З вересня минулого року в області діє Програма соціальної підтримки громадян, які прибувають з тимчасово окупованої території, районів проведення Антитерористичної операції на територію Житомирської області, а також військовослужбовців, працівників Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України та інших силових структур області.

Даною Програмою, яка затверджена сесією обласної ради, передбачено забезпечення медичної реабілітації військовослужбовців, працівників Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України та інших силових структур області, які брали участь у Антитерористичній операції. Наразі  на їхню медичну реабілітацію з обласного бюджету спрямовано 2 млн.грн.

Департаментом охорони здоров’я облдержадміністрації розроблена дорожня карта медичної реабілітації учасників АТО, у якій зазначено маршрут пацієнта та вказано перелік лікувально-профілактичних закладів області третинного і вторинного рівнів надання медичної допомоги. Зокрема, до проведення медичної реабілітації на вторинному рівні медичної допомоги залучено  26 лікувально-профілактичні заклади  області, на третинному – 6.

2015_01_20_01

Лікарсько-консультативною комісією  обласної клінічної лікарні ім.О.Ф.Гербачевського для проведення медичної реабілітації направлено 376 учасників АТО, 52 із них сьогодні проходять медичну реабілітацію у закладах охорони здоров’я області. Відповідною комісією МОЗ України 3-ох військовослужбовців направлено на лікування за кордон. Всього в області проліковано 732 особи, які брали участь в Антитерористичній операції.

Працівниками підвідомчих закладів охорони здоров’я  області надана допомога для покращення  соціального стану  військовослужбовців та їхніх родин, зокрема, перераховано 1,5% заробітної плати. Крім того, медична громада області постійно надає всебічну допомогу військовослужбовцям. Так, для потреб Збройних Сил України передано 5 автотранспортних засобів, проведено капітальний ремонт двох автомобілів 95-ї окремої аеромобільної бригади. Придбано чимало бронежилетів та медикаментів. Всього медиками Житомирщини для потреб АТО спрямовано більше 1,5 млн. грн.

За даними департаменту  охорони здоров'я  облдержадміністрації, до медичних закладів області звернулося 1154 переселенці з Донецької області (із них 714 – діти) та 876 осіб з Луганської області  (із них 485 – діти).

Прес-центр ДОЗ,

тел (0412) 41-37-72.

E-mail:  press@ztomc.net.ua