УКРАЇНА

ЖИТОМИРСЬКА  ОБЛАСНА  РАДА

Обласний медичний центр

Житомирської обласної ради

10003, м. Житомир, майдан Перемоги, 10-А, тел.: 22-87-27, факс: 22-88-68

на № 5 від 14.01.2009


У нових умовах потрібно працювати лише найкраще!

З цієї фрази розпочнеться нова віха діяльності Бердичівської медико-соціальної експертної комісії. До сьогодні комісія, яку очолює Раїса Аркадіївна Верещак, проводила прийом у підвальному приміщенні одного з п’ятиповерхових будинків. Так звана «кімната очікування» освітлювалася лише штучним світлом, бо не було жодного вікна. Навколо сирість і прохолода, адже часто проривало труби. У такому ж неналежному стані зберігалися медичні справи пацієнтів. Незручності заважали не лише пацієнтам, а головним чином медпрацівникам комісії: оглядали пацієнтів у напівзатемненому приміщенні, а часом возили із собою медичні картки через все місто.

- Бердичівська МСЕК працює дуже давно, - розповідає Раїса Аркадіївна. - У наших архівах знаходяться медичні справи ще з 1946 року. Якщо звернутися до статистичних даних, то протягом 2009 року оглянуто 2490 хворих. Тобто велика кількість людей проходить за рік через наші кабінети і ми просто не маємо права обслуговувати їх у поганих умовах. У новому приміщенні надзвичайно приємно працювати, зменшилась кількість скарг, а якщо й виникають питання, ми без проблем можемо зв’язатися з обласним центром для їх вирішення. Дякуємо за допомогу голові Житомирської обласної державної адміністрації Сергію Миколайовичу Рижуку, начальнику управління охорони здоров’я ОДА Олександру Костянтиновичу Толстанову та окрема подяка Бердичівській міській раді.

Тепер приміщення Бердичівської міжрайонної медико-соціальної експертної комісії розташоване на території центральної міської лікарні. Це зручно тим, що при потребі консультації у інших спеціалістів пацієнти можуть отримати поруч. Простору кімнату для очікування пацієнтами результатів рішень комісії у майбутньому планують оснастити телевізором, по якому транслюватимуться програми медичної тематики. У світлій приймальні медреєстратора, кабінеті голови комісії і кімнаті для огляду пацієнтів - нові меблі, зі смаком продуманий декор. На столі кожного лікаря – комп’ютер. Зараз лікарями освоюється нова програма «Експерт-2» для полегшення реєстрації хворих, ведення електронної картотеки та зв’язку з іншими комісіями.

- На сьогодні у нашій області є шість медико-соціальних експертних комісій. Ще не минуло й року після відкриття Житомирської міжрайонної МСЕК, а ми вже святкуємо закінчення реконструкцій у Бердичеві. Бердичівська МСЕК – остання, яка пройшла шлях переобладнання. На черзі – покращення умов роботи для восьми комісій у Житомирі. Вже виділено окреме приміщення, кошти і проводяться реконструктивні роботи, – зазначив головний експерт, головний лікар Житомирського обласного центру медико-соціальної експертизи Богдан Богданович Леськів.

Зручно лікарю – зручно пацієнту. Тож чекатимемо на відкриття оновлених приміщень у Житомирі.

Обласний медичний центр