Новини

Військовий шпиталь у Бердичеві відвідала Віце-Маршалек Сейму Польщі Малгожата Гощевська

17 липня до КНП “Госпіталь ветеранів війни” Житомирської обласної ради з робочим візитом прибула Віце-Маршалек Сейму Польщі Малгожата Гощевська разом з делегацією з Польщі. Також участь у заході взяв заступник начальника Житомирської ОВА Юрій Денисовець, керівництво м. Бердичів та Бердичівського району.

Детальніше...

 

Роз’яснення: як медичним закладам підготуватися до нових умов відпуску антибіотиків?

З серпня 2022 року пацієнти отримуватимуть електронний рецепт для придбання антибіотиків за власні кошти. Виняток – окуповані території та райони проведення бойових дій.

Детальніше...

 

Для відкриття лікарняного дистанційно вагітним українкам за кордоном не потрібно перебувати на обліку в Україні

На гарячу лінію Міністерства охорони здоров’я України продовжують надходити дзвінки на зразок: українка на першому триместрі вагітності спостерігається в іншій країні, куди виїхала через війну, і планує там народжувати. Як отримати лікарняний в Україні? І чи потрібно для цього бути на обліку в Україні?

Детальніше...

 

Віктор Ляшко у Новограді-Волинському ознайомився з проєктом відділення комплексної реабілітації

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко повідомив на своїй сторінці у Facebook, що від Житомирської обласної військової адміністрації надійшов запит на дозвіл фінансування добудови відділення комплексної реабілітації в Новограді-Волинському.

Детальніше...

 

16 липня – День бухгалтера України

Відзначається це свято в Україні на підставі датованого 18 червня 2004 року Указу Президента України № 662/2004. Дата свята була встановлена 16 липня, тому що саме в цей день у суверенній Україні в 1999 році прийняли Закон України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні».

Детальніше...

 

Про стан захворюваності та бактеріологічної діагностики кашлюку та паракашлюку у 2021 році

Державна установа «Центр громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України» надає Інформаційно-аналітичну довідку «Про стан захворюваності та бактеріологічної діагностики кашлюку та паракашлюку в 2021 році».

Детальніше...

 

Особливості проходження МСЕК під час дії воєнного стану

З перших днів введення на території України воєнного стану Міністерство охорони здоров’я та Кабінет Міністрів України прийняли рішення про спрощення процедури проведення медико-соціальної експертизи дорослим і дітям.

Детальніше...

 

Звуки війни: як допомогти дитині не боятися сирени й гучного гуркоту

Вже п’ятий місяць чимало українських дітей замість заспокійливої колискової чують гучні звуки сирени або дзвонів, що сповіщають про повітряну тривогу. МОЗ запитало у дитячої та сімейної психологині, авторки книг з дитячої психології Світлани Ройз про те, як заспокоїти дитину та навчити її правильно реагувати на звуки повітряної тривоги.

Детальніше...

 

Затверджено Стандарт надання медичної допомоги постраждалим з геморагічним шоком

Міністерство охорони здоров’я своїм наказом затвердило Стандарти медичної допомоги постраждалим із геморагічним шоком на догоспітальному та госпітальному етапах у разі травми.

Детальніше...

 

Щодо епіднагляду за ГВП

Державна установа «Центр громадського здоров’я Міністерства охорони

здоров’я України» надає оперативну інформацію про результати

епідеміологічного нагляду за гострими в’ялими паралічами (далі – ГВП) в

Україні та огляд ситуації у світі. Детальніше за посиланням:

Детальніше...

 

Кабмін повернув довоєнний механізм відшкодування вартості інсулінів

Попри воєнний стан і військові дії, що тривають в країні через агресію російської федерації, програма реімбурсації (відшкодування державою вартості ліків) продовжує діяти. Обсяг програми реімбурсації залишився незмінним, на сьогодні програма розповсюджується на 401 лікарський засіб, серед них:

Детальніше...

 

З серпня 2022 року пацієнти почнуть отримувати електронні рецепти на антибіотики

Пацієнти отримуватимуть електронний рецепт для придбання антибіотиків за власні кошти уже з серпня 2022 року. Це перший етап у впровадженні електронного рецепта на всі рецептурні препарати в Україні та перший крок у розв’язанні проблеми неконтрольованого вживання лікарських засобів.

Детальніше...

 

No smoking friendly: що й де заборонено курити з 11 липня

Згідно з даними ВООЗ, глобальна тютюнова епідемія щороку вбиває понад 1 мільйон людей у світі та близько 13 000 українців, які не є курцями та помирають через хвороби, спричинені вторинним тютюновим димом. Також ВООЗ наголошує: не існує безпечного рівня впливу вторинного аерозолю як від електронних сигарет, так і тютюнових виробів для нагрівання.

Детальніше...

 

Струс головного мозку від дії вибухової хвилі: небезпека, симптоматика та перша допомога постраждалим

П’ятий місяць російські окупанти систематично обстрілюють мирні міста та селища. Кожен вибух несе суттєву загрозу тим, хто перебуває в радіусі ударної хвилі, від розриву/потрапляння ракети чи снаряда.

Детальніше...

 

У День родини Наталія Остапченко вручила подарунки молодим сім’ям Житомирщини

08 липня 2022 року у Житомирському обласному перинатальному центрі відбувся урочистий захід із нагоди святкування Дня родини.

Детальніше...

 

#UAразом: Понад 25 тисяч медичних послуг надано ВПО на Житомирщині, – ОВА

Про це повідомляє Департамент охорони здоров’я Житомирської обласної військової адміністрації.

Детальніше...

 

МОЗ розпочинає інфраструктурний етап реформи охорони здоров’я

Верховна Рада України ухвалила в другому читанні законопроєкт №6306, який дозволяє Міністерству охорони здоров’я запустити інфраструктурну частину реформи охорони здоров’я.

Детальніше...

 

Закупівлі вартістю від 50 тис. грн мають здійснюватися із використанням електронного каталогу та/або за спрощеним порядком

24 червня 2022 року зазнала суттєвих змін постанова КМУ від 28 лютого 2022 р. №169 «Деякі питання здійснення оборонних та публічних закупівель товарів, робіт і послуг в умовах воєнного стану» (далі — Постанова №169). На ці зміни важливо зауважити замовникам товарів, робіт та послуг сфери охорони здоров’я.

Детальніше...

 

Медичний календар на липень 2022 року

Липень – місяць поінформованості про ювенільний артрит. Ювенільний артрит об’єднує групу захворювань суглобового апарату, які виникають у дітей до 16-річного віку, тривалістю 6 і більше тижнів. Розвиток інвалідності серед дітей, хворих на ювенільний артрит, та зниження працездатності в дорослому віці є найважливішим соціально-економічним наслідком цього захворювання.

Детальніше...

 

МОЗ розподілило 478 000 доз протитуберкульозної вакцини

478 000 доз вакцини проти туберкульозу (БЦЖ) відповідно до наказу МОЗ України № 1036 від 15 червня 2022 року розподілені між регіонами. Вакцини придбані коштом державного бюджету.

Детальніше...

 
<< Початок < Попередня 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Наступна > Кінець >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Терміново
Шановні колеги!!!
Як ви оцінюєте медичне обслуговування в області?
Дайджест

daidzhest

Урядова гаряча лінія

p3_27042018baner

Статистика сайту