Під такою назвою незабаром стартуватиме в області соціальний проект, з яким голова правління ГО «Асоціації замовників і виробників соціальної реклами в Україні» Ігор Леонідович Бабій ознайомив 17 травня сімейних лікарів поліклініки центральної міської лікарні № 1.

2013_05_20_10

Організатор проекту - Всеукраїнське громадське об’єднання «Проти гіпертензії», де головою правління є головний кардіолог України, завідувач відділу симптоматичних гіпертензій інституту кардіології ім. М.Д.Стражеска НАМН України, професор, д.м.н. Юрій Миколайович Сіренко.

Мета проекту, який стартуватиме у місті Житомирі наприкінці травня, - впровадження механізмів профілактики, ранньої діагностики та вчасного лікування гіпертонічної хвороби в населення України, що включатиме контроль АТ (артеріального тиску) і збільшення прихильності до лікування пацієнтів з АГ (артеріальною гіпертензією).

2013_05_20_11

Перший етап Пілотного проекту передбачає залучення фармацевтів пілотних регіонів до моніторингу та контролю рівня АТ у пацієнтів з  АГ; проведення науково-практичної програми для лікарів та фармацевтів, яка буде здійснюватись провідними фахівцями в  кардіології та контролю якості лікування гіпертонічної хвороби з боку лікарів; проведення інформаційно-освітньої кампанії з підвищення рівня обізнаності пацієнтів з АГ за підтримки місцевої влади із залученням ЗМІ, виготовлення відповідних санбюлетнів та інших тематичних інформаційних матеріалів та розміщення  їх у ЗМІ; проведення програми експрес-оглядів (скринінгу) населення та розміщення зовнішньої та внутрішньої соціальної реклами.

З реалізацією проекту його модератори сподіваються на підвищення рівня обізнаності населення щодо проблем гіпертонії, її ранньої діагностики та профілактики захворювання, покращення якості лікування гіпертонічної хвороби та зменшення кількості ускладнень, а також на розширення кола прихильників здорового способу життя.

Прес-центр ДОЗ

41-37-72

E-mail:  press@ztomc.net.ua