Новини

Медики, комунальники та місцеві урядовці мають щепитися від COVID-19 до 31 січня

31 січня 2022 року набуває чинності наказ Міністерства охорони здоров’я України № 2664 від 30 листопада 2021-го, який розширив перелік організацій, представники яких підлягають обов'язковій вакцинації проти COVID-19.

Детальніше...

 

Оновлені протоколи щодо проведення кесаревого розтину

В Україні оновлений клінічний протокол «Кесарів розтин». У клінічному протоколі оновлені та деталізовані показання та протипоказання до операції кесаревого розтину, тож він виключає необґрунтовані призначення такого втручання. Вперше наведені ризики цієї операції для матері і дитини, що допоможе повною мірою інформувати пацієнтів про її можливі наслідки. Крім того, осучаснені методи профілактики ускладнень оперативного втручання.

Детальніше...

 

У 2021 році у рамках програми Президента «Велике будівництво» на Житомирщині реалізовано 33 проєкти медичної інфраструктури

Впродовж 2021 року у Житомирській області в рамках президентської програми «Велике будівництво» у 22 громадах було реалізовано 33 проєкти медичної інфраструктури.

 

Детальніше...

 

Українські COVID-сертифікати визнали ще шість країн світу

До складу Довірчої мережі е-здоров’я ЄС, члени якої взаємно визнають цифрові COVID-сертифікати, приєднались нові країни-учасниці. Йдеться про такі країни, як: Ліван, Чорногорія, Тайвань, Уругвай, Туніс та Таїланд. Таке рішення дозволить під час перетину кордону з цими країнами використовувати цифровий COVID-сертифікат, отриманий у Дії. Це стосуватиметься тих громадян, які вакцинувалися від коронавірусної хвороби або нещодавно одужали.

Детальніше...

 

Бустерна доза вакцини проти COVID-19 для людей віком 60+ та нові COVID-сертифікати

В Україні дозволили бустерну дозу вакцини проти COVID-19 для людей віком від 60 років, незалежно від того, якою вакциною вони щепилися. Літні люди зможуть отримати бустерну дозу щонайменше через шість місяців після другої.

Детальніше...

 

Діти віком від 6 місяців до 6 років, не щеплені від поліо вчасно, будуть вакциновані наприкінці січня 2022 року

Всі діти віком від 6 місяців до 6 років, які не отримали потрібні щеплення від поліомієліту вчасно або отримали їх із порушенням Національного календаря профілактичних щеплень, будуть вакциновані інактивованою поліовакциною (ІПВ).

Детальніше...

 

Медичний календар на січень 2022 року

«Сухий січень» – це щорічний рух, завдяки якому мільйони людей відмовляються від алкоголю протягом першого місяця року. Участь у кампанії – це можливість позбутися похмілля, зменшити окружність талії та заощадити гроші, відмовившись від алкоголю на 31 день.

Детальніше...

 

Сільські лікарні та амбулаторії отримують доступ до швидкісного інтернету

Заклади охорони здоров’я в сільській місцевості отримали змогу користуватись швидкісним інтернетом. Уже 1,6 тис. амбулаторій та 18 лікарень у 1 535 селах і селищах підключено до швидкісного інтернету.

Детальніше...

 

Як працюють вакцини від COVID-19 – пояснюють інфекціоніст і експертка з фармаконагляду

В Україні доступні вакцини від COVID-19 трьох типів: мРНК (Comirnaty від Pfizer-BioNTech, Moderna), векторна (AstraZeneca) й інактивована (СoronaVac від Sinovac Biotech) вакцини. Кожна з цих вакцин пройшла всі необхідні етапи клінічних досліджень та схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров’я.

Детальніше...

 

«Обласна дитяча лікарня – це моє життя»

29 грудня 2021 року у 37-й день народження обласної дитячої клінічної лікарні колектив цього дитячого лікувального закладу квітами, аплодисментами і щирими словами подяки висловлював усю свою повагу, любов і шану Василю Михайловичу Задумі, лікарю-анестезіологу дитячого відділення з ліжками для інтенсивної терапії інфекційних хворих КНП «Обласна дитяча клінічна лікарня» ЖОР, лауреату обласної премії ім. О.Ф.Гербачевського, який прийняв тверде рішення піти на заслужений відпочинок.

Детальніше...

 

Велике будівництво на Житомирщині: відтепер жителі області отримуватимуть якісні медпослуги у реконструйованому приміщенні онкологічного диспансеру

У рамках президентської програми «Велике будівництво» у 2021 році в Житомирській області здійснювалося будівництво, реконструкція та капітальний ремонт 11 об’єктів соціальної сфери, у тому числі 3 медичних закладів.

Детальніше...

 

Затверджено уніфікований протокол «Бронхіальна астма у дітей»

Міністерство охорони здоров’я затвердило уніфікований клінічний протокол первинної та вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги «Бронхіальна астма у дітей». Наказ про його затвердження підписав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Детальніше...

 

Депутати затвердили пріоритетні напрямки в міській галузі охорони здоров’я на 2022 рік

На сесії міської ради затвердили зміни до Цільової програми розвитку охорони здоров’я Житомирської міської об’єднаної територіальної громади на 2021 – 2023 роки.

Детальніше...

 

Заступниця міністра Марія Карчевич розповіла, як працюватимуть центри масової вакцинації на новорічні свята

У перші дні нового року усі центри та пункти масової вакцинації, які проводять щеплення від COVID-19, будуть зачиненими. Про це під час брифінгу заявила заступниця міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Марія Карчевич.

Детальніше...

 

Уряд підтримав нову редакцію Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України ухвалив нову редакцію Національного переліку основних лікарських засобів. Зміни розширять доступ пацієнтів до необхідних медпрепаратів, вартість яких покривається бюджетом у рамках програми державних гарантій медичного обслуговування населення.

Детальніше...

 

Уряд призначив Державну службу з лікарських засобів та контролю за наркотиками уповноваженим органом у сфері донорства крові та функціонування системи крові

23 грудня 2021 року Кабінет Міністрів прийняв постанову «Про визначення уповноваженого органу у сфері донорства крові та компонентів крові, функціонування системи крові та внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України».

Детальніше...

 

Подарунок від благодійників. Лікарні №1 та №2 міста Житомира отримують медичні ліжка

23 грудня 2021 року функціональні ліжка отримають два міських медичні заклади.

 

Детальніше...

 

В обласній лікарні ім. О.Ф. Гербачевського відкрили амбулаторне відділення

У рамках заходів, передбачених спільним розпорядженням голів обласної ради та обласної адміністрації з нагоди 35-ї річниці аварії на ЧАЕС відбулось відкриття амбулаторного відділення центру надання спеціалізованої медичної допомоги жителям Житомирської області із числа осіб, які постраждали від наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Детальніше...

 

Мінімізація ризику поширення COVID-19 – це питання свідомого вибору кожного

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під час брифінгу назвав 5 рекомендацій, виконуючи які, громадяни зможуть зробити новорічні свята безпечними.

Детальніше...

 
<< Початок < Попередня 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Наступна > Кінець >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Терміново
Шановні колеги!!!
Як ви оцінюєте медичне обслуговування в області?
Дайджест

daidzhest

Урядова гаряча лінія

p3_27042018baner

Статистика сайту