Встановлений Всесвітньою організацією сімейних лікарів WONCA у 2010 році. Тема 2023 року – «Сімейні лікарі – серце охорони здоров’я». Їхні відданість, співчутливість та досвід роблять їх серцем охорони здоров’я та надійним джерелом підтримки для пацієнтів і їхніх сімей.

2023_05_19_01

Саме сімейні лікарі надають комплексну медичну допомогу пацієнтам протягом усього їхнього життя, відіграють вирішальну роль у зміцненні здоров’я та запобіганні хворобам завдяки регулярним оглядам, обстеженням і консультуванням щодо їх способу життя.

 Сімейні лікарі тісно співпрацюють з іншими фахівцями, щоб гарантувати їхнім пацієнтам своєчасну та належну допомогу.

 Сімейні лікарі є захисниками своїх громад і працюють над усуненням системних перешкод у доступі до якісної медичної допомоги. Вони також активно просувають здоровий спосіб життя у своїх громадах через просвітницьку роботу з громадськістю та партнерство з громадою.

 2023_05_19_02

Дякуємо всім сімейним лікарям, які попри всі перешкоди і жахи війни продовжують лікувати пацієнтів, надавати їм всебічну медичну допомогу і підтримку. Вдячні вам за мужність, стійкість і героїзм у збереженні життя жителів України і зокрема нашої області. Величезна подяка вам за  професіоналізм, мудрість, людяність та любов до людей.

 

Пресцентр ДОЗ