Новини

Мінімізація ризику поширення COVID-19 – це питання свідомого вибору кожного

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під час брифінгу назвав 5 рекомендацій, виконуючи які, громадяни зможуть зробити новорічні свята безпечними.

Детальніше...

 

Умови участі у масових заходах на відкритому повітрі

Брати участь та організовувати будь-які масові заходи на відкритому повітрі можуть лише люди, які мають необхідні COVID-документи. Зокрема йдеться про фестивалі, концерти, ярмарки, виставки тощо.

Детальніше...

 

Правила проведення святкових заходів у закладах освіти

Грудень – насичений святковими заходами у школах та садочках. Щоб ризики інфікування COVID-19 були мінімізовані, дотримуйтеся протиепідемічних заходів.

Детальніше...

 

Велике будівництво на Житомирщині: Наталія Остапченко взяла участь у відкритті амбулаторії у Сінгурах

17 грудня 2021 року у селі Сінгури Житомирського району відбулися урочистості з нагоди відкриття амбулаторії на 1-2 лікарів, участь у яких взяла перша заступниця голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко. Також до заходу долучилися директорка Департаменту регіонального розвитку облдержадміністрації Інна Хоменко, керівництво Житомирського району, Новогуйвинської громади та громадськість.

Детальніше...

 

Депутати підтримали ряд проєктів рішень, що стосуються кадрових призначень

Завершила свою роботу 8-ма сесія Житомирської обласної ради восьмого скликання. Понад 74 питання порядку денного проголосовано депутатами протягом 2 годин.

Детальніше...

 

Програма «Здоров’я населення Житомирщини» – проголосована

16 грудня 2021 року депутати під час засідання 8-ї сесії Житомирської обласної ради затвердили обласну Програму «Здоров’я населення Житомирщини» на 2022 рік, рішення підтримали 60 депутатів.

Детальніше...

 

Посадовий оклад керівника закладу охорони здоров’я не перевищуватиме розмір середньої зарплати медпрацівників більш як на 60% – постанова Кабміну

15 грудня 2021 року Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, якою ліквідовує диспропорцію між розміром оплати праці медпрацівників і керівників закладів охорони здоров’я. Її розробило Міністерство охорони здоров’я на виконання Указу Президента України.

Постанова набуває чинності з 1 січня 2022 року.

Відповідно до постанови, посадовий оклад керівника не може перевищувати розмір середньої заробітної плати медпрацівників закладу охорони здоров’я більш як на 60 %. Також керівники будуть зобов’язані диференціювати рівень заробітної плати працівників з урахуванням їхньої кваліфікації, обсягів, складності, відповідальності та умов виконуваної роботи.

«Сьогодні розмір посадового окладу керівника може до 10 разів перевищувати мінімальний посадовий оклад лікарського складу колективу. Така ситуація демотивує колектив працювати далі. Тому тепер керівники закладів охорони здоров’я будуть мотивовані вживати заходів для підвищення заробітної плати своїм працівникам», сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Довідка:

З моменту реорганізації закладів охорони здоров’я бюджетних установ у комунальні некомерційні підприємства (далі КНП) вони отримали статус повноцінних суб’єктів господарювання. Це мало сприяти збільшенню їхньої господарської та фінансової самостійності.

У КНП організація оплати праці та створення умов праці належить до сфери договірного регулювання і здійснюється на основі системи колективних договорів, галузевої та відповідних регіональних угод, а також Генеральної Угоди. Нерівномірний та нераціональний розподіл доходів КНП призводить до відсутності та нехтування з боку керівників закладів охорони здоров’я механізму розподілу стимулюючих виплат, встановлення рівня преміювання між керівним та іншим персоналом, незабезпечення диференціації заробітної плати та справедливого співвідношення залежно від обсягів, складності, відповідальності та умов виконуваної роботи, кваліфікації працівника.

Для врегулювання цього МОЗ також розпочав роботу над розробленням галузевої угоди.

Пресслужба МОЗ

 

Як вакцинувати дітей віком 12+ проти COVID-19

В Україні діти від 12 років можуть щепитися від COVID-19 вакциною Comirnaty від Pfizer-BioNTech за умови наявності в них усіх обов’язкових рутинних щеплень (згідно з наказом МОЗ № 595 від 16.09.2011).

Детальніше...

 

«Лідери змінюють світ»

Під такою назвою проходив Всеукраїнський конкурс МОЗ України серед медичних сестер та братів 2021 року. Конкурс відбувся з ініціативи Центру розвитку медсестринства МОЗ та фахового журналу «Довідник головної медичної сестри».

Детальніше...

 

«Додаткова доза – це передусім захист для осіб із тяжкими супутніми захворюваннями» – Віктор Ляшко

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко підписав наказ МОЗ № 2770 від 13 грудня 2021 року щодо введення додаткової дози вакцини від COVID-19 відповідно до рекомендації Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики (НТГЕІ) №18-10/2021-1.

Детальніше...

 

Велике будівництво на Житомирщині: в шести модернізованих приймальних відділеннях у лікарнях області встановлено нові КТ

У рамках програми Президента України «Велике будівництво» в Житомирській області активно розбудовується мережа закладів охорони здоров’я – будівництво амбулаторій, реконструкція лікарень та модернізація приймальних відділень.

Детальніше...

 

Як уберегтися від травмування взимку

З приходом зими у нашому регіоні можливі такі метеорологічні явища, як ожеледь та ожеледиця.

Детальніше...

 

Переможців конкурсу «Твоє майбутнє – це здорове сьогодення» визначено

Традиційно, вже вкотре до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, що відзначається 1 грудня, Житомирський міський центр соціальних служб міської ради провів міський конкурс малюнків, плакатів та коміксів серед студентської молоді на тему «Твоє майбутнє – це здорове сьогодення».

Детальніше...

 

Амбулаторія у селі Хочине є прикладом розвитку інфраструктури громад Житомирщини в рамках програми Президента України «Велике будівництво»

08 грудня 2021 року голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко в рамках робочої поїздки до Коростенського району відвідав амбулаторію у селі Хочине Олевської громади.

Детальніше...

 

Наступного року у бюджеті області на охорону здоров’я передбачено 192 675,8 тис. грн.

Про це розповіли представник Департаменту фінансів облдержадміністрації та перша заступниця голови ОДА Наталія Остапченко, представляючи проект рішення «Про обласний бюджет Житомирської області на 2022 рік» на розгляд депутатів під час засідання комісії з охорони здоров’я.

Детальніше...

 

Україна збільшила можливості для зберігання вакцин в умовах наднизьких температур – з 200 тис. до 6 млн доз

Міністерство охорони здоров’я України спільно з міжнародними партнерами ПРООН, ЮНІСЕФ та USAID продовжує розширювати можливості холодового ланцюга для зберігання й транспортування вакцин, які потребують наднизьких температур – від -60 до -80°C. Таких умов потребує вакцина Comirnaty від Pfizer-BioNTech.

Детальніше...

 

Більше десятка питань опрацювали депутати на регламентній комісії

В обласній раді відбулось засідання постійної комісії обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності.

Детальніше...

 

Проведення масових заходів під час карантину

На час карантину в Україні заборонено проведення масових заходів на жовтому та червоному рівнях епіднебезпеки.

Детальніше...

 

Нові правила роботи та відвідування громадських закладів під час карантину

З 6 грудня 2021 року набувають чинності зміни до Постанови №1236, які передбачають посилення карантинних обмежень для невакцинованих.

Детальніше...

 

Усе про вакцини від COVID-19 в Україні

AstraZeneca

Це векторна вакцина, яку розробила шведсько-британська компанія AstraZeneca разом з Оксфордським університетом. Вакцина, вироблена в ЄС, має торговельну марку Vaxzevria, в Південній Кореї – AstraZeneca-SKBio, в Індії – Covishield.

Детальніше...

 
<< Початок < Попередня 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Наступна > Кінець >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Терміново
Шановні колеги!!!
Як ви оцінюєте медичне обслуговування в області?
Дайджест

daidzhest

Урядова гаряча лінія

p3_27042018baner

Статистика сайту