісії по розгляду скарг на дії медичних працівників Анатолій Адамович Фомюк.

Після обговорення доповідей прийнято рішення ІІІ звітно-виборчої конференції, згідно з яким Президентом Житомирської обласної Асоціації лікарів обрано Станіслава Олександровича Афонічкіна.

Прес-центр ДОЗ

тел 41-37-72