Новини

Акція до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом

27 листопада у Житомирському міському Будинку культури відбулася загальноміська акція, приурочена до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом.

Детальніше...

 

Очільники області вручили Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф 6 санітарних реанімобілів

Щодня в області на зміну виходить 103 бригади медичних працівників швидкої допомоги, які невтомно та кваліфіковано роблять свою почесну справу із порятунку життя. Майже рік у регіоні повноцінно функціонує Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Житомирської обласної ради, який почав працювати з 1 січня 2013 року. Наша область однією з перших включилася в реформування галузі охорони здоров’я і за державним рейтингом розвитку медичної галузі посідає друге місце в Україні.

Детальніше...

 

Членам «Лікарняної каси Житомирської області» безкоштовно проводяться щеплення проти грипу

Шановні члени благодійної організації «Лікарняна каса Житомирської області»!

Детальніше...

 

Проведено акцію «Об’єднаймося у боротьбі з діабетом»

7 листопада в консультативно-діагностичній поліклініці обласної клінічної лікарні ім.О.Ф.Гербачевського відбулася спільна акція відділення ендокринології з центром діабетичної стопи обллікарні, обласного центру здоров’я та спортивної медицини  за сприяння фармацевтичних компаній «Фармак» і «ДІАВІН»  із визначення рівня цукру в крові.

Детальніше...

 

В обласній клінічній лікарні імені О.Ф.Гербачевського презентовано новітнє лікувальне обладнання

6 листопада голова обласної ради Йосип Запаловський, заступник голови облдержадміністрації Ярослав Долгих, директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олександр Торбас, виконавчий директор  благодійної організації «Лікарняна каса Житомирської області» Володимир Мишківський взяли участь у відкритті кабінету екстракорпоральної ударно-хвильової дистанційної літотрипсії (подрібнення камінців у нирках) із денним урологічним стаціонаром на базі консультативно-діагностичної поліклініки та у презентації нового медичного обладнання у Центрі мікрохірургії ока обласної клінічної лікарні ім.О.Ф.Гербачевського.

Детальніше...

 

Уряд виділив майже два мільярди гривень на підтримку сільської медицини

Про це в ефірі каналу БТБ заявив начальник управління реформ Департаменту реформ та розвитку медичної допомоги Міністерства охорони здоров’я України Костянтин Надутий.

Детальніше...

 

У Житомирській обласній клінічній лікарні ім. О.Ф.Гербачевського відкрито осередок духовності

1 листопада для працівників та пацієнтів обласної клінічної лікарні ім. О.Ф.Гербачевського був надзвичайний день. За благословення архієпископа Житомирської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату  Ізяслава тут відкрито капличку, де всі віруючі, які перебуватимуть на лікуванні в обласній лікарні, зможуть помолитися Богу та повідати про свої сподівання на одужання.

Детальніше...

 

Виїзне засідання обласної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу

«Україна є першою країною в Європі, яка здійснює суворий контроль за епідемічною ситуацією і має чітку стратегію розширення доступу до лікування. Сьогодні ми є свідками суттєвого зниження рівня захворюваності на СНІД та туберкульоз, адже постійно збільшується кількість пацієнтів, які отримують необхідне лікування. Тому маємо всі підстави до 2015 року оголосити Україну державою, в якій народжуються неінфіковані діти», – зазначив заступник Генерального секретаря ООН Мішель Сітібе на нещодавній зустрічі з Міністром охорони здоров’я України Раїсою Богатирьовою.

Детальніше...

 

Повноцінна медична та соціальна допомога ветеранам – головне завдання влади

Надання повноцінної медичної та соціальної допомоги ветеранам Великої Вітчизняної війни Президент України Віктор Янукович визначив пріоритетним завданням діяльності органів влади усіх рівнів. На цьому акцентував увагу і голова облдержадміністрації Сергій Рижук 29 жовтня, спілкуючись із журналістами перед початком урочистих зборів до Дня працівників соціальної сфери.

Детальніше...

 

Відбулося засідання колегії департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації

25 жовтня 2013 року на базі Житомирського інституту медсестринства під головуванням виконуючого обов’язки директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації С.В.Кобилінського та за участю заступника директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації В.О.Грищук і голови обкому профспілки працівників охорони здоров’я А.Ф.Супряги відбулося засідання  колегії департаменту  охорони здоров'я ОДА.

Детальніше...

 

Ефективні стратегічні та кризові комунікації у сфері репродуктивного здоров’я матері і дитини

У рамках пілотного проекту щодо розвитку репродуктивного здоров’я матері і дитини  21-22 жовтня лікарі-педіатри, акушери-гінекологи та лікарі загальної практики-сімейної медицини Житомирського, Ємільчинського, Новоград-Волинського, Попільнянського районів та м.Новограда-Волинського взяли участь у тренінгу «Ефективні стратегічні та кризові комунікації у сфері репродуктивного здоров’я матері і дитини», який проходив у Житомирі.

Детальніше...

 

Вища освіта в медсестринстві: проблеми та перспективи

Відповідно до затвердженого Міністерством охорони здоров’я України і Президентом НАМН України «Реєстром з’їздів, конгресів, симпозіумів та науково-практичних конференцій і пленумів на 2013 рік» 17 жовтня в Житомирському інституті медсестринства пройшла Всеукраїнська науково-практична конференція «Вища освіта в медсестринстві: проблеми та перспективи». Це єдина щорічна в Україні науково-практична конференція, що висвітлює актуальні питання розвитку медсестринської освіти.

Детальніше...

 

До Всесвітнього дня психічного здоров’я. В області відбувся ІІ молодіжний інформаційно-просвітницький музично-мистецький фестиваль «Музика душі»

З 3 жовтня по 15 листопада на Житомирщині реалізовується відкритий молодіжний інформаційно-просвітницький мистецький проект «Молодь за здорове життя!» під девізом «Відповідальність починається з мене!». Проект ініційований обласним медичним центром здоров’я та спортивної медицини спільно з департаментом охорони здоров’я облдержадміністрації, департаментом сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації, управлінням освіти і науки облдержадміністрації, управлінням культури облдержадміністрації, Житомирським музичним училищем ім. В.С. Косенка.

Детальніше...

 

До Всесвітнього дня боротьби з раком молочної залози

До Всесвітнього дня боротьби з раком молочної залози в обласному онкологічному диспансері відбувся День відкритих дверей та  прес-конференція за участю заступника головного лікаря облонкодиспансеру з лікувальної роботи Тараса Волкова, завідувача мамологічним відділенням закладу Станіслава Кукліча і завідувача гінекологічним відділенням диспансеру Віктора Кравчука. Всесвітній день боротьби з раком молочної залози, що відзначається 20 жовтня, встановлений з метою активізації діяльності із запобігання виникненню і поширенню захворювань на рак молочної залози, привернення уваги суспільства до цієї проблеми. У рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича щодо поліпшення охорони здоров’я, зменшення захворюваності та смертності населення, забезпечення його належною медичною допомогою ця діяльність набуває ще більшої ваги.

Детальніше...

 

МОЗ України попереджає про шахрайські дії осіб, які пропонують послуги з ліцензування господарської діяльності з медичної практики

До Міністерства охорони здоров'я України надходять непоодинокі звернення громадян, посадових осіб органів охорони здоров'я, громадських організацій щодо шахрайських дій осіб, пов'язаних із наданням недостовірної інформації стосовно проведення перевірок додержання суб’єктами господарювання Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з медичної практики.

Детальніше...

 

Репродуктивні аспекти покращення демографічної ситуації в Україні

Репродуктивні аспекти покращення демографічної ситуації в Україні розглядалися сьогодні  гінекологами та сімейними лікарями Житомирської та Вінницької областей на  науково-практичному семінарі, який проходив у  форматі телемосту на базі БЦ «Імперіал».

Детальніше...

 

Раїса Богатирьова окреслила роль галузевої профспілки

Міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова взяла участь в засіданні Центрального комітету профспілки працівників охорони здоров’я України.

Детальніше...

 

Актуальні питання розвитку сімейної медицини в Україні

Під такою назвою у форматі телемосту відбувся сьогодні науково-практичний семінар для сімейних лікарів, терапевтів та педіатрів Житомирської, Вінницької та Хмельницької областей на базі БЦ «Імперіал».

Детальніше...

 

Коростенській центральній міській лікарні - 100-років!

У Коростені відбулися урочистості з нагоди 100-річчя від дня заснування Коростенської центральної міської лікарні, яка була заснована в 1913 році на приватні кошти Грозинського поміщика Скорупського.

Детальніше...

 

В області відкрито новий ФАП

Першочерговими завданнями медичної реформи Президент України Віктор Янукович визначає модернізацію системи первинної допомоги та створення системи закладів з надання екстреної допомоги.

Детальніше...

 
<< Початок < Попередня 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 Наступна > Кінець >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Терміново
Шановні колеги!!!
Як ви оцінюєте медичне обслуговування в області?
Дайджест

daidzhest

Урядова гаряча лінія

p3_27042018baner

Статистика сайту