Новини

Захлинулися водою, вдарило блискавкою, втратили свідомість: основні міфи про домедичну допомогу

В умовах повномасштабної війни надзвичайно важливо вміти правильно надавати домедичну допомогу. Вчасна та відповідна реакція є вирішальною для порятунку людини.

Детальніше...

 

Як підтримати дитину, яка зазнала ушкоджень внаслідок війни

Війна — безжальна, зброя російських агресорів не розрізняє військових та цивільних, дорослих та дітей. Лише за офіційною статистикою, в Україні на даний час вже близько 600 поранених дітей.

Детальніше...

 

Особам з інвалідністю: чи потрібно проходити повторний огляд та як відновити медичні документи під час війни

Міністерство охорони здоров’я України нагадує, що при неможливості обстеження і оформлення направлення на МСЕК строк проходження повторного огляду для осіб з інвалідністю, у т.ч. й дітей, який припав на період дії воєнного стану на території України, переноситься на строк не пізніше шести місяців після його припинення/скасування.

Детальніше...

 

Обов’язкові профілактичні медогляди під час війни

Для запобігання поширенню інфекційних та небезпечних захворювань та динамічного спостереження за станом здоров’я працівників в Україні проводять обов’язкові профілактичні медичні огляди.

Детальніше...

 

З Днем медичного працівника!

Шановні колеги! Цьогорічне професійне свято ми зустрічаємо у надзвичайно складний час – час особливих випробувань і труднощів, які випали на долю нашої України і кожного з нас, бо ми – громадяни цієї країни, яким не байдуже ні її сьогодення, ні її майбутнє.

Детальніше...

 

Наталія Остапченко обговорила з представниками Червоного Хреста питання охорони здоров’я

16 червня перша заступниця начальника Житомирської обласної військової адміністрації Наталія Остапченко провела робочу зустріч із представниками Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Детальніше...

 

Порядок розподілу в інтернатуру випускників-бюджетників у 2022 році

На сьогодні порядок розподілу в інтернатуру випускників бюджетної форми навчання визначено наказом Міністерства охорони здоров’я від 13.05.2022 №805 «Про внесення змін до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 22 червня 2021 року № 1254».

Детальніше...

 

Донації крові рятують життя цілих родин. З днем донора!

Сьогодні, 14 червня світ відзначає День донора крові. День, коли вшановують всіх, хто бодай раз поділився з іншими частиною себе і таким чином допоміг врятувати чиєсь життя, а іноді — життя й долю цілих родин.

Детальніше...

 

Житомирщина отримала близько 300 тонн медичної гуманітарної допомоги

За час повномасштабного вторгнення росії в Україну Житомирщина отримала близько 300 тонн медичної гуманітарної допомоги.

Детальніше...

 

Випадків холери в Україні не зафіксовано, епідемічний нагляд продовжується – Ігор Кузін

Заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар Ігор Кузін заявив, що за результатами епідемічного нагляду та моніторингу навколишнього середовища випадків холери на територіях України виявлено не було.

Детальніше...

 

ЛКК може встановлювати інвалідність дитині під час війни дистанційно

Міністерство охорони здоров’я України нагадує, що на період дії воєнного стану суттєво спрощено процедуру встановлення та продовження інвалідності як для дорослих, так і для дітей.

Детальніше...

 

Контузії: небезпека, симптоматика та перша допомога постраждалим

Четвертий місяць триває повномасштабна російсько-українська війна, російські окупанти систематично обстрілюють мирні міста та селища. Кожен вибух несе суттєву загрозу тим, хто перебуває в радіусі ударної хвилі від розриву/потрапляння ракети чи снаряда.

Детальніше...

 

П’ять міфів про надання домедичної допомоги

В умовах повномасштабної війни, яка триває вже понад три місяці, надзвичайно важливо вміти правильно надавати домедичну допомогу. Це допоможе зберегти життя якомога більшій кількості наших громадян. Іноді кожна хвилина є вирішальною для порятунку людини.

Детальніше...

 

Разом ми зможемо багато зробити для дітей Житомирщини, – Віталій Бунечко на підписанні заяви про співпрацю з ЮНІСЕФ

Начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко за участю свого заступника Віктора Градівського та представників структурних підрозділів ОВА 11 червня 2022 року провели зустріч із головою представництва ЮНІСЕФ в Україні Муратом Шахіним та працівниками Дитячого фонду ООН.

Детальніше...

 

МОЗ запрошує молодь на навчання на медичні спеціальності

Професії лікаря й фармацевта — давні та шановані. А нині вони вважаються одними з найбільш престижних, перспективних та потрібних суспільству і державі. Звісно, в основі цієї професії лежить надзвичайний професіоналізм та безмежна відповідальність за життя і здоров’я людини.

Детальніше...

 

Внутрішньо переміщені особи можуть отримувати медичну допомогу за місцем проживання та без декларацій

Військова агресія рф змушує багатьох українців залишати власні домівки. Понад 8 млн наших співвітчизників уже стали внутрішньо переміщеними особами (ВПО).

Детальніше...

 

МОЗ затвердило зміни до Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників

Зміни до Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників затверджені у частині кваліфікаційних характеристик керівників закладів охорони здоров’я, професіоналів та фахівців фармацевтичних спеціальностей, лікарів-алергологів.

Детальніше...

 

Як запобігти гострим кишковим інфекціям

Навіть у мирний час в літню пору збільшується кількість випадків гострих кишкових інфекцій. Із початком повномасштабної війни ризики виникнення таких хвороб значно зросли. Цьому сприяють обмежений доступ до чистої питної води та засобів гігієни, перебування в місцях скупчення людей, висока температура довкілля, зниження терміну придатності продуктів тощо. Відтак збудники кишкових інфекцій (ентеро- і ротавіруси, сальмонела, кишкова паличка тощо) значно швидше і простіше передаються від людини до людини. Кишкові інфекції мають дуже високу здатність до передачі, а імунітет, що виробляє організм після одужання, є вкрай нетривким.

Детальніше...

 

Вся інформація про діабет – на одному сайті

Розпочав роботу сайт, на якому зібрана перевірена й актуальна інформація про цукровий діабет, — diabetes-site.phc.org.ua.

Детальніше...

 

Вплив війни на психічне здоров’я — колосальний — Віктор Ляшко

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко взяв участь у нараді щодо питань охорони психічного здоров’я та створення відповідної Національної програми, що пройшла під головуванням прем’єр-міністра України, за участю першої леді, інших представників уряду й міжнародних організацій.

Детальніше...

 
<< Початок < Попередня 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Наступна > Кінець >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Терміново
Шановні колеги!!!
Як ви оцінюєте медичне обслуговування в області?
Дайджест

daidzhest

Урядова гаряча лінія

p3_27042018baner

Статистика сайту