Новини

На Житомирщині 105 аптечних закладів працюють за програмою «Доступні ліки»

В Україні продовжує діяти програма «Доступні ліки», завдяки якій пацієнти можуть отримувати необхідні ліки безоплатно або з невеликою доплатою.

 

Детальніше...

 

З Днем Незалежності!

24 серпня Україна відзначає День Незалежності!

 

Детальніше...

 

З Днем Державного Прапора України!

23 серпня Україна відзначає День Державного Прапора України.

 

Детальніше...

 

Більше ніж 3 млрд грн виділено з державного бюджету на відновлення зруйнованих росією медзакладів – Віктор Ляшко

Від початку повномасштабної війни внаслідок терористичних атак рф завдано шкоди 1598 об’єктам у 639 медичних закладах. Частина з них повністю зруйновані, частині завдано різні види пошкоджень (вибиті вікна, пошкоджено фасад тощо). При цьому 358 об’єктів вже вдалося повністю відновити, ще 426 – частково. Загалом очікувана вартість відбудови та відновлення зруйнованого, за оцінками міжнародних партнерів, становить 16,4 мільярда доларів США.

 

Детальніше...

 

Як допомогти дитині адаптуватися у школі: до першого/нового класу, офлайн-формату, після повернення з-за кордону

Трохи більше ніж за тиждень в Україні стартує новий навчальний рік. Хтось із дітей піде у перший клас, хтось перейде в нову школу, хтось приїде додому з-за кордону, багатьом доведеться знов звикати до офлайн-навчання... І всім їм потрібен час та зусилля, щоб втягнутися у шкільний режим.

 

Детальніше...

 

У Житомирі відкрили сучасну мікробіологічну лабораторію з діагностики туберкульозу

Це єдина лабораторія рівня біологічної безпеки BSL-3 в Україні. Вона функціонуватиме у Житомирі на базі КНП «Обласний протитуберкульозний диспансер» Житомирської обласної ради. Нова лабораторія розширить діагностичні можливості не лише на рівні області, а й для усієї країни у питаннях діагностики та інтегрованого ведення пацієнтів з туберкульозом, які мають супутні захворювання.

 

Детальніше...

 

На Житомирщині працює команда Національної служби здоров’я України на чолі з Наталією Гусак

15 серпня 2023 року відбулася нарада Національної служби здоров’я України на чолі з Наталією Гусак з керівниками громад Житомирського регіону. Метою заходу є покращення системи громадського здоров’я і надання доступних медичних послуг для кожного жителя регіону.

 

Детальніше...

 

«Доступні ліки»: розширення переліку препаратів програми реімбурсації

15 серпня 2023 року у пресцентрі Житомирської обласної військової адміністрації відбулася зустріч представників медіа з керівництвом Національної служби здоров’я України. Предметом обговорення стали реалізація та розширення державної програми реімбурсації «Доступні ліки». Зустріч відбулася за участі Алли Горбатюк, директорки Центрального міжрегіонального департаменту НСЗУ; Галина Нагорної, директорки Департаменту комунікацій НСЗУ; Наталії Остапченко, першої заступниці начальника Житомирської ОВА; Олександра Торбаса, директора Департаменту охорони здоров’я Житомирської ОВА. Спікером заходу виступила Наталія Гусак, голова національної служби здоров’я України (НСЗУ).

 

Детальніше...

 

Житомирським лікарям вручили «Орден Святого Пантелеймона»

9 серпня 2023 року відбулася урочиста церемонія вручення Відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона».

 

Детальніше...

 

Житомирщина отримала 6000 доз оральної вакцини проти поліомієліту

Поліомієліт – жахлива недуга, зброя якої – поліовірус, що атакує нашу нервову систему. Його наслідки можуть бути катастрофічними – невиліковний параліч та втрата життя. Однак, ми маємо сучасний щит, який допоможе боротися з цією загрозою. Поліомієліт входить до переліку 10 вакцинокерованих захворювань, щеплення проти яких внесені до Національного календаря профілактичних щеплень. Щеплення є безоплатними!

Детальніше...

 

Грудне вигодовування – для міцного здоров’я та гармонійного розвитку дітей

3 серпня 2023 року з ініціативи Департаменту соціального захисту населення Житомирської обласної військової адміністрації в КНП «Обласний перинатальний центр» Житомирської обласної ради у рамках проведення Всесвітнього тижня підтримки грудного вигодовування відбулося засідання круглого столу.

Детальніше...

 

Грудне вигодовування: зручність і здоров’я для матері та дитини

З 1 по 7 серпня триває Всесвітній тиждень підтримки грудного вигодовування.

Детальніше...

 

Уряд ухвалив стратегію розбудови телемедицини в Україні

Прийнята стратегія дозволить підвищити стандарти якості надання медичної допомоги із застосуванням телемедицини.

Детальніше...

 

28 липня – Всесвітній день боротьби з вірусними гепатитами

Відзначається у день народження Баруха Блумберга, який відкрив вірус гепатиту В та розробив першу вакцину проти гепатиту В. Вперше відзначався 1 жовтня 2004 року як Міжнародний день поширення інформації про гепатит С, у 2008 році Всесвітній альянс з гепатитів оголосив 19 травня першим глобальним Всесвітнім днем боротьби з гепатитами, а 2010 року було прийнято резолюцію про зміну дати на 28 липня. Тема 2023 року «Ми не чекаємо» закликає до прискорення зусиль з ліквідації гепатиту.

Детальніше...

 

Вітаємо з відзнаками!

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №447/2023

Про відзначення державними нагородами України

Детальніше...

 
<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Наступна > Кінець >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Терміново
Шановні колеги!!!
Як ви оцінюєте медичне обслуговування в області?
Дайджест

daidzhest

Урядова гаряча лінія

p3_27042018baner

Статистика сайту