В прес-службі обласної ради 13 квітня відбулось засідання пос-тійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів, на якій депутати обговорювали питання створення єдиного медичного простору в Коростенському регіоні.

2011_04_20_1

Вів засідання голова постійної комісії Михайло Борщівський.

Члени комісії заслухали та обговорили інформацію начальника управління охорони здоров’я обласної державної адміністрації, депутата обласної ради Олександра Толстанова з даного питання. На засіданні також виступили головний лікар Новоград-Волинського міськрайТМО, депутат обласної ради Василь Борис, головний лікар Коростенської центральної міської лікарні, депутат обласної ради Віктор Гордійчук, Коростенський міський голова Володимир Москаленко, голова Коростенської райдержадміністрації Володимир Нагорняк, заступник голови Коростенської районної ради Олександр Кленовський та ін.

Наголошувалося на тому, що необхідно створити в Коростенському регіоні єдиний медичний простір, організувавши міськрайонне територіальне медичне об’єднання. І реорганізувати дільничні лікарні в амбулаторії загальної практики – сімейної медицини, з денним стаціонаром, а при необхідності – створити пункти тимчасового базування „швидкої допомоги” та відділення соціального догляду.

Активну участь в обговоренні питання взяли депутати обласної ради Юрій Вайсберг, Богдан Сметанюк, Наталія Сич, Анатолій Гаманюк.

Перший заступник голови обласної ради Володимир Арешонков сказав: «Я підтримую необхідність попередніх етапів реформування системи охорони здоров’я в частині пошуку оптимальних шляхів реорганізації мережі медичних установ та орга-нізацій».

Постійна комісія прийняла відповідні рекомендації, в яких зазначено, що створення єдиного медичногопростору в Коростенському регіоні є вкрай необхідним.