Новини

Робочий візит Віктора Шафранського на Житомирщину

30 жовтня заступник Міністра охорони здоров'я України Віктор Шафранський відвідав Житомирську  область. Під час робочої поїздки Віктор Шафранський у супроводі начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Олександра Торбаса відвідали обласний перинатальний центр та центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Детальніше...

 

На диспансерному обліку перебуває 4389 жителів області, хворих на псоріаз

Сьогодні у рамках Міжнародного дня псоріазу та з нагоди Всеукраїнського дня псоріазу відбулася пряма телефонна лінія, яку провів головний лікар шкірно-венерологічного диспансеру Анатолій Фомюк разом з лікарем вищої категорії, кандидатом медичних наук Володимиром Скляровим.

Детальніше...

 

Безкоштовне лікування зубів для учасників АТО

Комунальна установа «Облстоматмедоб’єднання» проводить безкоштовне лікування учасників АТО з червня 2015 року.

Детальніше...

 

В області відбудеться пряма телефонна лінія з питань профілактики та лікування псоріазу

29 жовтня у рамках Міжнародного дня псоріазу та з нагоди Всеукраїнського Дня псоріазу відбудеться пряма телефонна лінія, яка працюватиме з 10-ї до 12-ї години.

Детальніше...

 

Віктор Шафранський перевірив стан проведення вакцинації проти поліомієліту на Житомирщині

23 жовтня заступник Міністра охорони здоров'я України Віктор Шафранський  відвідав Житомирську  область у рамках додаткової тритурової імунізації проти поліомієліту в Україні. Мета візиту - пересвідчитися у тому, що в область вчасно прибула вакцина від поліомієліту та розпочався перший раунд вакцинації.

Детальніше...

 

Перехід на зимовий час. Поради лікарів

Цього тижня, а саме у неділю 25 жовтня українці перейдуть на зимовий час. В той момент, коли треба перевести годинник, з нами стається багато казусів. Невчасно прийшли на роботу, запізнились на зустріч тощо. Таке переведення впливає не лише на організаційні моменти у робочому плані, але й взагалі на наш психологічний та фізичний стан.

Детальніше...

 

Звітує Червоний Хрест

20 жовтня в Житомирському інституті медсестринства відбулася ХХІІІ звітно-виборна конференція Житомирської обласної організації Товариства Червоного Хреста України, яку очолює Олександр Богдан.

Детальніше...

 

Розповсюдження грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій серед населення

В двадцятому та на початку двадцять першого сторіччя в світі сталося декілька пандемій грипу. Існує серйозна загроза нової пандемії. Вакцинація залишається найбільш ефективним заходом скорочення захворюваності та смертності від грипу. Це найліпший засіб захисту людства від непередбачуваної загрози.

Детальніше...

 

В Україні стартує перший раунд додаткової імунізації проти поліомієліту

19 жовтня 2015 року, МОЗ України провело розширену селекторну нараду з керівниками регіональних управлінь охорони здоров’я, на якій було анонсовано про старт першого туру додаткової імунізації проти поліомієліту.

Детальніше...

 

15 жовтня – Всесвітній день боротьби з раком грудей

Необхідність постійної уваги до проблеми онкозахворюваності на рак молочної залози підтверджена статистичними даними, згідно яких щорічно його діагностують у 180 000 пацієнток у Європі, 130 000 - в США.

Детальніше...

 

10 жовтня – Всесвітній день хоспісів та паліативної допомоги

В усьому світі рівень надання паліативної допомоги, яка вгамовує біль під час найстрашніших захворювань і невиліковних діагнозів, свідчить про рівень розвитку та цивілізованості суспільства.

Детальніше...

 

Медичні працівники та громадськість - на сторожі психічного здоров’я населення

За ініціативи просвітницького відділу Житомирського обласного медичного центру здоров’я та спортивної медицини, Житомирського інституту медсестринства, 07 жовтня 2015 року в Житомирському інституті медсестринства відбулась відкрита науково-практична конференція “Роль медичного працівника і громадськості у збереженні психічного здоров'я населення”. На подію завітали слухачі курсів відділення післядипломної освіти молодших медичних спеціалістів різних напрямків підготовки, студенти, бакалаври та викладачі інституту медсестринства, лікарі, студенти Житомирського інституту культури і мистецтв національної академії керівних кадрів культури і мистецтв,  громадські діячі.

Детальніше...

 

Тихе полювання

Гриби — дарунок лісу, але водночас вони є небезпечним продуктом харчування, який може призвести до отруєння, а іноді і смерті. 

Детальніше...

 

1 жовтня – Міжнародний день людей похилого віку

Щороку, починаючи з 1 жовтня 1991 року, в світі відмічається Міжнародний день людей похилого віку. Свято дає можливість суспільству висловити вдячність людям похилого віку за їх внесок у розвиток людського потенціалу та економіки, звернути увагу на проблеми глобального постаріння населення та можливості підтримки здоров’я  в старості.

Детальніше...

 

Стартували ХХІІ спортивні фінальні змагання серед збірних команд працівників медичних закладів області

1 жовтня на стадіоні ФСТ «Спартак» відбулося урочисте відкриття фінальних змагань за програмою ХХІІ обласних спортивних ігор серед працівників охорони здоров’я, в яких взяли участь 24 збірні команди ЛПЗ області.

Детальніше...

 

Свято з нагоди 70-річчя обласної наукової медичної бібліотеки

Напередодні Всеукраїнського дня бібліотек, який відзначається 30 вересня, в актовій залі обласної клінічної лікарні ім.О.Ф.Гербачевського відбулися урочистості з нагоди 70-річчя обласної наукової медичної бібліотеки.

Детальніше...

 

Органи влади дбають про дітей, які залишилися без батьківської опіки

З нагоди Дня усиновлення, який традиційно відзначають 30 вересня, відбулась щорічна зустріч керівництва області з першокурсниками з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, комунального вищого навчального закладу «Житомирський інститут медсестринства» Житомирської обласної ради.

Детальніше...

 

Засідання комісії громадської ради. Де оселиться «народний» МРТ?

24 вересня в управлінні охорони здоров’я облдержадміністрації відбулося засідання комісії з питань охорони здоров’я та оздоровлення громадської ради при ОДА, яку очолює Леонід Антонюк.

Детальніше...

 

29 вересня отоларингологи відзначають своє професійне свято

29 вересня своє професійне свято відзначають ЛОР-лікарі, які спеціалізуються на хворобах вуха, горла, носа, голови та шиї. ЛОР-органи настільки взаємопов’язані один з одним, що тільки кваліфікований фахівець в змозі розібратися в усіх нюансах цієї галузі медицини.

Детальніше...

 

Медична сестра з Житомирщини - у п’ятірці найкращих

24-25 вересня 2015 року у місті Луцьку проходив ІХ Всеукраїнський конкурс професійної майстерності медичних сестер "Ескулап – Професіонал – 2015", який відбувся за сприяння Міністерства охорони здоров'я України.

Детальніше...

 
<< Початок < Попередня 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 Наступна > Кінець >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Терміново
Шановні колеги!!!
Як ви оцінюєте медичне обслуговування в області?
Дайджест

daidzhest

Урядова гаряча лінія

p3_27042018baner

Статистика сайту