На своїй малій батьківщині з робочим візитом побував  голова Верховної Ради України Володимир Литвин.  Разом з головою Житомирської облдерж-адміністрації Сергієм Рижуком, головою Житомирської обласної ради Йосипом Запаловським та народним депутатом України Миколою Рудченком Володимир Михайлович відвідав Червоноармійську центральну районну лікарню та  Новоград-Волинську  загальноосвітню школу № 8. В цих районних центрах Володимир Литвин  зустрівся з громадськістю.


2011_03_16_1

2011_03_16_2

2011_03_16_3

В.Литвина не лише як  голову Верховної Ради, а й як  нашого земляка турбує економічний стан області. У його подальших планах – відвідання всіх поліських районів, співбесіди з керівниками.

- Потрібно побувати в кожному районі і визначити, що потрібно зробити, поєднуючи зусилля області, району і влади, – поділився своїми планами Володимир Литвин. – Мною керують особисті мотиви.  Нам потрібно зосередити зусилля на Житомирській області. Тут є свої проблеми, до того ж задавнені, помножені на Чорнобильську аварію,  інші труднощі, пов’язані з удосконаленням, будівництвом і розвитком медичних закладів, які неодмінно потрібно розв’язати. Ми повні рішучості здійснити це.

За сприяння Володимира Литвина Верховною Радою було додатково виділено з державного бюджету майже 8 млн. гривень. Із них 6, 3 млн. залучено на завершення будівництва Червоноармійської ЦРЛ та 1, 7 млн. – на упорядкування сміттєзвалища.

У Новограді-Волинському вищезгадана школа № 8,  що знаходиться  в приміському районі «Дружба»,  нагадала Володимиру Михайловичу дитячі роки. Школа розташовується у трьох стареньких одноповерхових будиночках, які до того ж розкидані далеко один від одного. У школи немає свого спортзалу, діти займаються фізкультурою на коридорі. Досить незручно вчителям проводити уроки, коли потрібно проходити далеку відстань від корпусу до  корпусу, тож важко й директору контролювати навчально-виховний процес у школі. А головне –  в існуванні цього навчального закладу є нагальна потреба, бо до шкіл у центрі міста дітям далеко добиратися.

Проблема  згаданої школи вирішується вже декілька років. За старим центральним приміщенням побудовано нову двоповерхову будівлю, і котрий  рік   вчителі й діти чекають, коли їх  запросять переселитися туди. На даний момент  школа готова на 70%, однак ще треба завершити внутрішні роботи, облагородити територію  тощо. На все це, за сприяння  Володимира Литвина, виділено коштів у сумі близько 9 млн. гривень.

Не оминули увагою й інші райони. Для Ємільчинського виділено 8 млн. грн.; таку ж суму додаткових коштів  і для Бара-нівського району; 9, 3 млн. грн. залучено для завершення будівництва лікарні у Малинському районі; 6, 3 млн. - на поліклініку і газифікацію Коростенського району, Володарсько-Волинського р-ну і багатьох інших.

- Загалом уже виділено більше 60 млн. гривень, - зазначив народний депутат України Микола Рудченко. – Переконаний, що буде розглядатися і затверджуватися бюджетним комітетом у Верховній Раді додаткова субвенція про надання ще 1, 2 млрд. гривень. Ми разом із владою подали прохання і я особисто, за дорученням Володимира Михайловича, буду відслідковувати, щоб знову додатково на Житомирщину були виділені кошти. Це територія, яка розвивається, а отже це робочі місця, поповнення місцевого бюджету.

Користуючись нагодою, влада Новограда-Волинського вручила Володимиру Михайловичу запрошення на урочистості  до 140-річчя з дня народження Лесі Українки – нашої видатної землячки.

 

Оксана Конопляста.