Роз’яснення дає обласний позаштатний терапевт управління охорони здоров’я облдержадміністрації, завідуюча кардіодиспансерним відділенням обласного медичного консультативно-діагностичного центру Олена Ільчишина.

Безкоштовні препарати за програмою «Доступні ліки» можна буде отримати тільки з правильним рецептом від лікаря.

Не має бути жодних кольорових папірців, стікерів і тим паче фірмових бланків від фармацевтичних компаній.

Тільки офіційний бланк, тільки правильний рецепт.

І саме так він має виглядати.

2017_03_30_retsept

Рецепти виписуються закладами охорони здоров’я незалежно від форми власності за місцем надання медичної допомоги пацієнту на рецептурних бланках форми № 1. В рецепті слід повністю вказувати прізвище, ім’я та по-батькові хворого, вік хворого (скільки повних років), адресу хворого. Повністю вказується прізвище, ім’я та по-батькові лікаря, який виписав рецепт. Лікарський препарат виписується не за комерційною назвою, а має бути вказана міжнародна непатентована назва лікарського засобу (МНН). Кожний лікарський засіб виписується на окремому рецепті.

Згідно з Правилами виписування рецептів та вимог-замовлень на лікарські засоби рецепт повинен мати кутовий штамп закладу охорони здоров’я та завірятися підписом і особистою печаткою лікаря, а також круглою печаткою лікувально-профілактичного закладу.

Строк дії рецепта становить 30 календарних днів з моменту його виписки. Рецепт зберігається у суб’єкта господарювання протягом 3 років з моменту відпуску.