05 січня 2023 року начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко в рамках робочої поїздки оглянув новостворене укриття для пацієнтів та медичного персоналу КНП «Романівська лікарня». Також участь у заході взяло керівництво Житомирської РДА та представники профільних структурних підрозділів облвійськадміністрації.

2023_01_06_001

 

Так, як зазначив Віталій Бунечко, було створено завдяки зусиллям відповідного бізнесу Житомирщини, жителів Романова та переселенців, які проживають у громаді.

2023_01_06_002

«На початку повномасштабного вторгнення, підвал лікарні був непристосований для перебування там пацієнтів. Тому 25 лютого було прийнято рішення зробити капітальний ремонт приміщень. Спільними зусиллями тут облаштували місця для перебування хворих, операційні, санвузол, а також відновили покриття на подвір’ї біля входу в укриття, щоб без перешкод транспортувати пацієнтів, які не можуть пересуватись самотужки. Загалом новостворене укриття розраховане на 120 пацієнтів з операційною та іншими функціональними палатами», – зазначив очільник області.

2023_01_06_003

Романівська лікарня обслуговує понад 5 тисяч жителів. Також у медичному закладі успішно працює відділення медичної реабілітації та фізіотерапії, яке було відкрито минулого року. За цей час медичні фахівці надали допомогу понад 900 пацієнтам – дорослим та дітям від трьох років, з різними ураженнями нервової системи. Крім того, медики надають послуги реабілітації для наших захисників.

2023_01_06_004

«Дуже важливо, що у такі важкі для країни часи бізнес та благодійники Житомирщини продовжують підтримувати медичні заклади області. Саме завдяки синергії підприємців, місцевих і обласної влади та Держави ми спроможні вирішувати надскладні завдання сьогодення та реагувати на виклики воєнного часу», – підкреслив Віталій Бунечко.

Житомирська ОВА