23 березня 2023 року в КНП «Овруцька міська лікарня» Овруцької міської ради відкрилось оновлене терапевтичне відділення. На відкритті був присутній начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко, його заступник Юрій Денисовець, народні депутати та представники громад області.

2023_03_24_001

Протягом останніх 50 років терапевтичне відділення Овруцької лікарні ремонтувалось лише частково. Тому реновація такого важливого для здоров’я жителів громади відділення була дуже актуальною.

Місцева влада, незважаючи на витрати, які спрямовувались на розбудову оборонних споруд та підтримку Сил оборони України, знайшла змогу спрямувати на оновлення відділення міської лікарні майже 3 мільйони гривень. Загалом ремонтні роботи тривали понад 4 місяці.

2023_03_24_002

За цей час було відремонтовано палати, службові приміщення, маніпуляційний кабінет та санвузол. В оновленому відділенні наявне необхідне для лікування обладнання: монітори пацієнта, аспіратори, кардіограф, дефібрилятор, кисневі концентратори, побутова техніка та інше обладнання. Також за сприяння меценатів, зокрема благодійної організації «Хлібний дім» та «Олива», для відділення було надано сучасні меблі та закуплено якісну медичну форму для працівників.

2023_03_24_003

«Під час війни дуже важливо правильно виставляти пріоритети. І саме підтримка наших захисників та розвиток медицини у громаді є першочерговими завданнями місцевої влади. Бажаю всім міцного здоров’я, а медичному персоналу – успіхів у непростій роботі порятунку людей», — зауважив Віталій Бунечко.

2023_03_24_004

Житомирська ОВА