Сучасне устаткування для травматології й ортопедії отримала як гуманітарну допомогу КНП «Олевська центральна лікарня» Олевської міської ради на Житомирщині.

Це передусім апарати зовнішньої фіксації, що використовують під час лікування пацієнтів із переломом кісток; титанові пластини, які використовуються у разі переломів гомілок; спиці й витяги.

Надійшли у заклад також інструменти: електричні пили, що використовують для розрізу суглобів, а також дрилі, кусачки тощо.

«Ми мали найнеобхідніше обладнання та інструменти для лікування пацієнтів, але більшість із них була явно застарілою, тож іноді доводилося шукати необхідні інструменти у різних комерційних структурах, тепер же – із сучасною апаратурою та інструментарієм – ефективність лікування збільшується в рази, – коментує Микола Третьяков, медичний директор лікарні. – Також завдяки партнерам ми отримали сучасні монітори, що контролюють життєво необхідні показники. Вони встановлені у дитячому відділенні, де була гостра потреба саме в такому обладнанні».

Загалом до медичних закладів надійшло як гуманітарна допомога 288 706 інструментів та 316 013 одиниць обладнання.

Пресслужба МОЗ