У Малинському міськрайонному ТМО після реконструкції відкрили акушерсько-гінекологічне відділення. Вкладення в добру справу коштів – 70 тисяч гривень, виділених фракцією „Партії регіонів”, та 30 тисяч із бюджету лікарні – принесло гарні результати. Адже відтепер жінки народжуватимуть тут у комфорті та з задоволенням.

2010_28_12_1

2010_28_12_2

Проведена робота відчутна у функціонуванні відділення – палати спільного перебування матері та дитини стали по-домашньому затишними, є й гаряча вода. Як зауважив начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Олександр Костянтинович Толстанов, у закладі є всі умови для створення міжрайонного територіального пологового центру.

- Звісно, аби досягнути бездоганного рівня, треба ще чимало попрацювати, але заклад показав планомірність свого розвитку та підходу до вирішення питання, - наголосив він. – Тож я хочу подякувати міському голові, спонсорам, усім добрим людям за допомогу й розуміння, що діти – це майбутнє нашої держави.

Щороку у відділенні відбувається близько 480 пологів, лікується до 370 вагітних. Колектив же  докладає всіх зусиль, аби перебування матері та дитини залишилося приємною подією  у їх житті.

- Хотілося б, щоб діток у нас народжувалося більше, щоб вони були здоровими, - побажала головний лікар Валентина Никифорівна Швидун. - Керівництво галузі області та влада району пообіцяли нам допомогти ще й із придбанням нових меблів та обладнання. Тож  сподіваємося, що ми й надалі з честю виконуватимемо одне з пріоритетних завдань системи охорони здоров’я – збереження здоров’я матері та дитини.

Загалом же колектив лікарні готується до отримання статусу „Лікарня, доброзичлива до дитини”. Акушерки та лікарі відділення пройшли навчання в обласному центрі охорони здоров’я матері та дитини.

- Наразі в акушерстві активно здійснюється реформування, вводяться нові методи пологів, - розповіла завідуюча акушерсько-гінекологічним відділенням Тетяна Миколаївна Тарасенко. – Тому й у нас вони проводяться згідно з сучасними поглядами на пологи – в індивідуальних пологових залах, жінки вибирають під час пологів вільне положення, впроваджено партнерські пологи. Після народження дитини жінка перебуває з нею разом. Їм обов’язково допомагають рідні, які постійно знаходяться у палатах спільного перебування матері та дитини. Беручи участь у міжнародному проекті „Здоров’я матері та дитини”, ми стараємося, аби нашою працею були задоволені.

Вітаючи колектив закладу з гарною подією, міський голова Сергій Володимирович Стельмах та голова ради директорів концерну „Замок володарів” Геннадій Володимирович Ободзинський наголосили, що саме в такі заходи  необхідно вкладати гроші.

- Ми розуміємо, що життя людини починається з цього закладу, - сказали вони. - Від перших кроків людини залежить усе її життя. Зрештою, від цих діток, котрі народжуються тут, залежить майбутнє нашого міста. Якщо ми створимо гарні умови для народження дитини, то, звісно, буде збільшуватися громада. Певно, це й спонукало до того, щоб допомагати цьому закладу. Треба придбати нові меблі, обладнання, створити ще кращі умови для перебування тут жінок та новонароджених – будемо разом із громадою про це думати й допомагати. Якщо ми претендуємо на створення міжрайонного пологового центру, то зробити для цього, справді, треба багато.

Додавали свого голосу до виступів гостей і новонароджені – саме цього дня з’явився на світ малий Андрійко.

- Це вже третій мій онучок тут народився, - розповіла бабуся Галина Григорівна Шевчук. – Які ж гарні тут стали пологові зали та палати – зараз і жінкам, і діткам тут набагато краще, ніж тоді, коли ми, старше покоління, народжували.

- Я вдячна всім лікарям, медсестрам відділення, - додала молода мама Данилка, котрому виповнилася вже доба від народження, Тетяна Петрівна Обіход. - Дуже хороший тут колектив, прекрасна лікарня - в таких умовах уже можна народжувати з задоволенням. І я щаслива, що мій перший синочок побачив світ саме тут.

Вікторія Паламарчук.