Новини

Робоча зустріч з місіонерами ВООЗ

27 квітня у Житомирі відбулася зустріч заступника директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Сергія Бондарчука, головного спеціаліста ДОЗ Сергія  Березовського та обласного позаштатного педіатра Тетяни Шевченко з робочою групою місії  Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ).

Детальніше...

 

На Житомирщині дві людини потрапило до реанімації через укуси зміями

На території області вже зафіксовано одразу два випадки укусів людей зміями.

Детальніше...

 

Відлуння Чорнобиля

Минуло майже тридцять років як пролунав вибух на Чорнобильській атомній електростанції, а відлуння від нього ми чуємо й досі. Ми навчилися жити з цією бідою,  проте ніколи не забуваємо своїх героїв!

Детальніше...

 

Зробимо Україну чистою!

У рамках п’ятої соціально-екологічної акції «Зробимо Україну чистою!» 24 квітня до прибирання міста Житомира долучилися працівники департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, які впорядкували кінцеву зупинку тролейбусів у гідропарку та прилеглу до неї частину вулиці Черняховського.

Детальніше...

 

Відбулося засідання колегії департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації

Директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олександр Торбас відкрив засідання колегії ДОЗ, яке відбулося 24 квітня в Житомирському інституті медсестринства.

Детальніше...

 

Проблемні питання педіатрії у практичній медицині

Проблемні питання педіатрії у практичній медицині обговорювалися 23 квітня лікарями загальної практики-сімейної медицини та лікарями-педіатрами м. Києва, Житомирської, Вінницької та  Хмельницької областей на науково-практичному семінарі, який проходив у форматі телемосту на базі БЦ «Імперіал», м.Житомир.

Детальніше...

 

24 квітня - Всеукраїнський день меланоми

24 квітня 2015 року державні і приватні клініки всієї України  обстежуватимуть населення на наявність меланоми та немеланомних пухлин.

Детальніше...

 

Сезонні захворювання. Іксодовий кліщ

З настанням тепла в природі активізувалися кліщі. Кліщі є переносниками збудників вірусних, риккетсіозних, бактеріальних захворювань людей та тварин. Зокрема, вони переносять хворобу Лайма (іксодовий кліщовий бореліоз) кліщовий енцефаліт, туляремію, які можуть  призвести до тяжких ускладнень та інвалідності. Від хворої людини до здорової збудники цих захворювань не передаються.

Детальніше...

 

Дієва допомога органів влади

Довгоочікувані апарати штучної вентиляції легень передали у відділення анестезіології та інтенсивної терапії обласної дитячої клінічної лікарні голова облдержадміністрації Сергій Машковський та голова обласної ради Віталій Француз сьогодні, 20 квітня.

Детальніше...

 

Найголовніше – це діти, яким завжди потрібна увага

У Житомирському обласному спеціалізованому будинку дитини для дітей-сиріт та дітей, які залишились без піклування батьків, нині перебуває 75 діток. 17 квітня для них відбувся театралізований великодній ранок, заклад відвідав заступник голови обласної ради Руслан Годований.

Детальніше...

 

Ефективне консультування з питань імунізації для сімейних лікарів

В рамках реалізації Проекту ЮНІСЕФ та Швейцарської агенції розвитку та співробітництва «Комунікації у сфері репродуктивного здоров’я, здоров’я матері та дитини» відбувся черговий тренінг «Ефективне консультування з імунізації», який проходив 14-16 квітня 2015 року у Житомирі.

Детальніше...

 

Житомирщина долучилася до благодійної акції «Врятуй життя дитини»

Житомирська область долучилася до десятої акції  Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця», яка триватиме до 30 квітня під гаслом «Врятуй життя дитини». Впродовж місяця триватиме збір коштів на закупівлю медичного обладнання в реанімаційні відділення дитячих лікарень. В усіх обласних центрах благодійники об`єднаються, щоб зібрати на медичне обладнання саме в свою обласну дитячу лікарню.

Детальніше...

 

11 квітня – Всесвітній день боротьби з хворобою Паркінсона

Цей день проводиться за ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я  та покликаний підвищити інформованість суспільства про захворювання, надати підтримку хворим паркінсонізмом та їх сім’ям.

Детальніше...

 

Безпека життєдіяльності людини у надзвичайних ситуаціях

8 квітня рятувальники управління Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) у Житомирській області та працівники обласної організації Товариства Червоного Хреста України провели з колективом Міжнародного благодійного фонду «Місія в Україну» тренінг з правил безпеки життєдіяльності та надання першої невідкладної допомоги .

Детальніше...

 

Лицарська допомога воїнам

Житомирський військовий госпіталь отримав благодійну допомогу у вигляді хірургічних та перев’язувальних матеріалів від представників Міжнародного Ордену Лицарів Тамплієрів Єрусалима.

Детальніше...

 

Актуальні питання санітарно-освітньої роботи

Актуальні питання санітарно-освітньої роботи розглядалися сьогодні на семінарі, який проходив в Житомирському обласному медичному центрі здоров’я та спортивної медицини. Його учасниками були 49 інструкторів та відповідальних осіб за санітарно-освітню роботу в лікувально-профілактичних закладах області.

Детальніше...

 

У Житомирському обласному перинатальному центрі вагітну вилікували від «свинячого» грипу

Безпрецедентний випадок стався у Житомирі - фахівці обласного перинатального центру спільно з кращими житомирськими лікарями та професорами з Києва вилікували та зберегли вагітність 28-річній жінці, у якої був виявлений так званий «свинячий» грип.

Детальніше...

 

У Житомирському обласному перинатальному центрі сестри-близнючки одночасно народили синів

Двадцятирічні сестри-близнючки із Ружина Житомирської області, не домовляючись, з різницею в один день народили синів: Людмила - 30 березня, а Тетяна – 1 квітня цього року.

Детальніше...

 

7 квітня – Всесвітній день здоров’я

7 квітня 1948 року була заснована Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ), її призначення – займатись усіма питаннями, пов'язаними зі здоров'ям людства. Починаючи з 1950 року,  7 квітня стали відзначати як – Всесвітній день здоров'я. Кожного року це свято присвячене певній темі. Тема Всесвітнього дня здоров'я у 2015 році – «Безпека харчових продуктів», а проходитиме він під гаслом "Від ферми до тарілки – зробити продукти харчування безпечними!»

Детальніше...

 

Звернення Житомирської обласної організації Товариства Червоного Хреста України

Шановні земляки!

З 1 квітня по 4 травня 2015 року оголошено Всеукраїнський місячник Червоного Хреста під гаслом «Здорова нація - 2015. Приєднуйся до руху Червоного Хреста».

Детальніше...

 
<< Початок < Попередня 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 Наступна > Кінець >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Терміново
Шановні колеги!!!
Як ви оцінюєте медичне обслуговування в області?
Дайджест

daidzhest

Урядова гаряча лінія

p3_27042018baner

Статистика сайту