Імідж і авторитет області забезпечують не заклади і не визначні події, і навіть не фінансова спроможність, а добрі справи. За ними стоять люди, які поступово, крок за кроком, щодня наполегливо служать обраній професії.

 

Перлиною Житомирщини і справжнім елітним медичним закладом, яким ми пишаємося, є Житомирський обласний медичний консультативно-діагностичний центр. Цього літа йому виповнилося двадцять. У день свого ювілею заклад радо відкрив двері гостям.

2011_06_16_1

-  Дорогі друзі, ми щасливі сьогодні бачити у цій святковій залі всіх, хто прийшов привітати заклад з ювілеєм, - такими словами зустріла своїх гостей головний лікар Житомирського обласного медичного консультативно-діагностичного центру Валентина Федорівна Дімова. - Два десятиріччя – це водночас багато і мало. За віком ми крокуємо в ногу з державою, але ця дата говорить і про те, що ми пройшли випробування часом. Репутація закладу створена завдяки самовідданій праці вже не одного покоління керівників, лікарів і медичних сестер. Наші фахівці завжди намагалися бути на передовій втілення сучасних методів діагностики і лікування. Тому з перших років існування центру вдалося вийти на найвищі стандарти якості надання медичної допомоги.

В ОМКДЦ не просто надається якісна діагностично-консультативна допомога. Головне – порядність і доброзичливість медичного персоналу. Приємно, що в руках таких працівників досконала техніка, яка допомагає людям. Адже лозунг древніх римлян – «Хто добре діагностує, той добре лікує» вже давно став девізом центру.

2011_06_16_2

- Лікування починається з точної діагностики, -  цю думку підтримує й голова Житомирської обласної державної адміністрації Сергій Миколайович Рижук. – Для нашої області є честю, що на її теренах розташований заклад, в якому зосереджено високий професійний рівень фахівців і сучасна матеріально-технічна база. Сьогодні вчасна діагностика є водночас і профілактикою. Кожен, хто проходить діагностичне обстеження, а опісля чує від лікаря привітання з одужанням, почувається справді щасливим і відчуває повноту життя.  На цьому святі мені не лише від сонячної погоди тепло, а й від ваших посмішок радісно і затишно на душі. Вам 20 років – ви ще досить молоді, але надзвичайно досвідчені і вже багато доброго встигли зробити для людей. Вітаю всіх медпрацівників з ювілеєм і особисто Валентину Федорівну, яка керує таким дисциплінованим і дружним колективом. Дякуємо вам, що ви так зразково працюєте і нам є чим пишатися серед інших областей.

2011_06_16_3

Особливістю Центру є порядок і дисципліна працівників у організації діагностично-консультиативного  процесу. Все у закладі – від рослин на клумбах до кабінетів і відділень – по-хазяйськи облаштовано. В Центрі панує порядок і організованість. Тут повна автоматизація всіх робочих місць, зберігається база даних про стан здоров’я населення більш як на 450 тисяч пацієнтів.

- Слава біжить попереду вас, заклад добре відомий в державі, інші на вас рівняються, – сказав у своїй вітальній промові голова Житомирської обласної ради Йосип Антонович Запаловський. - За 20 років Центр обслужив більше 2,5 млн. жителів нашого Поліського краю, яким виконано майже 9 млн. досліджень. Це говорить про плідність вашої роботи. Від мене особисто і від усіх депутатів бажаю усім працівникам здоров’я, затишку в домівках, наснаги. Успіхи в роботі у вас є, тож нехай вони примножуються.

2011_06_16_4

Одним із досягнень Центру є участь у міжнародному проекті «Сітка лікарів». Сьогодні на базі закладу проведено 33 телеконференції за участю лікарів США, Канади, ближнього зарубіжжя та України. Основні напрямки – фундаментальні дослідження, нові медичні технології, нові підходи до терапії та профілактики.

- Розвитку напрямку діагностики в області теж, як і державі, 20 років. Житомирський обласний медичний консультативно-діагностичний центр в Україні створений одним із перших, - наголосив начальник УОЗ ОДА Олександр Костянтинович Толстанов. - Дякую всім, хто сьогодні прийшов розділити з нами радість цього свята, – голові Житомирської облдержадміністрації С. М. Рижуку, голові Житомирскої облради Й. А. Запаловському, всім головним лікарям і моєму попереднику З. М. Парамонову, що він започаткував цей заклад. Дякую і вам, Валентино Федорівно, що ви тримаєте взятий курс. Хай Бог вам всім дає здоров’я і щастя. Дякую всім за роботу. Впевнений, що ще багато зробите для того, щоб  людині прожити довше і якісніше життя.

2011_06_16_5 2011_06_16_6

Привітати Центр прибули головні лікарі закладів міста та області,  представники Житомирської торгово-промислової палати, представники з Рівненського діагностичного центру. Але найбільш зворушливим було привітання від дітей медпрацівників діагностичного центру – це юна зміна лікарів. Про це вони в один голос зі сцени запевнили всіх. Концерт увінчав виступ хорової капели «Орея».

Редакція обласної медичної газети «Пульс» приєднується до вітань і разом з усіма пишається, що найкращий в Україні консультативно-діагностичний центр знаходиться поряд, в Житомирі. Ми дякуємо вам за турботливе ставлення і увагу та завжди готові сприяти популяризації інформації про ваші здобутки і таланти медпрацівників.

Оксана Конопляста