Обласний центр здоров’я

ПРЕС-РЕЛІЗ

На Житомирщині пройде тиждень імунізації

 

Європейський тиждень імунізації «Попередити. Захистити. Щепити» пройде на Житомирщині, як і в цілому по Україні, з 20 по 26 квітня. Мета акції – пропаганда імунізації, досягнення більш глибокого розуміння населенням, що кожна людина потребує захисту від хвороб, зокрема шляхом вакцинації.

За оцінками ВООЗ, імунізація дозволяє щорічно запобігати більше 2-м мільйонам випадків смерті. Це одна з найефективніших, із погляду вартості, видів інвестицій в охорону здоров’я, з перевіреними стратегіями, які забезпечують доступність імунізації навіть для найменш забезпечених та найбільш вразливих верств населення.

Сьогодні в Україні з метою попередження інфекційних захворювань проводиться імунізація населення проти 10 інфекцій: дифтерії, правця, кашлюку, поліомієліту, туберкульозу, вірусного гепатиту В, кору, епідемічного паротиту, краснухи та гемофільної інфекції.

Чим більше людей буде охоплено щепленнями, тим більше смерті буде попереджено. Зважаючи на досягнення світового співтовариства у ліквідації багатьох інфекційних захворювань, впевнено можна стверджувати, що майбутнє у боротьбі з інфекційними захворюваннями належить вакцинопрофілактиці.

 

Житомир – 2009 р.