Новини

Німці «захопили» Житомир

Із навчальною метою

Минулий тиждень для Житомира ознаменувався подією міжнародного масштабу. З 27 листопада по 1 грудня на базі Житомирського обласного перинатального центру відбулися навчальні семінари та практичні тренінги для пренатальних діагностів й анестезіологів. Захід відбувся за участі фахівців із університетської клініки м. Бонн (Німеччина).

Детальніше...

 

Цукровий діабет – на контроль

14 листопада – Всесвітній день 

боротьби з цукровим діабетом

В обласній консультативно-діагностичній поліклініці обласної клінічної лікарні імені О.Ф.Гербачевського стало вже традицією до Всесвітнього дня боротьби з цукровим діабетом проводити інформаційну акцію не лише для людей, котрі його мають, але й для тих, хто хоче більше дізнатися про це захворювання.

Детальніше...

 

Є для кого працювати!

Принаймні в цьому переконана завідуюча фельдшерським пунктом у селі Ходорівка, що в Червоноармійському районі, Людмила Григорівна Загурська-Андрієнко. Адже щодня до сільського медичного закладу звертається до трьох десятків мешканців Ходорівки. Нещодавно ж їх вітали зі святом – приміщення фельдшерського пункту після проведеного ремонту урочисто ввели в експлуатацію.

Детальніше...

 

Реформа – це не політичний лозунг, це – спосіб життя

В Житомирі на базі інституту медсестринства відбувся V з’їзд спеціалістів із соціальної медицини та організаторів охорони здоров’я України.

Детальніше...

 

Спільними зусиллями досягнути високої якості медичних послуг

В Житомирі з робочою поїздкою побувала перший заступник Глави Адміністрації Президента України Ірина Михайлівна Акімова. Вона ознайомилася з роботою обласного перинатального центру за Національним проектом «Нове життя - нова якість охорони материнства та дитинства», зустрілася з представниками закладів охорони здоров’я Житомирщини, обговоривши з ними основні акценти проведення реформування галузі.

Детальніше...

 

Турбота про людей – наше головне завдання

В обласному медичному центрі вертебрології та реабілітації відбулося вручення апарата ударно-хвильової терапії. Як відзначив під час події начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Олександр Михайлович Торбас, реалізація мрії медпрацівників не лише цього закладу стала можливою завдяки спільним зусиллям влади області та фонду „Заручники Чорнобиля”.

Детальніше...

 

Здорова нація завтра – результат просвітницької роботи сьогодні

На початку цього року розпочався підготовчий етап спільного проекту Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Швейцарського бюро співробітництва „Комунікації щодо зміцнення репродуктивного здоров'я і здоров'я матері та дитини”, який впроважуватиметься протягом 2013-2015 років у п’яти регіонах України (в тому числі й на Житомирщині).

Детальніше...

 

У жінок все повинно бути ОК

Майже місяць на території нашої області діє програма Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Здоров’я жінок України», у рамках якої заплановано різноманітні заходи просвітницького характеру. Зокрема 17 липня відбулося засідання круглого столу, присвячене питанням оральних контрацептивів (КОК) як альтернативи абортів. Участь у заході взяли головний акушер-гінеколог УОЗ ОДА Валентина Донець, координатор програми «Здоров’я жінок» у Житомирській області Юлія Завгородня, а також гінекологи й акушери медичних закладів області.

Детальніше...

 

Заступник міністра перевірив аптеки

Державна програма по регулюванню цін на лікарські засоби для хворих на гіпертонічну хворобу вже тривалий час на слуху: затверджено список ліків, визначено порядок розрахунку їх референтної вартості. Поступово проект вступає в дію. З 1 вересня він має почати діяти вже на повну потужність.16 липня за дорученням віце-прем’єра, міністра охорони здоров’я Раїси Богатирьової заступник міністра Олександр Толстанов інспектував впровадження новацій у регіонах, зокрема у Житомирській, Рівненській та Тернопільській областях. Разом із заступником начальника УОЗ Житомирської ОДА Сергієм Кобилінським вони відвідали Коростишів.

Детальніше...

 

У Житомирі відкрито перинатальний центр

Що може бути прекрасні шим, ніж поява на світ нового життя? На жаль, через масу причин останнім часом хвилюючий момент часто затьмарюється різними проблемами, які ускладнюють можливість народження здорової дитинки. Проте медики Житомирщини роблять все можливе, аби кожен новий громадянин вийшов зі стін пологових будинків здоровим. На допомогу лікарям 5 липня було урочисто відчинено двері Житомирського обласного перинатального центру.

Детальніше...

 

Майбутнє слід планувати

Саме під таким гаслом діятиме на території України та нашої області зокрема просвітницька програма Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Здоров’я жінок України».

Програма розрахована на 5 років та охопить 16 областей, першими з яких стали Житомирська та Кіровоградська. 26 червня відбулося підписання Угоди про партнерство між організацією та Житомирською облдержадміністрацією. Директор програми Лауренціу Стан та заступник голови Житомирської облдержадміністрації Ярослав Долгих обмінялися примірниками угоди, побажавши один одному  тривалої та плідної співпраці.

Детальніше...

 

Обережно!!! Кишкові інфекції.

 

2012_06_22Обласна санітарно-епідеміологічна станція спільно з обласним медичним центром здоров’я та спортивної медицини видали наступні памятки:

1) ОСНОВИ  ПРОФІЛАКТИКИ  КИШКОВИХ ІНФЕКЦІЙ;

2) ЗАГРОЗА ІНФЕКЦІЙ.

 

Благословенні рятувати життя

Бути медичним працівником – це професія, але бути талановитим медпрацівником – це стан розуму, душі й серця, непідвладний поясненню. В день професійного свята  медпрацівників Житомирщини вітали вдячні пацієнти й надійні колеги, вірні друзі й люблячі близькі. Й щиро бажали визнання, шани. Адже вам, шановні, як нікому іншому, відомо: щоб досягнути цього, треба багато працювати - все хороше дається нам за труди, до всього треба прикладати зусилля. І якщо запитають вас, що найбільш потрібне для успіху, ви відповісте: воля. Воля й наполеглива копітка праця. Талант, натхнення – все це виховується. Чим? Працею! Формула успіху складається всього з п’яти слів: „Роби те, що ти любиш!” Свого часу ви розгледіли своє покликання – чи не кожен із вас стверджує, що серце підказало. Для людини ж професія, якщо вона правильно обрана, - це шлях до Бога, до самовдосконалення, до того, щоб стати кращим. В усякому разі, така можливість нам дається. Іншого шляху – й це не для пафосу! – крім як через якесь своє призначення, служіння, немає. І ми можемо по праву гордитися кожним, хто працює в галузі охорони здоров’я області. Адже, якщо чесно займаєшся своєю справою – твоє до тебе прийде.

Детальніше...

 

Мешканці Червоної Гори матимуть віднині свою сімейну амбулаторію

Цьогорічні травневі дні запам’ятаються мешканцям  Червоної Гори не лише знаменним Днем Перемоги: у мікрорайоні відбулась нарешті довгоочікувана подія та здійснилася мрія багатьох городян – урочисто відкрилася сімейна амбулаторія. Довго тягнулася епопея під назвою «Амбулаторія на Червоній Горі», нагадали виступаючі, та наполегливість і невідступність від визначеного завдання Бердичівського міського голови та його команди зробили свою справу: біля оновленого приміщення на вул. Котовського гримів оркестр, посміхалися люди, очікувала свого часу  блакитна стрічка.

Детальніше...

 

Візит до обласного перинатального центру

Після зустрічі із медпрацівниками  в концертній студії обласної держтелерадіокомпанії, приуроченій до Всесвітнього дня здоров’я, голова Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я Тетяна Бахтєєва відвідала Житомирський обласний перинатальний центр, де поспілкувалася із персоналом, пройшлася по відділеннях, а також ознайомилася із тими відділеннями, які лише плануються до запуску.

Детальніше...

 

Об’єднавши зусилля усіх рівнів влади та громадських організацій

20 березня на базі Бердичівського педагогічного коледжу відбулося виїзне засідання обласної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу під головуванням голови ради, заступника голови облдержадміністрації Віктора Балюрка. Участь у засіданні взяли головний лікар обласного протитуберкульозного диспансеру, координатор ради за напрямком «Туберкульоз» Віталій Дідик, головний лікар обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом, координатор ради за напрямком «ВІЛ/СНІД» Юрій Галінський, заступник начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Валентина Грищук,  члени ради, заступники голів Бердичівської, Любарської, Ружинської, Чуднівської районних адміністрацій та заступник міського голови м. Бердичева, які є головами відповідних координаційних рад у себе в районах та місті відповідно.

Детальніше...

 

Будьте здоровими, маленькі житомиряни!

На цю подію в обласному центрі чекали довгих два десятиліття. Ще в 1992 році на території центральної дитячої міської лікарні Житомира розпочали зведення приміщення інфекційного відділення. Днями – після завершення будівництва та облаштування – новий корпус ввели в експлуатацію.

Детальніше...

 

Новосілля у Брусилові

На Житомирщині в селищі Брусилів побував із робочою поїздкою Прем’єр-міністр України Микола Янович Азаров. Він узяв участь у відкритті другої черги центральної районної лікарні.

Детальніше...

 

Достойно працювати на благо людей Поліського краю

На базі Житомирського інституту медсестринства відбулося засідання колегії управління охорони здоров’я облдержадміністрації, участь у якому взяли представники влади області, керівники лікувально-про-філактичних закладів Житомирщини, головні спеціалісти управління охорони здоров’я облдержадміністрації.

Детальніше...

 

З відповідальністю – до державних завдань

Відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів. Участь у зібранні взяли представники влади області, Олевського та Малинського районів (стан надання медичної допомоги населенню яких розглядали, зокрема, під час засідання) - голови районних рад, заступники голів райдержадміністрацій та районних голів, члени комісії - головні лікарі закладів охорони здоров’я.

Детальніше...

 
<< Початок < Попередня 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 Наступна > Кінець >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Терміново
Шановні колеги!!!
Як ви оцінюєте медичне обслуговування в області?
Дайджест

daidzhest

Урядова гаряча лінія

p3_27042018baner

Статистика сайту