29 травня 2024 року з робочим візитом Житомирщину відвідала голова Національної служби здоров’я України Наталія Гусак. Разом з першою заступницею начальника Житомирської обласної військової адміністрації Наталією Остапченко вона відвідала кілька медичних закладів області, зокрема КНП «Коростишівська центральна районна лікарня ім. Д.І.Потєхіна» Коростишівської міської ради, КП «Лікарня № 2 ім. В.П. Павлусенка» Житомирської міської ради та КНП «Обласний медичний центр реабілітації» Житомирської обласної ради.

2024_05_29_001

Основною метою візиту було перевірити ефективність реалізації Програми медичних гарантій-2024, яка охоплює всі основні види медичної допомоги: первинну, спеціалізовану, екстрену, паліативну допомогу та реабілітацію для дорослих і дітей.

Програма медичних гарантій у 2024 році включає 44 пакети послуг, зокрема три нові:

  • «Лікування безпліддя за допомогою допоміжних репродуктивних технологій (запліднення in vitro)»;
  • «Лікування дорослих та дітей методом трансплантації органів»;
  • «Лікування дорослих та дітей методом трансплантації гемопоетичних стовбурових клітин».

Наталія Гусак разом з Наталією Остапченко поспілкувалися з пацієнтами та медичним персоналом, щоб з’ясувати їхні враження від реалізації програми та виявити можливі проблеми. Особливу увагу було приділено забезпеченню якості медичних послуг, ефективності лікування та інноваційним методам, які застосовуються в медичних закладах області.

«Керівництво лікарень має раціонально розподіляти кошти від НСЗУ, спрямовуючи левову частку на виплату заробітної плати медикам, закупівлю ліків та покращення умов перебування пацієнтів», – зауважила Наталія Гусак.

Головний принцип Програми медичних гарантій – «Гроші за пацієнтом», має забезпечити належні умови для хворих та стимулювати медичні заклади надавати якісні й ефективні послуги. Важливо, щоб кошти спрямовувалися на ті заклади, які демонструють високий рівень обслуговування і використовують новаторські підходи в лікуванні.

2024_05_29_002

2024_05_29_003

2024_05_29_004

2024_05_29_005

Житомирська обласна військова адміністрація