Новини

Контакти психологічної підтримки для ветеранів

«Ми нормальні люди, просто бачили трохи друге, — каже ветеран, старший солдат Сергій Коц. — Наплакався… Ти плачеш вдома десь в подушку, щоб ніхто не бачив».

Детальніше...

 

Уряд ухвалив Стратегію розвитку добровільного безоплатного донорства крові та компонентів крові

Напрями реалізації стратегії відповідають євроінтеграційним зобов’язанням за угодою про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, якою, зокрема, закріплено курс на активізацію співпраці з ЄС у сфері служб крові. Стратегію схвалено на період до 2028 року. Також затверджено відповідний план заходів з її реалізації у 2024-2026 роках.

Детальніше...

 

«Голос медсестринства»: перспективи розвитку

6-7 березня 2024 року у м. Житомирі працювала незалежна платформа «Голос медсестринства». Участь у заході взяли директор ДУ «Центр розвитку медсестринства МОЗ України» Катерина Балабанова, Національний професійний офіцер з медсестринства та акушерства Офісу ВООЗ в Україні Павліна Гук, директор Департаменту охорони здоров’я Житомирської обласної військової адміністрації Олександр Торбас, медичні директори з медсестринства, медичні сестри та акушерки закладів охорони здоров’я області, представники сфери медичної освіти.

Детальніше...

 

Медичний календар на березень 2024 року

Березень – місяць поширення інформації про ендометріоз. Заснований Асоціацією ендометріозу 1993 року. Ендометріоз – поширене гінекологічне захворювання, при якому клітини ендометрія розростаються поза межі внутрішніх стінок матки, спричинюючи хронічний запальний процес.

Детальніше...

 

29 лютого – Всесвітній день рідкісних захворювань

Відзначається в останній день лютого з 2008 року за ініціативою європейської організації з вивчення рідкісних хвороб EURORDIS. Його мета – підвищення обізнаності про орфанні захворювання та підтримка 300 мільйонів людей у всьому світі, які живуть з рідкісною хворобою, та їхніх сімей.

 

Детальніше...

 

Сказ: що робити людині для профілактики захворювання та як діяти в разі інфікування вірусом

Сказ – це вірусне захворювання, яке має найвищий рівень смертності серед усіх інфекційних хвороб для людини. Вірус сказу вражає центральну нервову систему і після появи симптомів без вчасно розпочатого лікування стає невиліковним – 100% хворих людей помирають.

Детальніше...

 

МАРШРУТ ПАЦІЄНТА З АМПУТАЦІЄЮ

Через війну, яку розв’язала проти нас росія, кількість людей з ампутаціями зростає щодня. Усі вони потребують якісної медичної допомоги, реабілітації та протезування.

Детальніше...

 

Телемедична система персоналізованої реабілітації пацієнтів уже доступна в 30 лікарнях країни

Реабілітаційна ігрова система (RGS) – це сучасна система телереабілітації, яка дозволяє пацієнтам із травмами та порушеннями мозкової діяльності отримувати ефективну персоналізовану нейрореабілітацію в ігровій формі та якнайшвидше повернутися до нормального життя.

Детальніше...

 

СМС чи відеодзвінок: в Україні діє пілотний проєкт з неголосового виклику бригади екстреної допомоги

Безбар’єрність часто помилково асоціюється лише з подоланням фізичних перешкод — облаштуванням пандусів і підіймачів. Насправді ж це поняття значно ширше, впливає на кожного з нас і часто ховається в дрібницях.

Детальніше...

 

Презентовано Рамку цифрової компетентності працівника охорони здоров’я

Рамка цифрової компетентності працівника охорони здоров’я – це важливий інструмент для впровадження освітніх ініціатив і формування державної політики, спрямованої на підвищення рівня цифрової грамотності, практичного використання засобів і сервісів цифрових технологій фахівців медичної сфери різних напрямів та категорій.

Документ містить опис та структуру цифрових компетентностей, що визначають обсяг знань, умінь і практичних навичок, необхідних для ефективного використання в роботі сучасних досягнень інформаційних технологій.

Рамку підготували: Міністерство охорони здоров’я України у співпраці із Міністерством цифрової трансформації України, Міністерством освіти і науки України та Національною службою здоров’я України за сприяння Проєкту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я».

«Презентація і практичне застосування рамки цифрової компетентності працівника охорони здоров’я на практиці означає підвищення професійних стандартів, створення навчальних програм для майбутніх та практикуючих медичних і фармацевтичних працівників. Також рамка сприятиме оцінюванню і самооцінюванню, заповнюючи прогалини та підвищуючи цифрові навички. Як результат відбудеться покращення якості надання послуг та функціонування системи в цілому – от і виконання домашнього завдання з євроінтеграції», – говорить заступниця міністра з питань цифрового розвитку Марія Карчевич.

«Ми будуємо найзручнішу цифрову державу в світі. Для цього потрібно, щоб українці мали розвинуті цифрові навички. Саме тому ми створили та затвердили концепцію розвитку цифрової грамотності, розробили регіональні концепції з розвитку цифрової грамотності, адаптували європейські фреймворки DigiComp 2.1 та 2.2, створили Рамку цифрової компетентності, яка була схвалена Кабміном до 2025 року. Окремо – для підприємців, держслужбовців, освітян та молодих підприємців. А сьогодні – й для працівників охорони здоров’я», – додає заступник міністра з питань європейської інтеграції Міністерства цифрової трансформації України Валерія Іонан.

Рамку рекомендовано для посадових осіб, які формують державну політику у сфері охорони здоров’я, розробників професійних стандартів та кваліфікаційних характеристик, укладачів навчальних програм закладів освіти та закладів підвищення кваліфікації, членів атестаційних комісій.

Реалізація цього документа – важливий крок втілення Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року, Концепції розвитку цифрових компетентностей та Концепції розвитку електронної охорони здоров’я.

 

З відео-записом презентації Рамки цифрової компетентності працівника охорони здоров’я можливо ознайомитися за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=CGL5adRKdQg&t=237s.

 

 

Телемедицина адаптується до сучасних викликів

Міністерство охорони здоровʼя ініціює зміни у законодавстві, які регулюють сферу телемедицини. Зміни спрямовані на інтеграцію телемедицини в усі види медичної допомоги – екстрену, первинну, спеціалізовану, паліативну та реабілітаційну. У перспективі це покращить доступність та якість медичної допомоги в цілому та, зокрема, для хронічних хворих, людей, які внаслідок воєнних дій вимушено змінили місце свого проживання, мешканців прифронтових зон, сільської та віддаленої місцевості.

Детальніше...

 

4 лютого – Всесвітній день боротьби проти раку

Люди хворіють на різні недуги і, мабуть, найстрашніше для кожного – почути діагноз рак. Це слово, яке не хочеться вимовляти ні вголос, ні подумки, але, враховуючі дані статистики щодо захворюваності на злоякісні новоутворення, про нього потрібно говорити.

Детальніше...

 

Медичний календар на лютий 2024 року

Лютий – Міжнародний місяць профілактики внутрішньоутробних інфекцій. Більшості внутрішньоутробних інфекцій можна запобігти завдяки ранній діагностиці та лікуванню, проведенню щеплень тощо.

Детальніше...

 

В Україну доставили 350 тисяч доз вакцини проти дифтерії, кашлюку та правця для проведення рутинних щеплень у 2024 році

350 тисяч доз вакцини проти дифтерії, кашлюку та правця (АКДП) для проведення рутинних щеплень у 2024 році Україна отримала від Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).  Фонд закупив їх на запит Міністерства охорони здоров’я України коштом уряду Японії. Вакцини будуть розподілені до медзакладів країни у всіх областях.

Детальніше...

 

На Житомирщині запрацював перший мобільний реабілітаційний модуль для постраждалих від російської агресії

18 січня начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко взяв участь у відкритті мобільного реабілітаційного модуля для надання безкоштовних послуг із психосоціальної допомоги та фізичної реабілітації людям, які постраждали внаслідок повномасштабного російського вторгнення. Також участь у заході взяла його перша заступниця Наталія Остапченко.

Детальніше...

 

Що робити, якщо ви стали свідком або жертвою ворожої атаки чи її наслідків

Атаки ворога не вщухають не лише на полі бою – росіяни щодня б’ють по мирних містах і селищах, наражаючи цивільних людей на смертельну небезпеку. Свідком та навіть жертвою терористичної атаки росії може стати кожен, а тому маємо знати, як поводитися у разі трагедії.

 

Детальніше...

 

Круглий стіл з питань поліпшення ефективності запобігання інфекційним захворюванням шляхом імунізації населення

15 січня 2024 року відбулося засідання Круглого столу з актуальних питань поліпшення ефективності запобігання інфекційним захворюванням шляхом імунізації населення, яке було проведено за сприяння Департаменту охорони здоров’я Житомирської ОВА, КНП «Обласний інформаційно-аналітичний центр медичної статистики» ЖОР та ДУ «Житомирський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України».

Детальніше...

 

На Житомирщині триває відновлення лікарні, яка постраждала внаслідок обстрілу російської армії

Тривають роботи з відновлення комунального підприємства «Лікарня №1» Житомирської міської ради, яке було пошкоджено внаслідок авіаударів по місту.

Детальніше...

 

Як розвивається телемедицина в Україні: підсумки й плани на 2024 рік

У 2023 році впровадження телемедицини в Україні вийшло на новий рівень: ухвалили стратегію розвитку телемедицини, внесли законодавчі зміни та інтегрували гуманітарні телемедичні рішення у заклади охорони здоров’я.

Детальніше...

 
<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Наступна > Кінець >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Шановні колеги!!!
Як ви оцінюєте медичне обслуговування в області?
Дайджест

daidzhest

Урядова гаряча лінія

p3_27042018baner

Статистика сайту