На Діда Мороза чекали того дня у Ємільчиному з надзвичайним нетерпінням. Адже він пообіцяв принести великий і довгоочікуваний подарунок – відкриття в центральній районній лікарні після капітального ремонту дитячого відділення.

2011_01_13_1
 

- Майже десять років ми чекали цієї події, - говорить головний лікар Ємільчинської ЦРЛ Юрій Дмитрович Довгополий. – На жаль, досі на його проведення не вистачало грошей. Та відомо, що люди, котрі узгоджено рухаються в спільному напрямку, досягають своєї мети – завдяки тісній співпраці й взаєморозумінню влади та галузі охорони здоров’я району райдержадміністрація та районна рада знайшли можливість виділити кошти для капітального ремонту у відділенні. Тож за це вдячні не лише ми, медпрацівники, а й головні, як мовиться, герої свята – дітлахи Ємільчинщини, котрі лікуватимуться тут у комфорті й затишку.

По правді сказати, досить складно й перерахувати весь перелік робіт, які здійснили під час ремонту – від невеликого перепланування приміщень і до заміни сантехніки! Для цього загалом витратили 175 тисяч гривень. Ще на 22 тисячі гривень придбали нові меблі, на дванадцять тисяч – м’який інвентар. Облаштували ігрову кімнату, якої раніше не було. Близько двох тисяч гривень задіяли спонсорських коштів – благодійники подарували килим для ігрової кімнати, картини.

- Подія й справді надзвичайно важлива, - відзначили, вітаючи учасників свята, голова районної ради Петро Сергійович Лісовий та перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Романович Романюк. – Адже найголовніше завдання влади – збереження та зміцнення здоров’я людей. І насамперед – нашого підростаючого покоління. Бо ж це – завтрашній день країни. Тож хочемо щиро запевнити, що для досягнення цієї мети ми й надалі будемо докладати всіх зусиль.

Загалом же, як розповіла завідуюча відділенням Світлана Олексіївна Волощук, протягом року тут лікується близько 550 діток із захворюваннями дихальної системи, шлунково-кишкового тракту тощо. Влітку, до того ж, проводять оздоровлення диспансерних хворих із патологією ЛОР-органів, офтальмологічними патологіями.

- Відділення наше стало дуже гарним, - поділилася вона. – Крім того, що відтепер тут є всі умови для якісного лікування та комфортного перебування наших маленьких пацієнтів, гарного настрою їм додають ще й – не повірите! – самі стіни. Якось так, знаєте, всі звикли, що лікарня, зазвичай, має бути в блакитних або бежевих тонах. А от ми вирішили відійти від цієї традиції – все відділення у таких-от рожевих кольорах. Досить неординарно й веселенько так для дітей вийшло! А відомо ж бо, що з гарним настроєм і здоров’я додається!

Відвідали нововідкрите відділення й заступник голови облдержадміністрації Віктор Степанович Балюрко та головний педіатр області Тетяна Вікторівна Шевченко (котра, до речі, й підказала свого часу ідею щодо облаштування ігрової кімнати). Від влади області „іменинник” отримав УЗ-інгалятор та сповивальний стіл.

- В щоденних турботах так легко втратити себе. Але не варто забувати про найвище призначення кожного з нас – служіння людям, - сказав В.С.Балюрко. - Їх повага додає сил, енергії та натхнення любити свою роботу й творити добрі справи.

- Я й сам маю двох діток – донечку Оленку та синочка Андрійка, – поділився Юрій Дмитрович Довгополий. – Тож усім діткам, юним мешканцям Ємільчинського району, хочу щиро – от, як своїм, - побажати ніколи не хворіти й завжди бути здоровими! До лікарні ж приходити лише на екскурсію, щоб побачити, що є така професія – людям здоров’я повертати!

Відкрили того дня в лікарні й палату для надання невідкладної допомоги пацієнтам, котрі поступають у важкому стані.

- Іноді ці три-чотири хвилини, які затрачаються на те, щоб доставити хворого у відділення інтенсивної терапії на третьому поверсі, варті його життя, - говорить головний лікар. – Тож відтепер у нововідкритій палаті ми маємо змогу стабілізувати стан пацієнта й вирішити його подальшу долю – чи то направити на рентгенівське обстеження, чи в відділення інтенсивної терапії.

Для проведення ремонту та облаштування палати було затрачено близько чотирьох із половиною тисяч гривень. Обладнана вона по-сучасному новітньою апаратурою.

- В процесі підготовки до проведення „Євро-2012” створення такої палати – надзвичайно важливий етап діяльності кожного медичного закладу, - підсумував Юрій Дмитрович. – А це, безумовно, сприятиме ще кращому лікувальному процесу та збереженню здоров’я наших людей.

Вікторія Паламарчук.