15 травня в рамках Всеукраїнського «Тижня діагностики раків шкіри» (13-19 травня 2013 року) в Житомирському інституті медсестринства відбулася прес-конференція для представників ЗМІ за участю головного лікаря Житомирського обласного шкірно-венерологічного диспансеру, головного позаштатного дерматовенеролога департаменту охорони здоров’я Житомирської   облдержадміністрації  Анатолія Адамовича Фомюка, онкохірурга Житомирського обласного онкодиспансеру Юрія Сільвестровича Шевченка, лікаря-дерматовенеролога Житомирського обласного шкірно-венерологічного диспансеру Валентина Івановича Косована.

2013_05_16_02

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, щорічно в світі реєструють понад 200 000 випадків захворювання на меланому шкіри і близько 65 000 спричинених нею смертей. В Україні у 2010 році захворіли на меланому 2829 осіб, 1070 з них померли.

52% новоутворень шкіри та 62% меланом виявлено медичними працівниками при профілактичних оглядах жителів області.

Серед злоякісних новоутворень у жителів Житомирської області, - зазначив у своєму виступі А.А.Фомюк, - новоутворення шкіри серед чоловіків займають друге  місце після раку легень, серед жінок новоутворення шкіри займають друге місце після новоутворень молочної залози.

До цього часу смертність від меланоми в Україні складає ледь не 95%, тоді як у Європі – лише 5%. Такий сумний показник зумовлений аж ніяк не відсутністю методів лікування, а несвоєчасним діагностуванням меланоми.

Основною причиною є несвоєчасне звернення громадян до лікарів при наявності різних видів новоутворень. Саме тому однією з першочергових цілей Всеукраїнського тижня діагностики раків шкіри є своєчасне інформування населення області про даний вид захворювань, про заклад, де можливо обстежитись з приводу дерматоонкологічних захворювань.

Прес-центр ДОЗ

E-mail:  press@ztomc.net.ua

тел 41-37-72