Новини

В Україні працює чітка система епіднагляду за інфекційними захворюваннями — Ігор Кузін

Міністерство охорони здоров’я разом із Центром громадського здоров’я 6 червня 2022 року провели пресбрифінг на тему «Епідемічна ситуація в Україні. Протидія поширенню інфекційних захворювань», зважаючи на вплив російської військової агресії на систему громадського здоров’я України, ситуацію із санітарним та епідемічним добробутом.

Детальніше...

 

Комунікаційний штаб ЦГЗ та рекомендації щодо комунікації під час війни

Після повномасштабного вторгнення росії до України та початку активних бойових дій по всій країні та східних і південних областях зокрема, сфера охорони здоров’я стикнулася з рядом проблем. Один із напрямів, який потребував і потребує оперативного реагування на ситуацію, стосується забезпечення безперервного лікування соціально значущих захворювань, їх вчасну діагностику та профілактику.

Детальніше...

 

Домедична допомога у разі травмування очей

Під час бойових дій, спричинених повномасштабним вторгненням рф в Україну, кількість травм очей значно зросла.

Детальніше...

 

Особливості проходження спеціалізації для лікарів-інтернів на базах стажування

На сьогодні кожен випускник закладу вищої освіти за спеціальностями «Медицина», «Стоматологія», «Педіатрія», «Медична психологія», «Фармація» та «Промислова фармація», незалежно від форми навчання — бюджет/контракт, має пройти первинну спеціалізацію, тобто інтернатуру. Це є обов’язковою формою підготовки до майбутньої професійної діяльності лікаря та фармацевта.

Детальніше...

 

На які симптоми звертати увагу після тривалого перебування в укриттях чи на тимчасово окупованих територіях

Заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар Ігор Кузін назвав перелік «тривожних» симптомів, на які варто звернути увагу тим, хто тривалий час перебував в укриттях та/або проживав на тимчасово окупованих територіях.

Детальніше...

 

Медичний календар на червень 2022 року

1 червня – День захисту дітей. В Україні встановлений згідно з Указом Президента України від 30 травня 1998 року № 568/98. Діти – це найцінніше, що у нас є, тому необхідно піклуватися про них і робити їх життя якомога кращим. Адже дитяча посмішка і радісні очі малюків – найбільше багатство у світі.

Детальніше...

 

Благодійна акція «Здай кров – врятуй життя»

У рамках реалізації заходів ІІ Десятиліття дій з безпеки дорожнього руху 2021-2030 в Україні було проведено І етап Тижня безпеки дорожнього руху, який був присвячений питанням безпеки на дорогах та порятунку потерпілих внаслідок дорожніх аварій в умовах воєнного стану.

Детальніше...

 

Всесвітній день без тютюну: турбота про здоров’я – твій внесок у перемогу

31 травня міжнародна спільнота відзначає Всесвітній день без тютюну. Цьогорічна тема кампанії – «Тютюн: загроза навколишньому середовищу».

Детальніше...

 

Холера: інформаційна довідка

Холера — це гостра діарейна інфекція, що виникає при вживанні харчових продуктів або води, заражених бактерією Vibrio cholerae О1 або О139. Холера передається фекально-оральним шляхом від людини до людини, частіше при вживанні забрудненої води, овочів, фруктів, при купанні, а також через їжу і при побутових контактах. Без належного лікування може призвести до смерті.

Детальніше...

 

Про ковід, мавп’ячу віспу, чуму та інше. Інтерв’ю з головним санітарним лікарем Ігорем Кузіним

Пандемію ковіду, боротьба з яким упродовж останніх двох років позначилася на всіх сферах нашого життя, затьмарила війна. Та чи відступив вірус остаточно? Чи Україні слід очікувати на нові хвилі? Що з вакцинацією? Чи загрожує українцям мавп’яча віспа? Чи готова країна до нових імовірних загроз, які може спровокувати війна, — холери, чуми, сибірської виразки? Що робити в разі застосування ворогом хімічної або радіаційної зброї? А ядерної? Про все це ZN.UA запитувало головного санітарного лікаря України Ігоря Кузіна.

Детальніше...

 

28 травня – Міжнародний день здоров’я жінок

28 травня проводиться Міжнародний день активних дій з охорони жіночого здоров’я або Міжнародний день здоров’я жінок. Відзначається з 1987 року, щоб нагадати урядам країн світу, що здоров’я жінок має величезне значення для майбутнього будь-якої нації.

Детальніше...

 

Онкохворі переселенці з інших регіонів отримують лікування у Житомирському онкодиспансері

Від початку російського вторгнення Росії в Україну тисячі пацієнтів із різними хворобами, у тому числі з онкологією, змушені були тікати від обстрілів та бойових дій. Багатьом треба продовжувати лікування, особливо тим, хто має онкологічні захворювання. Адже, якщо призупинити лікувальний процес, то це може спричинити погіршення стану пацієнтів, а головне – прогресування хвороби.

Детальніше...

 

День донора в Коростишеві

26 травня на базі КНП «Коростишівська ЦРЛ ім. Д.І.Потєхіна» Коростишівської міської ради пройшов День донора, під час якого бригада обласного центру крові заготовила майже 40 літрів крові. На захід завітали мешканці громади, аби поділитись своєю кров’ю задля порятунку інших.

Детальніше...

 

Порядок дій медпрацівників у разі виявлення покинутої дитини в умовах воєнного стану

Міністерство охорони здоров’я за підтримки Дитячого Фонду ООН ЮНІСЕФ та МБО «Партнерство «Кожній дитині» розробили алгоритм реагування медичних працівників у разі виявлення дитини без супроводу в умовах воєнного стану.

Детальніше...

 

Шанси поширення вірусу мавпячої віспи в Україні мінімальні — Ігор Кузін

Заступник міністра охорони здоров’я — головний державний санітарний лікар Ігор Кузін заявив, що ймовірність поширення в Україні вірусу мавпячої віспи дуже низька, та розповів про особливості цього захворювання.

Детальніше...

 

Що варто знати про вірус мавпячої віспи?

Віспа мавп — віспоподібне захворювання, що спричинюють віруси родини поксвірусів. За клінічними ознаками воно дуже схоже на натуральну віспу.

Детальніше...

 

Житомирський лікар отримав медаль «За врятоване життя»

Указом Президента України №340/2022 «Про відзначення державними нагородами України» за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі медаллю “За врятоване життя” було нагороджено МАРЧЕНКА Євгенія Володимировича — молодшого лейтенанта медичної служби, який є лікарем-анестезіологом відділення інтервенційної радіології КП «Лікарня №2 імені В.П. Павлусенка» Житомирської міської ради.

Детальніше...

 

19 травня – Всесвітній день сімейного лікаря

Вперше проголошений Всесвітньою організацією сімейних лікарів WONCA у 2010 році для відзначення ролі та внеску сімейних лікарів у систему охорони здоров’я.

 

Детальніше...

 

Медичні сестри та брати зможуть вносити дані про вакцинацію до електронної системи охорони здоров’я

В електронній системі охорони здоров’я в межах модуля «Робоче місце середнього медичного персоналу» стане доступною функція внесення даних про вакцинацію. Такі зміни дозволять медсестрам та медбратам бути повноцінними учасниками лікувального процесу в ЕСОЗ.

 

Детальніше...

 

Лікарі повинні формувати медичні висновки про народження дитини, якщо дозволяє технічна можливість – МОЗ

Міністерство охорони здоров’я відновлює вимогу про обов’язкове створення медичного висновку про народження дитини (МВН) в електронній системі охорони здоров’я. Днями було ухвалено відповідний наказ МОЗ, який набув чинності з 12 травня 2022 року.

Детальніше...

 
<< Початок < Попередня 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Наступна > Кінець >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Терміново
Шановні колеги!!!
Як ви оцінюєте медичне обслуговування в області?
Дайджест

daidzhest

Урядова гаряча лінія

p3_27042018baner

Статистика сайту