Новини

Бердичівська центральна міська лікарня отримала кошти на утеплення

Більше двох років у Бердичеві чекали на надходження  від Держекоінвестагентства майже 15 мільйонів гривень, що їх мала отримати центральна міська лікарня згідно з проектами цільових екологічних інвестицій та  відповідно до кіотських протоколів.

Детальніше...

 

Українські дні атопічного дерматиту

З 3 по 7 березня 2014 року в Україні пройдуть «Українські дні атопічного дерматиту», метою яких є підвищення поінформованості громадян про це захворювання, яке істотно погіршує якість життя пацієнтів.

Детальніше...

 

У Житомирському обласному центрі крові відбувся «День відкритих дверей»

У Житомирському обласному центрі крові відбувся «День відкритих дверей» для  учнів центру професійно – технічної освіти м. Житомира. Для молоді проведено  інформаційно-ознайомчу екскурсію,  під час якої відбулось знайомство з технологіями заготовлення, зберігання та безпеки донорської крові та її компонентів.

Детальніше...

 

ДИТЯЧІ САДОЧКИ ДОЛУЧИЛИСЯ ДО ПРОФІЛАКТИКИ ЗАХВОРЮВАНЬ ЗУБІВ У ДІТЕЙ

11 лютого лікарі-стоматологи Житомирської міської стомато-логічної поліклініки № 2 та Житомирської госпрозрахункової стоматологічної поліклініки прове-ли інтерактивні заняття з вихованцями дошкільних навчаль-них закладів № 5 та № 39 м. Житомира на тему: «Пригоди у чарівному зубному королівстві».

Детальніше...

 

Понад 617 тисяч жителів Житомирщини звернулися за стоматологічною допомогою в минулому році

Дата святкування Міжнародного дня стоматолога – 9 лютого. Вона присвячена ранньохристиянській великомучениці Аполлонії, що жила в третьому столітті нашої ери в Олександрії. Це були часи великого гоніння на всю християнську Церкву. І віруюча в Христа Аполлонія, що була донькою видного олександрійського чиновника, не стала винятком. Вона була схоплена і піддана жорстоким тортурам, у неї живцем вирвали всі зуби і під загрозою спалення на багатті вимагали зречення від віри. Щоб дати їй можливість схилити перед мучителями коліна, її розв’язали, але замість цього відважна жінка воліла сама кинутися в смертельний вогонь. За  історичними літописами це сталося 9 лютого 249-го року.

Детальніше...

 

Електронний реєстр пацієнтів

У поліклініці № 2 центральної міської лікарні № 1 м.Житомира започатковано електронний реєстр пацієнтів, який охоплює інформацію про 80 тисяч людей.

Детальніше...

 

Медицина області переорієнтовується на профілактику захворювань

Здоров’я нації – один із важливих показників соціально-економічного розвитку сучасної держави. Питання його збереження є, перш за все, питанням переорієнтації роботи медичної галузі в напрямку активного впровадження здорового способу життя, попередження та виявлення захворювань на стадії, коли боротьба з недугою є найбільш ефективною і найменш затратною. На цьому наголосив голова облдержадміністрації Сергій Рижук під час телепроекту «Відкрита розмова», присвяченого актуальним проблемам соціально-економічного розвитку регіону та обговоренню суспільно-політичної ситуації у державі.

Детальніше...

 

Сьогодні – Всесвітній день боротьби з онкологічними захворюваннями

Онкологічні хвороби наразі є однією з основних причин смертності населення як в Україні, так і в цілому світі. До їх виникнення призводять такі фактори, як спадковість, забруднення навколишнього середовища, стреси, яким все більше піддається населення за сучасних реалій.

Детальніше...

 

У співпраці з громадою

Обласний лікувальний центр вертебрології і реабілітації отримав від громадської ради при облдержадміністрації інвалідні візки для пацієнтів.

Детальніше...

 

Переохолодження організму – це небезпечно!

Сніг і морози охопили Житомирщину. А як результат – майже щодня надходять повідомлення про постраждалих від переохолодження. На сьогодні більше десятка людей травмувалися з цієї причини та двоє осіб померли.

Детальніше...

 

Медики закликають житомирян поводити себе спокійно та толерантно

Лікарі Житомира підписали звернення із закликом до мешканців міста не реагувати на провокації радикально налаштованих громадян.

Детальніше...

 

Стан поширення ВІЛ-інфекції у Житомирській області

У січні 2014 року у Житомирській області виявлено – 7122 серопозитивних або потенційно інфікованих осіб, (які мають позитивний результат обстеження на ВІЛ). З діагнозом ВІЛ-інфекція сьогодні перебувають на обліку 4216 осіб. У віковому співвідношенні найбільше ВІЛ-інфікованих -  2369 осіб мають вік від 25 до 49 років. Серед молодих людей віком до 14 років ВІЛ-інфікованими є  50 осіб, віком від 15 до 17 років – 47 осіб, від 18 до 24 років - 879 осіб.  Серед людей старшого покоління віком від 50-ти років – 107 жителів області є ВІЛ-інфікованими.

Детальніше...

 

Директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олександр Торбас: «Прийдешній рік повинен бути кращим!»

«Коли розпочинається новий календарний рік, кожна людина, підбиваючи певні підсумки своєї діяльності, своїх надбань, якихось переживань, думок (а, може, й помилок), визначає для себе нові завдання – професійні, особисті. Й дуже важливо, щоб від цього підсумку, від цих звершень, досягнень, людина отримувала задоволення - що рік прожитий немарно, що були у ньому позитиви, не відзначалось ніяких особливих втрат, зроблені деякі кроки на розбудову, на поліпшення. А новий прийдешній рік завжди хочеться бачити кращим!»

Детальніше...

 

Реалізація Національного проекту «Нове життя»

Завдяки реалізації Національного проекту «Нове життя» впродовж минулого року в Україні смертність новонароджених у перинатальних центрах держави знизилась на 20%.

Детальніше...

 

Показник материнської смертності з початку реформи медичного обслуговування знизився на 21%

Сьогодні галузь охорони здоров’я переходить від теорії та пілотних експериментів в окремих регіонах до проведення масштабних системних перетворень. Про це на брифінгу в МОЗ України повідомила начальник Управління охорони материнства, дитинства та санаторного забезпечення Альона Терещенко.

Детальніше...

 

МОЗ України відкрило свої офіційні представництва в соціальних мережах

Міністерство охорони здоров'я України, дбаючи про розширення можливостей для спілкування з медичною професійною спільнотою та розвиток контактів з громадськістю, відкриває свої офіційні сторінки в соціальних мережах Facebook, ВКонтакті та You Tube.

Детальніше...

 

В Житомирській області зменшується кількість хворих на грип

За даними Державної санітарно-епідеміологічної служби Житомирської області, на 1 тижні епідсезону 2013-2014рр. відмічається зниження захворюваності на грип та ГРВІ на 49% в порівнянні з попереднім. Всього захворіло 2354 особи, показник на 10 тисяч населення складає 18,5, що на 33% нижче епідемічного порогу (60,4).

Детальніше...

 

Вельмишановні колеги! Дорогі друзі!

Сердечно вітаємо вас та  ваші родини

зі святом Нового року та Різдва Христового!

Детальніше...

 

Відбулося засідання обласної координаційної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу

30 грудня в  обласному  центрі крові під головуванням заступника голови облдержадміністрації Ярослава Долгих відбулося   засідання обласної  координаційної ради  з питань протидії туберкульозу та  ВІЛ-інфекції/СНІДу. В роботі засідання взяли участь директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олександр Торбас, заступник Житомирського міського голови Олександр Бочковський, головні лікарі відповідних обласних лікувальних закладів, представники соціальних служб, громадських організацій та регіональних мас-медіа.

Детальніше...

 

Відбулося засідання колегії департаменту охорони здоров’я

Директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олександр Торбас провів засідання колегії ДОЗ, яке відбулося 27 грудня в Житомирському інституті медсестринства за участю голови Житомирської обласної ради Йосипа Запаловського, заступників директора департаменту Сергія Кобилінського та Валентини Грищук, голови обкому профспілки працівників охорони здоров’я Алли Супряги, а також голови громадської ради при Житомирській облдержадміністрації Леоніда Антонюка.

Детальніше...

 
<< Початок < Попередня 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 Наступна > Кінець >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Шановні колеги!!!
Як ви оцінюєте медичне обслуговування в області?
Дайджест

daidzhest

Урядова гаряча лінія

p3_27042018baner

Статистика сайту