Новини

МОЗ України розширює доступ українців до вакцин

Тимчасове скасування GMP-сертифікації для імунобіологічних препаратів підвищить забезпеченість вакцинами. Якщо цього не здійснити, то, наприклад, понад 700 тисяч дітей залишиться без вакцинації проти туберкульозу (БЦЖ), взагалі зупиниться вакцинація проти сказу (хвороби з 100% летальністю).

Детальніше...

 

Здобутки Житомирських медиків

З метою виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 31 серпня 2011 р. №828-р «Про схвалення Концепції загальнодержавної цільової соціальної програми розвитку фізичної культури і спорту на 2012-2016 роки», пропаганди фізичної культури і спорту серед працівників галузі охорони здоров’я, широкого залучення до занять фізичною культурою і спортом та орієнтації їх на здоровий спосіб життя у вересні на базі ОУСЦ «Спартак» у м. Алушта пройшли фінальні змагання Всеукраїнської спартакіади працівників охорони здоров’я з таких видів спорту: армспорт, гирьовий спорт, легка атлетика, теніс настільний, шахи, шашки.

Детальніше...

 

Житомирський обласний центр профілактики та боротьби зі СНІДом інформує

2013_10_02_01

 

 

У Житомирській області станом на 01.09.2013 року, починаючи з 1995 р., виявлено 6993 серопозитивних або потенційно інфікованих  (особи, які мають позитивний результат обстеження на ВІЛ). Перебувають на обліку з діагнозом ВІЛ-інфекція 4059 осіб. Захворіло на СНІД 1163, а помер від СНІДу 571 житель області. Діагноз “ВІЛ асоційований  туберкульоз” встановлено 739 особам...


 

 file_downloadСкачати: прес-реліз "Прес-реліз ВІЛ СНІД на Житомирщині. Цифри і факти."
 

Адмініструванню медзакладами можна навчатись дистанційно та онлайн

В Україні стартує перший освітній проект з елементами дистанційного навчання в онлайн режимі «Організація і управління охороною здоров’я». Цей курс з денно-заочною формою навчання організовує кафедра управління охороною здоров’я Національної медичної академії післядипломної освіти імені П. Л. Шупика.

Детальніше...

 

На Житомирщині проведено тиждень серця

З 23 по 29 вересня в рамках Всеукраїнського тижня серця в Житомирській області проведено низку заходів, спрямованих на підвищення поінформованості громадян про методи профілактики серцево-судинних захворювань та популяризації здорового способу життя.

Детальніше...

 

Засідання колегії ДОЗ

Директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олександр Торбас провів засідання колегії ДОЗ, яке відбулося 27 вересня в Житомирському інституті медсестринства. У засіданні брали участь заступники директора ДОЗ С.В.Кобилінський та В.О.Грищук, голова обкому профспілки працівників охорони здоров’я А.Ф.Супряга, а також голова громадської ради при Житомирській облдержадміністрації Леонід Антонюк.

Детальніше...

 

Репродуктивне здоров’я українців - чинник національної безпеки

Про це сьогодні на пленумі Асоціації акушерів-гінекологів повідомив заступник Міністра охорони здоров’я України Олександр Толстанов.

Детальніше...

 

МОЗ України посилює заходи з реалізації Пілотного проекту здешевлення ліків для хворих на гіпертонію

Міністерство охорони здоров'я України перевіряє стан реалізації пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою. Зокрема, протягом останнього місяця комісія побувала у Донецькій, Львівській, Одеській, Київській областях та м. Києві.

Детальніше...

 

Актуальні питання розвитку сімейної медицини в Україні

Навчальний семінар під такою назвою для сімейних лікарів, дільничних терапевтів та педіатрів Житомирської, Рівненської та Волинської областей відбувся на базі Житомирського інституту медсестринства. Перед учасниками зібрання виступили: доктор медичних наук, професор, проректор із лікувальної роботи НМАПО імені П.Л.Шупика Н.Г.Гойда, доктор медичних наук, професор кафедри внутрішньої і сімейної медицини Вінницького національного медичного університету імені М.І.Пирогова І.Г.Палій, кандидат медичних наук, професор кафедри терапії УВМА М.М.Селюк, доктор медичних наук, професор, завідуюча кафедри сімейної медицини та амбулаторно-поліклінічної допомоги НМАПО імені П.Л.Шупика, головний позаштатний спеціаліст МОЗ України зі спеціальності «Загальна практика – сімейна медицина» Л.Ф.Матюха, доктор медичних наук, професор, завідуючий кафедри інфекційних хвороб НМАПО імені П.Л.Шупика О.К.Дуда, асистент кафедри дитячих інфекційних хвороб та дитячої імунології НМАПО імені П.Л.Шупика, виконавчий директор громадської організації «Імунний щит нації» Н.П.Винник.

Детальніше...

 

Реформування медичної галузі на Житомирщині

Темі охорони здоров’я, а саме реформуванню медичної галузі, присвячено роботу 16-ї сесії Житомирської обласної ради шостого скликання, яка відбулася вчора під головуванням голови Житомирської обласної ради Йосипа Запаловського. В роботі сесії взяли участь: голова облдержадміністрації Сергій Рижук, народні депутати України Геннадій Зубко та Олександр Мирний, заступник Міністра охорони здоров’я України Олександр Толстанов, директори департаментів, начальники управлінь, відділів облдержадміністрації, голови районних рад, міські голови, голови райдержадміністрацій, начальники відділів охорони здоров’я райдержадміністрацій, міськвиконкомів, головні лікарі центральних районних лікарень, міськрайонних територіальних медичних об’єднань, керівники окремих медичних установ, обласних об’єднань, організацій та установ, редактори районних і міськрайонних газет області, представники обласних та всеукраїнських ЗМІ.

Детальніше...

 

Роз'яснення щодо виписування рецептів на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою та відпуску таких препаратів з аптек

Постановою Кабінету Міністрів України від 25 квітня 2012 року № 340 «Про реалізацію пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою» встановлено, що дія пілотного проекту поширюється на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою, що зареєстровані в Україні, виробляються з дотриманням вимог належної виробничої практики, перелік міжнародних непатентованих назв яких та їх комбінації наведено в додатку до постанови, а саме: еналаприл (монопрепарат та в комбінації з гідрохлортіазидом); лізиноприл (монопрепарат та в комбінації з гідрохлортіазидом); бісопролол; метопролол; небіволол; амлодіпін (монопрепарат та в комбінації з лізиноприлом); ніфедипін (крім лікарських засобів короткої дії).

Детальніше...

 

МОЗ України підтримує курс на зниження цін на ліки для хворих на гепатити

Керівництво МОЗ України та Європейського представництва компанії «MSD» в рамках робочих перемовин обговорили питання реалізації Державної програми по боротьбі з вірусними гепатитами, фінансування якої було ухвалено Урядом.

Детальніше...

 

У серпні заклади охорони здоров’я країни отримали лікарських засобів і виробів медичного призначення на 436,5 мільйонів гривень

За підсумками серпня 2013 року у заклади охорони здоров’я поставлено лікарських засобів і виробів медичного призначення за централізованими закупівлями МОЗ України на 436,5 мільйонів гривень.

Детальніше...

 

Гранично допустимі надбавки при реалізації лікарських засобів в роздрібній мережі

Управління лікарських засобів та медичної продукції МОЗ України інформує про граничні рівні оптово-відпускних цін та порівняльні (референтні ціни) на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою.

Детальніше...

 

На день міста у Житомирі працювало «Містечко здоров’я»

У рамках святкування Дня міста Житомирський  обласний медичний центр здоров’я та спортивної медицини виступив ініціатором та координатором медичного профілактично-просвітницького проекту «Житомир, живи здорово!».

Детальніше...

 

Сучасні аспекти планування сім’ї

У рамках програми «Здоров’я жінок в Україні», яка була започаткована у 2012 році Агенством США з міжнародного розвитку USAID, в Житомирі проходив 5-денний семінар «Сучасні аспекти планування сім’ї». Слід зазначити, що в області вже проведено 9 тренінгів з лікарями акушер-гінекологами та лікарями загальної практики-сімейної медицини щодо  ефективних методів контрацепції та попередження абортів.

Детальніше...

 

Відкрито фельдшерсько-акушерський пункт

У селі  Долинівка Брусилівського району відкрилося одразу два важливих соціальних заклади – фельдшерсько-акушерський пункт і дитячий садочок. Цього дуже чекали мешканці села, і це сталося завдяки спільним зусиллям влади, громади і бізнесу - за сприяння відомого земляка, президента Інституту правової політики, екс-міністра юстиції України Миколи Оніщука та ТОВ «Долинівське».

Детальніше...

 

Реабілітація дітей-інвалідів

Питання реабілітації дітей-інвалідів, розроблення й складання для них індивідуальних програм та забезпечення контролю щодо їх виконання обговорювались 4 вересня на засіданні міжвідомчої наради з питань забезпечення в області Закону України «Про реабілітацію інвалідів в Україні».

Детальніше...

 

Відбулося засідання колегії департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації

30 серпня 2013 року на базі Житомирської обласної клінічної лікарні  ім. О.Ф.Гербачевського під головуванням директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації О.М.Торбаса та за участю заступників директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації С.В.Кобилінського та В.О.Грищук відбулося засідання  колегії департаменту  охорони здоров'я облдержадміністрації.

Детальніше...

 

Вакцинація в Україні: реальний стан речей

Імунізація населення є надійним і перевіреним способом боротьби з інфекційними хворобами. Тому МОЗ України вживає усіх заходів для забезпечення безперервної вакцинації дітей відповідно до затвердженого календаря профілактичних щеплень. Щороку зростає кількість вакцинацій за віком. Батьки усвідомлюють, що діти потребують захисту від тяжких інфекційних хвороб, а таким захистом для них і є вакцинація. Тобто довіра до вакцинування серед населення значно зросла.

Детальніше...

 
<< Початок < Попередня 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 Наступна > Кінець >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Терміново
Шановні колеги!!!
Як ви оцінюєте медичне обслуговування в області?
Дайджест

daidzhest

Урядова гаряча лінія

p3_27042018baner

Статистика сайту