Новини

Лікарі повинні формувати медичні висновки про народження дитини, якщо дозволяє технічна можливість – МОЗ

Міністерство охорони здоров’я відновлює вимогу про обов’язкове створення медичного висновку про народження дитини (МВН) в електронній системі охорони здоров’я. Днями було ухвалено відповідний наказ МОЗ, який набув чинності з 12 травня 2022 року.

Детальніше...

 

Любов Зіновіївна Фагоцист – головна медична сестра КНП «Романівська лікарня» здобула ІІІ місце у конкурсі «Найкраща медична сестра України-2021»

«Найкраща медична сестра України» – це Всеукраїнська премія професійної майстерності медичних сестер України, яка започаткована у 2019 році на ювілейному X Міжнародному конгресі медсестринства «Медсестринство – крок у майбутнє: безпечне лікарняне середовище».

Детальніше...

 

12 травня – Міжнародний день медичних сестер

Вперше служба сестер милосердя була організована під час Кримської війни англійкою Флоренс Найтінгейл. У 1856 році Флоренс Найтінгейл на свої гроші поставила на високій горі в Kриму над Балаклавою великий хрест із білого мармуру на згадку про солдатів, лікарів і медсестер, які загинули у Кримській війні. І хоч ці події давно увійшли в історію, яку вивчають у медичних навчальних закладах майбутні медсестри, ніхто з них не очікував, що це стане реальністю нинішнього століття, що їм так само доведеться надавати допомогу пораненим під виття сирен, інколи навіть у пристосованих підвальних приміщеннях, транспортувати їх у сховища, коли це можливо, а якщо ні – залишатись поряд з пацієнтами, ризикуючи власним життям.

Детальніше...

 

Роз’яснення МОЗ: у яких випадках українці, які перебувають за кордоном, можуть оформити лікарняний дистанційно й отримати державні соціальні виплати?

МОЗ спростило оформлення лікарняних для переселенців за кордоном, які стали тимчасово непрацездатними. Йдеться про такі категорії непрацездатності:

Детальніше...

 

Відповіді на п’ять запитань про поліо

Ризик захворіти на поліомієліт в Україні залишається одним із найбільших у світі. Хвороба є надзвичайно заразною, а її джерелом може бути навіть іграшка, яку облизала інфікована дитина.

Детальніше...

 

Як знайти необхідні лікарські препарати, продовжити довідку з інвалідності чи завантажити COVID-сертифікат – контакт-центр МОЗ відповідає на найпоширеніші запитання

Понад 10 000 звернень надійшло до національного контакт-центру МОЗ з початку повномасштабного російського вторгнення. За цей час контакт-центр став майданчиком для надання онлайн-допомоги у сфері охорони здоров’я. Оператори консультують українців і допомагають розв’язати найрізноманітніші проблеми, які принесла в їхнє життя війна. Як знайти необхідні лікарські препарати, продовжити довідку з інвалідності чи завантажити COVID-сертифікат – МОЗ публікує відповіді на найчастіші питання, з якими звертаються українці.

Детальніше...

 

Рекомендовані щеплення – додатковий захист від інфекційних хвороб

Під час війни особливо важливо вакцинуватися з дотриманням рекомендованих інтервалів. Адже через те, що багато хто з українців змушений перебувати в місцях скупчення людей і з обмеженим доступом до чистої води, підвищується ризик розвитку й поширення інфекційних хвороб.

Детальніше...

 

За дні війни Житомирський центр крові прийняв вже понад 2 тисячі донорів!

За день фахівці закладу приймали до трьохсот людей. Загалом було заготовлено більш ніж 2900 компонентів крові, яка вже активно використовується в медичних закладах для лікування цивільних та військових.

Детальніше...

 

Безоплатні медичні послуги у випадку інсульту під час війни

Програма медичних гарантій продовжує працювати навіть під час війни. Пацієнти, як і раніше, можуть отримувати безоплатно медичну допомогу, за яку сплачує держава.

Детальніше...

 

В Україні запрацювала глобальна ініціатива Президента України Володимира Зеленського United24

Війна в Україні — це прицільне знищення всього, до чого можуть дотягнутися «руки» загарбників. Окупанти руйнують українську медичну інфраструктуру, цілеспрямовано обстрілюють лікарні, вивозять медичне обладнання та ліки. Реальність сьогодення така, що значна частина українців змушені жити в умовах гуманітарної кризи.

Детальніше...

 

Вагітним, які через збройну агресію рф виїхали за кордон, українські лікарі можуть відкрити лікарняний дистанційно

МОЗ спрощує процедуру формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність (МВТН) для українців, які через російську військову агресію були змушені виїхати до сусідніх країн. Про це розповіла заступниця міністра охорони здоров’я Марія Карчевич, коментуючи останні зміни, внесені до наказу МОЗ №1066.

Детальніше...

 

5 травня – Міжнародний день акушерки

Офіційно відзначається з 1992 року з ініціативи Міжнародної конфедерації акушерок. Сто років тому в Бельгії був створений Міжнародний союз акушерок (IMU), попередник Міжнародної конфедерації акушерок (ICM) – глобальної неурядової організації, що об’єднує понад мільйон акушерок у всьому світі.

Детальніше...

 

Надання медичної допомоги пацієнтам з інфарктом в умовах воєнного стану

Медична допомога у разі гострого інфаркту міокарда входить до пріоритетних послуг Програми медичних гарантій. Навіть за умов воєнного стану Програма діє, а людина з підозрою на інфаркт має отримувати всю необхідну екстрену діагностику безоплатно.

Детальніше...

 

Медичний календар на травень 2022 року

3 травня – Всесвітній день боротьби з бронхіальною астмою. Відзначається з 1998 року в перший вівторок травня за пропозицією Глобальної ініціативи з астми для підвищення обізнаності людей у всьому світі про це хронічне захворювання дихальних шляхів та його профілактику. Тема 2022 року – «Закрити прогалини в лікуванні астми».

Детальніше...

 

Медична допомога у разі туберкульозу під час війни

Війна докорінно змінила життя українців – уже два місяці багато хто з нас змушений ховатися в підвалах та бомбосховищах серед сирості, у скупченні людей, із браком сонячного світла. Всі ці чинники збільшують ризики захворіти на туберкульоз.

Детальніше...

 

Навчальні посібники для дітей «Мінна безпека не без ПЕКа» та «Безпечний Пекосвіт»

 

В умовах воєнного стану найголовніше – зберегти життя та здоров’я кожного українця. Небезпека може бути там, де її не чекаєш. Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України спільно з видавництвом «Ранок» розмістили у відкритому доступі навчальні посібники у вигляді коміксів для дітей «Мінна безпека не без ПЕКа» та «Безпечний Пекосвіт», які розповідають про правила безпечної поведінки у разі виявлення вибухонебезпечних предметів.

Детальніше...

 

Всесвітній тиждень імунізації

З 24 квітня триває Всесвітній тиждень імунізації. Заходи, які щороку проводяться в межах його відзначення в усьому світі, підкреслюють важливість спільних дій у сфері імунізації та мають сприяти використанню вакцин для захисту від хвороб людей різного віку.

Детальніше...

 

23 квітня – Всеукраїнський день психолога

Психолог Ірина Петрівна Штіль має практичний досвід роботи в КНП «Обласний перинатальний центр» ЖОР понад 18 років. Специфіка її роботи полягає в психологічній консультації, психокорекції, психологічному супроводі та психологічній підтримці вагітних жінок, роділь, породіль та загалом всієї родини. Поява малюка – чи не найрадісніший момент в житті кожного, але одна справа народжувати у мирний час і абсолютно інша, коли ти очікуєш на появу дитини в країні, де триває війна. Яка роль психолога в тому, щоб підготувати майбутню маму до пологів у нинішній ситуації, створити атмосферу спокою, про це розмова з фахівчинею напередодні професійного свята.

Детальніше...

 
<< Початок < Попередня 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Наступна > Кінець >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Терміново
Шановні колеги!!!
Як ви оцінюєте медичне обслуговування в області?
Дайджест

daidzhest

Урядова гаряча лінія

p3_27042018baner

Статистика сайту