Новини

Єдиний простір

В прес-службі обласної ради 13 квітня відбулось засідання пос-тійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів, на якій депутати обговорювали питання створення єдиного медичного простору в Коростенському регіоні.

Детальніше...

 

Реформування галузі – процес тривалий

Головні складові реформування системи охорони здоров`я - виваженість та розуміння його необхідності. Визначення їх головними – не випадкове. Адже здійснення процесу вимагає насамперед неабияких коштів, що за нинішніх часів стає досить проблематичним. Тому фахівці галузі, усвідомлюючи, що питання в Україні назріло вже давно, при його вирішенні перш за все прагнуть зробити все для того, аби з максимальною віддачею й максимальною потребою для людей використати наявні ресурси – й людські, й матеріальні.

Детальніше...

 

Стійкість до протимікробних препаратів та її глобальне поширення

У Всесвітній день здоров’я 7 квітня 2011 року Всесвітня організація охорони здоров’я закликає ввести в дію комплекс заходів по боротьбі зі стійкістю до лікарських препаратів у всіх країнах. Стійкість до протимікробних  засобів і її глобальне поширення - це не нова проблема. Однак наразі вона стає все більш небезпечною. Багато країн сьогодні вживають заходів для того, щоб не допустити повернення «доантибіотикової ери».

Детальніше...

 

Здоров’я дітей – в центрі уваги

1 квітня 2011 року відбулась зустріч голови облдержадміністрації Сергія Рижука і голови обласної ради Йосипа Запаловського з головою представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) пані Юкіе Мокуо, у якій взяли участь начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Олександр Толстанов, головний педіатр області Тетяна Шевченко.

Детальніше...

 

Навчатися необхідно постійно

Відповідно до плану роботи Житомирської облдержад-міністрації для новопризначених начальників відділів охорони здоров’я райдержадміністрацій та відповідних управлінь міськвиконкомів нещодавно відбувся короткотерміновий семінар на тему «Актуальні питання охорони здоров’я в регіоні».

Детальніше...

 

Щоб зберегти людські життя

Однією з найскладніших ланок у наданні медичної допо-моги є медицина невідкладних станів. Вона потребує від усього персоналу впевнених знань і блискавичної реакції. При цьому не менш важливо, як налагоджена у медичному закладі схема надання екстреної допомоги. До прийому потерпілого має бути все готово – ліки, апаратура,  кваліфіковані фахівці. 

Детальніше...

 

Дитяча хірургічна служба Житомирщини відсвяткувала ювілей

На початку березня дитяча хірур-гічна служба Житомирщини відзначила 50-річний ювілей. Підсумкам піввікового шляху і проблемам сучасної дитячої хірургії була присвячена всеукраїнська конференція, приурочена до визначної дати. На захід, який відбувся на базі обласної дитячої лікарні, з’їхалися науковці, професори з різних регіонів України. 

Детальніше...

 

У поміч рідному краю

На своїй малій батьківщині з робочим візитом побував  голова Верховної Ради України Володимир Литвин.  Разом з головою Житомирської облдерж-адміністрації Сергієм Рижуком, головою Житомирської обласної ради Йосипом Запаловським та народним депутатом України Миколою Рудченком Володимир Михайлович відвідав Червоноармійську центральну районну лікарню та  Новоград-Волинську  загальноосвітню школу № 8. В цих районних центрах Володимир Литвин  зустрівся з громадськістю.

Детальніше...

 

Ветеранам Великої Вітчизняної війни – нашу увагу та турботу

Відбулося спільне засідання пленуму обласної організації ветеранів та колегії управління охорони здоров’я облдержадміністрації. Учасники зібрання розглянули та детально обговорили питання медичного та соціального захисту цієї категорії населення.

Детальніше...

 

Засідання розширеної колегії УОЗ облдержадміністрації 08.02.2011 року

На базі Житомирського інституту медсестринства відбулося засідання розширеної колегії управління охорони здоров'я облдержадміністрації. До участі в зібранні були запрошені головні лікарі ЦМЛ, ЦРЛ, ТМО, обласних лікувально-профілактичних закладів, керівники санаторіїв, центрів та закладів освіти галузі охорони здоров'я, головні обласні та позаштатні спеціалісти, начальники управлінь та відділів охорони здоров'я міст і районів області, головні лікарі райміських СЕС. Крім того, участь у зібранні взяв перший заступник голови обласної ради Володимир Юрійович Арєшонков, заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Степанович Балюрко.

Детальніше...

 

«Четверта ластівка» на Житомирщині

Так лагідно  назвали  «Клініку, дружню до молоді», яка  на днях відкрилася вже  і в Коростені – місті, яке  визнане дружнім до дитини. Подібні заклади функціонують вже в ЦДМЛ м. Житомира, Житомирській ЦРЛ та в Новограді-Волинському.

Детальніше...

 

Дитячій міській лікарні – новий корпус

Нещодавно у стінах центральної дитячої міської лікарні міста Житомира відбулися збори, мета яких – ознайомитись із ходом будівництва нового корпусу для лікарні. Будівництво було розпочато в квітні 1992 року. Але через відсутність фінансування з 1993 по 1998 роки будування не проводилось.

Детальніше...

 

Новорічний подарунок для ємільчинців

На Діда Мороза чекали того дня у Ємільчиному з надзвичайним нетерпінням. Адже він пообіцяв принести великий і довгоочікуваний подарунок – відкриття в центральній районній лікарні після капітального ремонту дитячого відділення.

Детальніше...

 

СВЯТО У ВЕЛИКІЙ ВОЛИЦІ

Напередодні Нового року у селі Велика Волиця Любарського району було відкрито сільську лікарську амбулаторію, яку відремонтували завдяки  громаді, активній  позиції сільського  голови та коштам  з Європейського Союзу в розмірі 78 тисяч гривень та 60 тисяч гривень – з районного бюджету.

Детальніше...

 

Гендерна рівність: рівняння на обласну дитячу лікарню!

Срібний приз одержала Житомирська обласна дитяча лікарня у Всеукраїнському конкурсі на дотримання гендерної рівності роботодавцями України „Рівні можливості: найкращий роботодавець - 2010”.

Детальніше...

 

Щоб народжували з задоволенням!

У Малинському міськрайонному ТМО після реконструкції відкрили акушерсько-гінекологічне відділення. Вкладення в добру справу коштів – 70 тисяч гривень, виділених фракцією „Партії регіонів”, та 30 тисяч із бюджету лікарні – принесло гарні результати. Адже відтепер жінки народжуватимуть тут у комфорті та з задоволенням.

Детальніше...

 

Стратегія інтегрованого ведення хвороб дитячого віку

Майбутнє людства залежить від  того, чи  зможуть  діти  досягти  свого оптимального фізичного  росту та психологічного  розвитку.

Детальніше...

 

В медицині кошти треба рахувати!

На цьому наголосив начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Олександр Костянтинович Толстанов під час відкриття в Андрушівській центральній районній лікарні нової, по-сучасному обладнаної, котельні.

Детальніше...

 

На підтримку молоді

Днями на базі Житомирської центральної районної лікарні відкрилася «Клініка, дружня до молоді». Вона є третьою серед подібних клінік в області. А це говорить про те, що служба, яка піклується про молодого і ще такого невпевненого у собі підлітка, розширяється.

Детальніше...

 

Бердичів сподівається на бебі – бум

Днями жителі Бердичева відзначали радісну подію – в місті відкрили надсучасний, комфортний, оснащений за останнім словом техніки  Центр  жінки, один з  кращих в Україні.

Детальніше...

 
<< Початок < Попередня 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 Наступна > Кінець >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Терміново
Шановні колеги!!!
Як ви оцінюєте медичне обслуговування в області?
Дайджест

daidzhest

Урядова гаряча лінія

p3_27042018baner

Статистика сайту