Новини

Як підготуватися до запуску е-рецепту на антибіотики — у МОЗ відбулася зустріч із представниками громад

З квітня 2022 року усі антибіотики, які зареєстровані в Україні, відпускатимуть в аптеках лише за наявності у пацієнта електронного рецепта. Відтак, усі заклади охорони здоров’я та, зокрема, аптеки повинні провести роботу з підключення до електронної системи охорони здоров’я. Про це говорили під час онлайн-зустрічі з представниками місцевих державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування. Мова також йшла про підготовку закладів охорони здоров’я до впровадження е-рецепта на антибіотики.

Детальніше...

 

4 лютого - Всесвітній день боротьби проти раку

Щороку у світі виявляється 12 млн осіб, які вперше захворіли на рак. Близько 7 млн помирають від хвороби. Україна за темпами поширення раку посідає друге місце в Європі. Більше 1 млн осіб з онкологічними захворюваннями перебуває на обліку в медичних закладах нашої країни, з них 33 758 хворих – в КНП «Житомирський обласний онкодиспансер».

Детальніше...

 

Олексій Яременко: Українські медики вже отримують підвищену зарплату, а на керівників, які її не нарахують, – чекатиме перевірка

За січень 2022 року медикам державних та комунальних закладів охорони здоров’я вже нараховується заробітна плата на рівні не нижче 20 000 гривень для лікарів та 13 500 гривень для медичних сестер. Про це в ефірі «Радіо НВ» заявив заступник міністра охорони здоров’я Олексій Яременко.

Детальніше...

 

Медичний календар на лютий 2022 року

4 лютого – Всесвітній день боротьби з онкологічними захворюваннями. Встановлений 4 лютого 2000 року на Всесвітньому саміті боротьби з раком, щоб привернути увагу громадськості до профілактики, раннього виявлення та лікування цього захворювання. З 2022 року розпочинається нова трирічна кампанія «Усунути прогалини у лікуванні». Її мета – поінформувати про бар’єри, які існують для багатьох людей у лікуванні раку, та забезпечити рівний доступ до послуг й отримання необхідної допомоги, що підвищать шанси людини на виживання.

Детальніше...

 

У Дії з’явився COVID-сертифікат для щеплених бустерною дозою

З 1 лютого 2022 р. усі, хто отримав бустерну дозу щеплення від COVID-19, можуть завантажити новий COVID-сертифікат. Міністерство охорони здоров’я разом з Міністерством цифрової трансформації запустило технічний функціонал для нових цифрових документів про щеплення.

Детальніше...

 

Будівництво сучасної бактеріологічної лабораторії на базі Житомирського обласного протитуберкульозного диспансеру на фінальному етапі

Голова обласної ради Володимир Федоренко зустрівся з представниками благодійного фонду «Лікарі без кордонів - Бельгія», зокрема новим директором філії в місті Житомирі Діном Мохаммадом.

Детальніше...

 

Кампанія зі щеплення від поліо. Що потрібно знати батькам?

У відповідь на спалах поліомієліту в Україні організована кампанія зі щеплення дітей, які пропустили (або не зробили взагалі) вакцинацію, передбачену Національним календарем профілактичних щеплень.

Детальніше...

 

Як захистити дітей від COVID-19: поради батькам

За весь час пандемії в Україні на COVID-19 захворіло 237 830 дітей. Найбільше підтверджених випадків захворювання серед дітей виявлено у віковій групі 10–14 років – понад 40%. Ще 26% припадають на категорію 15–17 років.

Детальніше...

 

1 лютого стартує кампанія зі щеплення від поліомієліту дітей, які не були вакциновані вчасно

1 лютого в Україні розпочинається кампанія зі щеплення дітей від поліомієліту. Її перший етап охопить дітей віком від 6 місяців до 6 років, які пропустили вакцинацію за Національним календарем, і триватиме три тижні. Таких заходів необхідно вжити через виявлення вірусу у 20 дітей на Рівненщині й Закарпатті восени 2021 року (тоді 1 дитина отримала параліч, а 19 були контактними і мали безсимптомний перебіг). Ще один випадок захворювання на поліомієліт зафіксований в Україні 24 січня 2022 року.

Детальніше...

 

Відкриття оновленого обласного спеціалізованого центру по наданню допомоги дітям з гострою травмою

20 січня голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко взяв участь у відкритті обласного спеціалізованого центру по наданню допомоги дітям з гострою травмою з встановленням комп’ютерного томографа в КНП «Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня» Житомирської обласної ради у Станишівській територіальній громаді. Також участь у заході взяли заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма, керівництво медичного закладу, народні депутати України та ЗМІ.

 

Детальніше...

 

Велике будівництво на Житомирщині: відкриття амбулаторії у селі Борщів

Голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко 20 січня 2022 року взяв участь у відкритті амбулаторії в с. Борщів. До відкриття амбулаторії також долучився народний депутат України Арсеній Пушкаренко.

Детальніше...

 

20 січня – День вшанування захисників Донецького аеропорту

Бої за Донецький аеропорт – одні з найзапекліших у війні на сході України – тривали з травня 2014-го до 20 січня 2015 року. Понад 242 дні українські військові, добровольці, медики й волонтери протистояли навалі російсько-окупаційних військ і проросійських бойовиків, затято відстоюючи рідну землю. Звитяжна оборона летовища стала символом незламності та бойового духу нашого війська, а захисники терміналів отримали почесне ймення «кіборги».

 

Детальніше...

 

Коли щеплювати дитину від поліомієліту?

Восени 2021 року у 20 дітей на Рівненщині й Закарпатті виявили вірус поліомієліту. Це високозаразне інфекційне захворювання повернулося в Україну через низький рівень охоплення щепленнями. Водночас щеплення – єдиний спосіб запобігти поліомієліту, адже ліків від цієї хвороби немає. Відповідно до Національного календаря, дітей щеплюють від поліо 6 разів:

Детальніше...

 

МОЗ спростило доступ підлітків до вакцинації від COVID-19

Міністерство охорони здоров’я України скасувало вимогу про обов’язкову наявність усіх рутинних щеплень для вакцинації дітей від 12 років проти COVID-19. Про це йдеться у наказі № 64 від 13.01.2022.

Відтепер для того, щоб вакцинувати дитину 12-17 років від коронавірусної хвороби, батькам достатньо просто записати її до будь-якого пункту чи центру щеплення. Адреси та контакти центрів та пунктів можна знайти на vaccination.covid19.gov.ua/list або за тел. 0 800 60 20 19.

Із собою треба мати свідоцтво про народження (для дітей 12-13 років) або паспорт та ідентифікаційний код (для дітей 14-17 років) для того, щоб дані про вакцинацію внесли в електронну систему охорони здоров’я.

Дітям 12-13 років для щеплення необхідна згода одного з батьків або опікуна.

Для вакцинованих від COVID-19 також є можливість генерації дитячого COVID-сертифікату.

Водночас вчасне проведення обов’язкових рутинних щеплень, передбачених Національним календарем, залишається важливим, адже захищає дитину від 10 небезпечних інфекційних хвороб.

До 12 років (включно) діти в Україні мають отримати щеплення:

  • від гепатиту В (три дози, завершений курс вакцинації);
  • туберкульозу (1 доза, завершений курс);
  • кору, паротиту, краснухи (2 дози, завершений курс);
  • дифтерії, правця (5 доз);
  • кашлюка (4 дози, завершений курс);
  • поліомієліту (5 доз);
  • хіб-інфекція (3 дози, завершений курс).

У 14 років потрібно завершити курс вакцинації від поліомієліту (6 доза), а у 16 – зробити щеплення від дифтерії та правця, яке буде потрібно повторювати кожні 10 років.

 

Довідково

Нагадаємо, 13 жовтня 2021 року МОЗ рекомендувало щепити дітей від 12 років від коронавірусної хвороби вакциною Comirnaty від Pfizer-BioNTech за умови наявності в них усіх обов’язкових рутинних щеплень.

Вакцина Comirnaty пройшла усі необхідні дослідження для дітей віком 12-17 років, які довели її ефективність та безпечність. Виробник вніс в інструкцію до вакцини зміни, якими дозволено використовувати цю вакцину дітям від 12 років.

За даними Центрів з контролю та профілактики захворювань США на середину жовтня 2021 року, вакцина Pfizer на 93% ефективна проти госпіталізації підлітків віком 12-18 років.

Наразі вакцина Comirnaty від Pfizer-BioNTech дозволена для використання для дітей від 12 років у більшості країн, що застосовують цей препарат, як-от США, Канада, Австралія, Японія, країни ЄС тощо.

 

МОЗ України.

 

Що відомо про новий штам «Омікрон»

Наразі у світі тривають дослідження та вивчення нового штаму «Омікрон», проте вже є перші дані про вказаний штам.

Детальніше...

 

Депутати погодили фінансування заходів з будівництва та реконструкції на 2022 рік

В обласній раді 13 січня відбулось засідання постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестиційної діяльності, середнього і малого бізнесу, будівництва, транспорту та зв’язку.

Детальніше...

 

Медики Житомирщини заслуговують на найвищі відзнаки у галузі — Орден та Медаль Святого Пантелеймона

13 січня голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко взяв участь у пресконференції щодо початку конкурсного відбору претендентів на отримання відзнак Орден та Медаль Святого Пантелеймона.

Детальніше...

 

В Україні почала працювати нова модель інтернатури

Головними принципами нової моделі інтернатури є справедливість, прозорість, доступність до кращих медичних практик, розвиток професійних компетентностей європейського рівня, формування готовності до самостійної незалежної медичної практики.

Детальніше...

 

У Житомирі вже можна отримати бустерну дозу

«Отримати бустерну дозу можна у Центрі вакцинації, або ж в одному із пунктів щеплень. Основна вимога – минуло 6 місяців з дати введення другої дози. Для підтримуючої дози перевага надається вакцинам Moderna та Pfizer. Тим, хто має дві дози CoronaVac, рекомендовано вводити бустерну дозу Pfizer»,- каже заступниця міського голови Марія Місюрова.

Детальніше...

 
<< Початок < Попередня 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Наступна > Кінець >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Терміново
Шановні колеги!!!
Як ви оцінюєте медичне обслуговування в області?
Дайджест

daidzhest

Урядова гаряча лінія

p3_27042018baner

Статистика сайту