На реалізацію соціальних ініціатив Президента України у сфері охорони здоров’я та Національного проекту «Нове життя» 16 квітня на базі Житомирської обласної клінічної лікарні ім.О.Ф.Гербачевського відбулося відкриття сучасного медично-діагностичного центру «Експерт». В урочистому заході взяли участь голова облдержадміністрації Сергій Миколайович Рижук, заступник директора департаменту охорони здоров’я Валентина Олегівна Грищук, головний лікар обласної клінічної лікарні ім. О.Ф.Гербачевського Михайло Іванович Борщівський, керівник представництва Toshiba Medical Systems в Україні Костянтин Станіславович Гаєвський, генеральний директор українського представництва МДЦ «Експерт» Володимир Михайлович Ященко та директор ТОВ «МДЦ Експерт-Житомир» Марія Олександрівна Місюрова.

2013_04_17_01

Очільник області під час урочистого відкриття закладу зазначив:

- Мені приємно констатувати, що цей медичний діагностичний центр -яскравий приклад державно-приватного партнерства в галузі охорони здоров’я. Житомирщина має позитивний досвід співпраці з фірмою Toshiba Medical Systems, яка постачає в область найсучасніше діагностичне обладнання. Зокрема, у щойно відкритому діагностичному центрі встановлено сучасний 1,5-тесловий магнітно-резонансний томограф, комп’ютерний 64-зрізововий томограф, УЗД-апарат експертного рівня фірми Toshiba. Щодня за направленнями лікарів тут проходитимуть обстеження до 40 жителів області, яким з обласного бюджету буде відшкодовуватись частина вартості обстеження. Крім того, область цілком взяла на себе витрати на обстеження дітей з онкопатологіями. Зараз розглядається питання щодо пільгового обстеження інвалідів усіх груп, ветеранів Великої Вітчизняної війни, ветеранів праці, постраждалих у наслідок аварії на Чорнобильській АЕС 1, 2 категорій.

2013_04_17_02

Упродовж останніх років третина обласного бюджету спрямовується в охорону здоров’я, проте і цього не вистачає. Зокрема і на останній сесії обланої ради при розподілі 28 млн грн. вільних коштів, більше 40 відсотків було направлено в галузь медицини. Це, зокрема, на створення кардіохірургічного центру, де завершуються ремонтні роботи та закуповується необхідне медичне обладнання.

2013_04_17_03

2013_04_17_04

За словами генерального директора українського представництва МДЦ «Експерт» В. М. Ященка, окремі діагностичні прилади є і в сусідніх областях, але поєднання всієї необхідної техніки для встановлення точного діагнозу в одному закладі – відтепер лише в Житомирі. Система надання діагностичних послуг у МДЦ «Експерт-Житомир» відповідає стандартам госпітальної діагностичної допомоги Європи та США, а саме – зосередження усіх основних видів діагностики в одному центрі та можливість для лікарів-діагностів скласти повну діагностичну картину.

2013_04_17_05

На тверде переконання директора ТОВ «МДЦ Експерт-Житомир» М.А.Місюрової, його відкриття має цілий ряд переваг для жителів Житомира та області: центр працює на головній медичній та клінічній базі Житомирської області, що дозволяє пацієнтам з районів пройти всю діагностику та отримати консультативне лікарське заключення протягом одного дня. До того ж можливості сучасної техніки дозволяють провести діагностику максимально точно та швидко. Система попереднього запису дозволяє пацієнтові спланувати свій час та вибрати зручний день для візиту. Співпраця з лікарями обласної клінічної лікарні дозволяє виробити індивідуальний підхід до кожного пацієнта, співставити клінічну та діагностичну картини і призначити ефективне лікування.

2013_04_17_06

Лікарі МДЦ впевнені, що застосування найсучаснішого діагностичного обладнання дасть змогу оперативно проводити найточнішу діагностику, від якої залежать результати подальшого успішного лікування пацієнтів.

2013_04_17_07

Тому сьогодні, маючи весь необхідний асортимент сучасного діагностичного обладнання, колектив МДЦ “Експерт-Житомир” робить свій соціальний внесок у справу збереження здоров’я жителів Житомирщини.

Прес-центр ДОЗ

E-mail: press@ztomc.net.ua