Новини

Медичні заклади області продовжують отримувати допомогу від гуманітарного штабу у Житомирської ОВА

Україна щодня бореться з ворогом. Кожен з нас докладає максимум зусиль на своєму місці, щоб наблизити Перемогу. Спільно із міжнародними організаціями гуманітарний штаб області робить усе можливе задля підтримки закладів охорони здоров’я. На Житомирщині перебувають і продовжують прибувати люди, які потребують медичної допомоги. Тож, необхідно забезпечувати заклади всім необхідним.

Детальніше...

 

Тривожна валіза для евакуації із зони радіаційної аварії

У разі вибуху на ЗАЕС мешканці потенційної зони радіаційної аварії мають бути готовими до можливої евакуації. Як підготуватися до евакуації та що покласти в «тривожну валізу»?

Детальніше...

 

13 медзакладів у 8 найбільш постраждалих від війни областях відбудують коштом субвенції з державного бюджету

Уряд виділив понад 6,6 мільярда гривень на проєкти відбудови з фонду ліквідації наслідків збройної агресії рф. Зокрема, це школи, дитячі садки, медичні заклади, житлові будинки, будівництво та реконструкція водогонів і каналізації, тепломереж, буріння артезіанських свердловин тощо.

Детальніше...

 

Кондиціонери у спеку: як користуватися правильно?

Як для дорослих, так і для дітей (навіть найменших), перебувати в кондиціонованому з комфортною температурою приміщенні безпечніше, ніж у задушливому й перегрітому. Є навіть дослідження, які свідчать, що зі зниженням температури зменшується ризик госпіталізації з приводу різних захворювань, включаючи серцево-судинні.

Детальніше...

 

З 1 липня карантин, спричинений COVID-19, скасовано: щеплення залишаються рекомендованими, пункти вакцинації – працюватимуть

Карантин та режим надзвичайної ситуації у зв’язку з пандемією коронавірусу в Україні завершено. Відповідне рішення ухвалив уряд. Відповідно, COVID-19 переходить до групи сезонних захворювань, як грип.

Детальніше...

 

Медичний календар на липень 2023 року

Липень – місяць поінформованості про ювенільний артрит. Ювенільний ідіопатичний артрит є найпоширенішим дитячим ревматичним хронічним захворюванням, що характеризується хронічним перебігом, прогресуванням змін у суглобах, інвалідизацією хворих.

Детальніше...

 

Засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при Житомирській ОВА

28 червня 2023 року під головуванням першої заступниці начальника Житомирської ОВА Наталії Остапченко відбулося перше засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при Житомирській ОВА.

Детальніше...

 

Психічне здоровʼя підлітка: куди звернутися по допомогу

Підлітки — одні з найвразливіших людей зараз. Окрім незрозумілості світу навколо, війни та стресу, вони проживають важливі зміни всередині і шукають свій шлях.

Детальніше...

 

В Україну доставили близько 157 тисяч доз вакцини проти поліомієліту

Вакцина буде розподілена між областями для проведення рутинної вакцинації. 156 960 доз інактивованої поліомієлітної вакцини (ІПВ) на підтримку Національної програми імунізації в Україні доставив ЮНІСЕФ. Поліомієлітна вакцина доставлена у межах Глобальної ініціативи з ліквідації поліомієліту (ГІЛП).

Детальніше...

 

Протидія торгівлі людьми

Основним із напрямків державної політики у сфері протидії торгівлі людьми є надання допомоги та захисту особам, які постраждали від торгівлі людьми, шляхом удосконалення системи відновлення їхніх прав, надання комплексу послуг, впровадження механізму взаємодії суб’єктів у сфері протидії торгівлі людьми.

Детальніше...

 

Харчові продукти, що зазнали підтоплення: що з ними робити?

Рівень води у затоплених внаслідок підриву Каховської ГЕС населених пунктах поступово починає знижуватися. Водночас у затоплених квартирах, будинках чи підвалах могли залишитися харчові продукти, які контактували з водою під час затоплення. Що з ними робити? Які з них можна вживати, а які краще викинути? Передусім варто пам’ятати, що така їжа потребує обережного використання. Якщо у вас є найменший сумнів у тому, чи вживати якусь їжу — не вживайте її!

Детальніше...

 

Відзначено переможців регіонального відбору на отримання відзнаки «Орден Святого Пантелеймона»

14 червня 2023 року на Житомирщині відзначено медичних працівників – переможців регіонального відбору на отримання відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона».

Детальніше...

 

У центрі уваги – розвиток медсестринства

14 червня 2023 року з робочим візитом Житомирщину відвідали Маргрієта Лангінс – радник з питань політики медсестринства та акушерства Європейського регіонального бюро ВООЗ, Поліна Гук – національний консультант з медсестринства та   акушерства Офісу ВООЗ та Катерина Балабанова – директор Державної установи «Центр розвитку медсестринства МОЗ України». Вони, зокрема, зустрілись з представниками медсестринської спільноти області.

Детальніше...

 

В Україні День медичного працівника відзначатимуть 27 липня

Відтепер в Україні День медичного працівника щороку відзначатимуть 27 липня. Відповідний Указ підписав Президент України Володимир Зеленський.

Детальніше...

 

Кабмін затвердив зміни, які сприятимуть розвитку медицини катастроф за світовими стандартами

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову «Деякі питання виконання функцій медицини катастроф», яка визначає пріоритети розвитку служб медицини катастроф в умовах війни. Найважливішим є те, що документ чітко визначає розподіл функціонування і взаємодії всіх ланок медицини катастроф, а це дає нові можливості для змін і удосконалення роботи у воєнний час та у випадку надзвичайних ситуацій. Під час розроблення постанови були враховані найкращі світові практики та напрацьований упродовж 2022 року досвід роботи системи екстреної медичної допомоги. Постанова є першим кроком до комплексного реформування медицини катастроф.

Детальніше...

 

Холера: ризики, симптоми і способи профілактики

Соцмережами ширяться повідомлення про страшну епідемію холери. Будь ласка, не поширюйте неперевірену інформацію – так ви підіграєте ворогу. Слідкуйте за інформацією, яку публікують виключно офіційні джерела.

Детальніше...

 

Проєкт державно-приватного партнерства – Медичний центр «Радовель»

Проєкт державно-приватного партнерства – Медичний центр «Радовель», реалізований меценатом Михайлом Весельським за підтримки Житомирської обласної військової адміністрації, може стати прикладом для розвитку мережі лікарень у сільській місцевості, які будуть поєднувати послуги сімейних лікарів, діагностику та надання спеціалізованих медичних послуг.

Детальніше...

 

Як знизити ризик зараження інфекційними захворюваннями через воду на підтоплених територіях

Небезпечні для здоров’я хімічні речовини, а також збудники інфекційних хвороб із кладовищ, вбиралень, сміттєзвалищ можуть опинитися у криницях та відкритих водоймах на території, підтопленій внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС. Під загрозою затоплення – майже 80 населених пунктів на Херсонщині. Там працюють фахівці Центру контролю та профілактики хвороб (ЦКПХ): відбирають проби води з водойм та криниць тощо.

Детальніше...

 

Переохолодження внаслідок тривалого перебування у воді: домедична допомога

«Велика вода» становить небезпеку не тільки для вашого майна, а передусім – для життя, тож нагадаємо кілька правил поведінки.

Детальніше...

 
<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Наступна > Кінець >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Шановні колеги!!!
Як ви оцінюєте медичне обслуговування в області?
Дайджест

daidzhest

Урядова гаряча лінія

p3_27042018baner

Статистика сайту