Житомирський обласний центр охорони здоров’я матері та дитини з робочим візитом відвідала прем’єр-міністр України Юлія Володимирівна Тимошенко.
Головний лікар цього медичного закладу Ю. Р. Вайсберг та начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації О. К. Толстанов провели для Юлії Володимирівни невелику екскурсію по центру, розповіли про його здобутки. Їх супроводжували представники обласної влади на чолі з головою облдержадміністрації Ю. В. Забелою.
Затим у дворі центру охорони здоров’я матері і дитини, де зібралися його медпрацівники та пацієнтки, Ю. В. Тимошенко розповіла про мету свого візиту до цієї лікувальної установи.
З короткою промовою виступив Ю. Р. Вайсберг, котрий зазначив, що „хотів і домігся того, щоб зробити перебування у нашому закладі з такого не передбачуваного, боязкого в свято, щоб жінка мала бажання сюди повертатись щороку і народжувати дітей. І так покращувати демографічну ситуацію нашої держави”.
- Я дійсно щаслива перебувати тут разом з вами, - сказала Юлія Володимирівна. – Коли ми відвідали палати центру і поспілкувалися  з матерями та їх родинами, то зрозуміли, чому багато киянок народжують у Житомирі. Це приємно, бо таких пологових будинків в Україні майже немає. Моєю метою сьогоднішнього візиту було подивитись на роботу центру і запозичити ваш досвід для інших пологових будинків та відділень. Дійсно, вам є чим пишатись. Ваш головний лікар, якого тут дуже люблять, думаю, справжній герой України. Ті матері, з якими я поспілкувалася, просили передати вашому колективу велику подяку, бо ви всі особливі, і клімат, що ви створили в лікарні, є просто унікальним. Велика подяка вам, що ви організували таку лікарню, такий колектив.
Ю. В. Тимошенко пообіцяла, що буде посилено політику в цій галузі, будуть прийняті потрібні рішення, щоб в цьому медзакладі створити ще потужніший методологічний центр. Все для того, щоб і інші пологові будинки України мали такий же вигляд, як центр охорони здоров’я матері і дитини.
- Ще однією метою мого приїзду було те, що ми зараз укладаємо великі угоди з Австрією, Канадою та Ізраїлем на закупівлю для всіх пологових будинків та відділень країни тієї техніки та обладнання, що є найбільш потрібним. Ми приїхали проконсультуватися та подивитись, яка апаратура діє найкраще. Те замовлення, що ми вже зробили, слугуватиме для того, щоб у кожному пологовому будинку була достатня кількість спеціальних інкубаторів, реанімаційних  комплексів тощо. Крім того, сьогодні ми прийняли рішення закупити спеціальні реанімаційні автомобілі акушерського спрямування, щоб можна було не тримати величезну кількість пологових відділень, а якісно, без шкоди для здоров’я перевезти породіллю до таких закладів, як у вас, де вона зможе отримати допомогу. Україна може демонструвати найкращі стандарти медицини завдяки таким людям, як керівник та колектив цього центру. Дякую вам і бажаю щастя, успіхів, натхнення у вашій роботі. Думаю, любов біля вас завжди є, бо кожна матір, яка тут народила свою дитину, вас любить.
Ю. В. Тимошенко подарувала центру укомплектоване реанімаційне місце для новонародженого та повідомила, що до кінця року лікувальний заклад отримає ще реанімаційні автомобілі акушерського спрямування, апаратуру, що дозволяє робити спеціальні генетичні аналізи,  та іншу техніку.
Юрій Рувімович подарував прем’єрці символ центру – порцелянове курча, яке щойно вилупилось з яйця. У відповідь Ю. В. Тимошенко зазначила, що обов’язково знайде в своєму кабінеті місце для цього сувеніру.
- Дякую вам за визнання праці колективу лікарні, - звернувся Ю. Р. Вайсберг до Ю. В. Тимошенко. – Я хочу, щоб Ви пам’ятали – сьогодні є люди в Україні, які хочуть і можуть робити добро.
Юлія Володимирівна зазначила, що такі люди, як Ю. В. Вайсберг, мають будувати в цілому всю медичну систему України. І попередила медпрацівників центру, щоб психологічно готувалися до розлуки з головним, тому що його планує забрати в Київ, щоб  „правильно налагодити систему роботи пологових будинків у країні, що подарує десятки тисяч життів, які, можливо, нині ще не зберігаються, але ми точно збережемо їх у майбутньому”.
Наприкінці зустрічі прем’єрка поспілкувалась з медпрацівниками лікарні та відповіла на запитання пацієнток центру.


Обласний центр здоров’я