Проєкт державно-приватного партнерства – Медичний центр «Радовель», реалізований меценатом Михайлом Весельським за підтримки Житомирської обласної військової адміністрації, може стати прикладом для розвитку мережі лікарень у сільській місцевості, які будуть поєднувати послуги сімейних лікарів, діагностику та надання спеціалізованих медичних послуг.

2023_06_08_01

На реалізацію таких проєктів Міністерство охорони здоров’я України вже передбачило 125 млн євро, які виділив Світовий банк.

Перспективи реалізації цієї програми обговорювали 7 червня 2023 року у селі Радовель Коростенського району Житомирщини за участі міністра охорони здоров’я України Віктора Ляшка, начальника Житомирської обласної військової адміністрації Віталія Бунечка, мецената Михайла Весельсьского, народного депутата Валерія Зуба, очільників департаментів охорони здоров’я семи областей та керівників низки медичних закладів.

2023_06_08_02

Медичний центр «Радовель» – це сучасна лікарня, оснащена найкращими зразками медичного обладнання. Лікарня розпочала роботу в 2021 році і зараз надає послуги для понад 1000 пацієнтів на рік. Тут жителі Радовеля та прилеглих населених пунктів мають можливість не лише отримати консультації сімейних лікарів, а й допомогу вузькопрофільних спеціалістів: офтальмолога, кардіолога, гінеколога та інших. Оснащення лікарні дозволяє також робити на місці низку хірургічних втручань, які не потребують подальшої шпиталізації пацієнта в стаціонар. Для цього медичний центр «Радовель» має відповідні домовленості з фаховими лікарями з Коростеня, Києва та інших міст.

2023_06_08_03

Саме така модель, за словами міністра охорони здоров’я України Віктора Ляшка, має стати додатковою ланкою, яка максимально наблизить надання медичних послуг для пацієнтів у сільській місцевості в рамках створення спроможної мережі медичних закладів. Міністерство очікує від громад заявки на реалізацію таких проєктів.

2023_06_08_04

Житомирська ОВА