Новини

Наш обласний перинатальний центр знову готовий допомагати з'явитися на світ новим громадянам нашої країни

Всім відомо, що внаслідок авіаудару окупантів, який стався 1 березня цього року обласний перинатальний центр був вимушений призупинити свою роботу. Але керівництво області, співробітники центру, волонтери вирішили, що кваліфікована акушерська та неонатологічна допомога повинна здійснюватися саме в цьому закладі.

Детальніше...

 

Без жінок перемоги не здобути!

Під час війни, яка наразі триває, на долю наших медичних працівників припадають особливо важкі випробування і вони роблять усе від них залежне, аби допомогти нашим воїнам перемогти окупантів.

Детальніше...

 

Дії у разі аварії на мережі газозабезпечення

Міністерство охорони здоров'я України публікує рекомендації щодо дій у разі аварії на мережі газозабезпечення.

Детальніше...

 

Що робити у разі хімічної атаки або аварії на хімпідприємстві

Інструкція від Міністерства охорони здоров’я, що робити у разі хімічної атаки або аварії на хімпідприємстві. Також надаємо інструкцію, яку першу допомогу слід надавати у разі отруєння хімікатами.

Детальніше...

 

Рівень госпіталізацій в Україні вже нижчий за граничний показник адаптивного карантину – Віктор Ляшко

У світі триває тренд на спад реєстрації нових випадків COVID-19. Україна також минає пік захворюваності. Попри найбільші цифри виявлених випадків за весь час епідемії – а це понад 40 000 підтверджених захворювань на добу, – кількість госпіталізацій і померлих менша, ніж на піку попередньої Дельта-хвилі. Про це розказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко під час ранкового брифінгу.

Детальніше...

 

Неврологічні прояви коронавірусної хвороби

Коронавірусна хвороба COVID-19 може мати різні прояви та наслідки для здоров’я. Зокрема, вона у першу чергу впливає на серцево-судинну та дихальну системи. Водночас, як і під час хвороби, так і після одужання можуть спостерігатися неврологічні та психічні ускладнення.

Детальніше...

 

Роз’яснення: про зміни до ліцензійних умов з медичної практики та внесення даних до ЕСОЗ

В електронній системі охорони здоров’я (ЕСОЗ) розмежовано право користувачів на внесення та перегляд інформації у центральній базі даних системи, а також – на введення змін та доповнень до неї. Окрім того, в ЕСОЗ можна відстежити кожну дію користувача.

Детальніше...

 

Володимир Федоренко відвідав Житомирський обласний спеціалізований будинок дитини

З робочим візитом голова обласної ради 18 лютого 2022 року завітав до КНП «Житомирський обласний спеціалізований будинок дитини» ЖОР, ознайомився з матеріально-технічною базою та обговорив з керівником закладу нагальні питання.

Детальніше...

 

Мешканцям Житомирської громади, які мають почесне звання «Заслужений донор України», буде надано пільги на оплату житлово-комунальних послуг

Відповідний проєкт рішення виноситься на розгляд виконавчого комітету міської ради. Розроблено Порядок надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг особам, які мають почесне звання «Заслужений донор України», за рахунок коштів бюджету Житомирської міської територіальної громади.

 

Детальніше...

 

Вакцинуємося від поліомієліту: принципи ефективної комунікації з батьками. Посібник для медичних працівників

Посібник для сімейних лікарів, педіатрів, медсестр про принципи ефективної комунікації з батьками допоможе сімейним лікарям, педіатрам, медсестрам та іншим медпрацівникам ефективніше консультувати батьків та всіх, хто опікується дітьми, щодо щеплення від поліомієліту. Посібник містить достовірну інформацію про вакцинацію та відомості з психології та поведінкової науки.

ПОСІБНИК ДЛЯ МЕДИЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ

2022_02_18_01

polio_communication_parents (pdf, 1 Мб)

 

Пресслужба МОЗ

 

Усі заклади охорони здоров’я, які провадять медичну практику, працюватимуть в ЕСОЗ

Усі заклади охорони здоров’я незалежно від форми власності, які провадять медичну практику, невдовзі будуть працювати в електронній системі охорони здоров’я (ЕСОЗ). Кабінет Міністрів України ухвалив відповідну постанову щодо питань провадження господарської діяльності з медичної практики.

Детальніше...

 

Велике будівництво на Житомирщині: жителі області можуть пройти комп’ютерну томографію у реконструйованих приймальних відділеннях

Завдяки програмі Президента України «Велике будівництво» в Житомирській області модернізовано приймальні відділення та оснащено їх сучасним обладнанням, необхідним для оперативного діагностування та лікування хворих.

Детальніше...

 

Ухвалено зміни до Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників

Міністерство охорони здоров’я України ухвалило зміни до Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників. Випуск 78 «Охорона здоров’я». Зокрема, додана нова спеціальність – «Лікар стоматолог-пародонтолог».

Детальніше...

 

Скорочено вимоги до стажу роботи керівників закладів охорони здоров’я

Міністерство охорони здоров’я України скоротило вимогу до стажу роботи керівників закладів охорони здоров’я, відповідні зміни внесено до Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників. Випуск 78 «Охорона здоров’я». Згідно зі змінами, кваліфікаційні вимоги до керівників закладів встановлені наступні:

 

Детальніше...

 

МОЗ та «Коаліція за вакцинацію» запустили проєкт зі щеплення від COVID-19 літніх мешканців віддалених населених пунктів

Протягом січня-березня 2022 року Міністерство охорони здоров'я України та Громадська спілка «Коаліція за вакцинацію», у співпраці з Центром громадського здоров’я МОЗ України, за підтримки Фундації «Кока-Кола» реалізують проєкт з вакцинації проти COVID-19 мешканців віддалених населених пунктів України.

Детальніше...

 

Житомирщина отримала 2899 упаковок ліків Molnupiravir для лікування COVID-19

Про це повідомляє Департамент охорони здоров’я Житомирської ОДА. Так, до комунальної установи «База спеціального медичного постачання» Житомирської обласної ради надійшла партія ліків Molnupiravir – синтетичного експериментального противірусного препарату, який є активним проти коронавірусів, зокрема SARS, MERS та SARS-CoV-2.

Детальніше...

 

Роз’яснення: як медичним закладам підготуватися до нових умов відпуску антибіотиків?

Уже з квітня цього року для придбання в аптеках антибактеріальних лікарських засобів потрібен буде електронний рецепт. Українські лікарі виписуватимуть е-рецепти на всі антибіотики, які зареєстровані в Україні та містяться в Державному реєстрі лікарських засобів.

Детальніше...

 

ПМГ 2022: пакет «Готовність до надання медичної допомоги в умовах поширення інфекційних захворювань, епідемій та в інших надзвичайних ситуаціях»

Епідемія COVID-19 навчила українську медичну систему швидко реагувати на такі серйозні виклики. Щоб лікарні були готовими до можливих спалахів інфекційних хвороб, до Програми медичних гарантій включили новий пакет – «Готовність до надання медичної допомоги в умовах поширення інфекційних захворювань, епідемій та в інших надзвичайних ситуаціях».

Детальніше...

 
<< Початок < Попередня 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Наступна > Кінець >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Терміново
Шановні колеги!!!
Як ви оцінюєте медичне обслуговування в області?
Дайджест

daidzhest

Урядова гаряча лінія

p3_27042018baner

Статистика сайту