28 вересня за сприяння Житомирської обласної військової адміністрації та Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) начальник ОВА Віталій Бунечко вручив слухові апарати для дітей з вадами слуху.

«З початку війни ЮНІСЕФ активно надає допомогу Житомирській області. І я радий вручити діткам ці апарати. Впевнений, що це покращить їхню адаптацію та соціалізацію в суспільстві», — сказав Віталій Бунечко.

Так, 16 слухових апаратів отримали діти з Житомирської, Олевської міських, Брусилівської, Іршанської, Романівської, Черняхівської селищних, Барашівської, Глибочицької, Курненської, Чижівської сільських територіальних громад.

2022_09_29_01

«Сподіваємося на подальшу співпрацю адміністрації з Фондом у вирішенні важливих питань щодо забезпечення якості життя дітей вразливих категорій, які проживають на території Житомирської області», — додав Віталій Бунечко.

2022_09_29_02

Довідково. 11 червня між Фондом та Житомирською обласною військовою адміністрацією був підписаний Меморандум про співпрацю та взаємодію. Дана угода дала офіційний старт програмі співробітництва в масштабах всієї області. Житомирська область – перша з областей, де був підписаний такий стратегічний план взаємодії.

2022_09_29_03

Одним із найпріоритетніших напрямків роботи є підтримка дітей, адже кожна дитина важлива і заслуговує на право бути здоровою, навчатися, жити повсякденним життям, незважаючи на політичну ситуацію в країні. Кожна сім’я, яка має дітей, заслуговує на підтримку.

2022_09_29_04

На сьогодні в області існує потреба у забезпеченні дітей слуховими апаратами, оскільки багато дітей різних категорій мають проблеми зі слухом.

На обліку в обласному сурдологопедичному кабінеті КНП «Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня» у реєстрі дітей з вадами слуху, що потребують кохлеарної імплантації, та втратою слуху ІІІ-ІV ступеня, перебуває 364 дитини.

Житомирська ОДА