20 січня голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко взяв участь у відкритті обласного спеціалізованого центру по наданню допомоги дітям з гострою травмою з встановленням комп’ютерного томографа в КНП «Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня» Житомирської обласної ради у Станишівській територіальній громаді. Також участь у заході взяли заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма, керівництво медичного закладу, народні депутати України та ЗМІ.

 

 

2022_01_21_001

В рамках реконструкції у центрі створені комфортні умови для пацієнтів та персоналу, зокрема реконструйовано операційну, яка оснащена найновішим обладнанням, що дозволяє проводити операції різного рівня складності. Також під час ремонту оновлено кабінет офтальмолога, рентгенкабінет, передопераційну та кабінети лікарів.

2022_01_21_002

«Для обласної влади було критично важливо, щоб лікарі могли надавати допомогу маленьким пацієнтам у належних умовах, користуючись сучасним обладнанням. Такий центр — єдиний в області, який надає допомогу виключно дітям з середніми й важкими травмами. Проте, це тільки початок великих змін, адже вже у цьому році, за ініціативи Президента України, розпочнеться комплексна реконструкція обласної дитячої клінічної лікарні, яка перетворить медичний заклад у сучасний лікувальний центр», — зазначив Віталій Бунечко.

2022_01_21_003

Нагадаємо, що 20 січня  Віталій Бунечко взяв участь у відкритті амбулаторії в с. Борщів, яка побудована в рамках програми Президента України «Велике Будівництво».

2022_01_21_004

Довідково. У 2021 році в КНП «Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня» Житомирської обласної ради звернулося понад 10 тисяч дітей, які отримали травми.

2022_01_21_005

Загальна вартість об’єкта склала 13,8 млн грн. Роботи було профінансовано з обласного бюджету у сумі 13,2 млн грн.

Пресслужба ДОЗ.