Новини

Сьогодні відзначають Всесвітній день нирки

Всесвітній день нирки у 2014 році присвячений віковим змінам, профілактиці, своєчасній діагностиці, правильному лікуванню захворювань нирок у людей похилого віку.

Детальніше...

 

Зміни у тендерному законодавстві дозволять медичним закладам вирішувати проблеми без втручання влади

Під час відвідування Житомирської центральної міської лікарні №1 голова облдержадміністрації Сидір Кізін пообіцяв сприяти вирішенню проблеми, пов’язаної із тендерною закупівлею лікарських засобів, що є рослинними алкалоїдами та підпадають під категорію наркотичних засобів.

Детальніше...

 

Пологове відділення ЦМЛ № 1 м. Житомира працює за сучасними стандартами

Голова облдержадміністрації Сидір Кізін ознайомився з роботою пологового відділення центральної міської лікарні №1. Саме воно має сучасне обладнання, комфортні умови для пацієнтів і медперсоналу та є гордістю медичного закладу.

Детальніше...

 

В обласному медичному центрі здоров’я та спортивної медицини працюють кабінети «Психічного здоров’я» та «Здорове серце»

Зважаючи на нестабільну соціально-політичну ситуацію в країні, що негативно впливає на стан психічного здоров’я населення, в обласному медичному центрі здоров’я та спортивної медицини працюють кабінети «Психічного здоров’я» та «Здорове серце», з метою формування психологічної підтримки людей в умовах хронічного стресу, запобігання виникненню серцево-судинних захворювань та серцевих нападів.

Детальніше...

 

В Житомирській області відбулася пряма телефонна лінія з питань глаукоми

У рамках проведення в області тижня профілактики глаукоми сьогодні в області відбулася пряма телефонна лінія за участю лікаря-глаукоматолога центру мікрохірургії ока Житомирської обласної клінічної лікарні ім. О.Ф.Гербачевського Леоніда Мечиславовича Рудзінського.

Детальніше...

 

В області відбудеться пряма телефонна лінія щодо профілактики глаукоми

У рамках проведення в області тижня профілактики глаукоми 11 березня 2014 року з 10-ї до 13-ї години відбудеться пряма телефонна лінія за участю лікаря-глаукоматолога центру мікрохірургії ока обласної клінічної лікарні ім. О.Ф.Гербачевського Леоніда Мечиславовича Рудзінського за тел. (0412) 43-08-79.

Детальніше...

 

На вічнім шляху до Шевченка

З нагоди 200-річчя від дня народження великого сина українського народу Тараса Шевченка в  Бердичівському медичного коледжі пройшла регіональна науково-теоретична конференція на тему: «В могутній силі незвичайного таланту він сіяв істину, проспівану в безсмертя».

Детальніше...

 

В області триває місячник боротьби з туберкульозом

Наразі туберкульоз  залишається  серйозною  проблемою  та викликом  для  громадського здоровя.  Такі фактори, як  висока  захворюваність  на туберкульоз, поява нових  форм захворювання, висока  розповсюдженість  туберкульозу зі стійкими до лікарських засобів  мікобактеріями, ураження  туберкульозом  зростаючої кількості  ВІЛ-інфікованих осіб, а також  підвищення  мобільності населення  сприяли тому, що  туберкульоз набув масштабів  надзвичайної ситуації. Це потребує  розробки та впровадження ефективних заходів протидії  туберкульозу як на рівні системи охорони здоровя, так і в суспільстві в цілому, а також підвищення відповідальності  кожного громадянина  за своє здоровя.

Детальніше...

 

Не втрачайте барви життя до глибокої старості!

12 березня 2014 року в усьому світі буде відзначатися Всесвітній день боротьби з глаукомою, який започатковано у 2008 році за ініціативи Всесвітньої асоціації глаукоми та Всесвітньої асоціації пацієнтів з глаукомою.

Детальніше...

 

НЕБЕСНА СОТНЯ. ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ

А сотню вже зустріли небеса...

Летіли легко, хоч Майдан ридав...

І з кров ю перемішана сльоза...

А батько сина ще не відпускав...

Й заплакав Бог, побачивши загін.

Детальніше...

 

Робити добро - від щирого серця

В обласній дитячій клінічній лікарні відбулось передання 27 сучасних слухових апаратів дітям Житомирщини, котрі потребують корекції слуху, від Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця». Кошти для їх придбання були зібрані під час минулорічної акції «Почуйте всі».

Детальніше...

 

Олег Мусій «Міністерство охорони здоров’я України працюватиме за запитом людей»

«Перед Міністерством охорони здоров'я України стоїть багато поточних завдань, які потрібно терміново вирішувати, оскільки ситуація в країні з економікою, та й з охороною здоров'я, залишає бажати кращого», – сказав вчора під час представлення апарату відомства новопризначений Міністр охорони здоров'я України Олег Мусій.

Детальніше...

 

Бердичівська центральна міська лікарня отримала кошти на утеплення

Більше двох років у Бердичеві чекали на надходження  від Держекоінвестагентства майже 15 мільйонів гривень, що їх мала отримати центральна міська лікарня згідно з проектами цільових екологічних інвестицій та  відповідно до кіотських протоколів.

Детальніше...

 

Українські дні атопічного дерматиту

З 3 по 7 березня 2014 року в Україні пройдуть «Українські дні атопічного дерматиту», метою яких є підвищення поінформованості громадян про це захворювання, яке істотно погіршує якість життя пацієнтів.

Детальніше...

 

У Житомирському обласному центрі крові відбувся «День відкритих дверей»

У Житомирському обласному центрі крові відбувся «День відкритих дверей» для  учнів центру професійно – технічної освіти м. Житомира. Для молоді проведено  інформаційно-ознайомчу екскурсію,  під час якої відбулось знайомство з технологіями заготовлення, зберігання та безпеки донорської крові та її компонентів.

Детальніше...

 

ДИТЯЧІ САДОЧКИ ДОЛУЧИЛИСЯ ДО ПРОФІЛАКТИКИ ЗАХВОРЮВАНЬ ЗУБІВ У ДІТЕЙ

11 лютого лікарі-стоматологи Житомирської міської стомато-логічної поліклініки № 2 та Житомирської госпрозрахункової стоматологічної поліклініки прове-ли інтерактивні заняття з вихованцями дошкільних навчаль-них закладів № 5 та № 39 м. Житомира на тему: «Пригоди у чарівному зубному королівстві».

Детальніше...

 

Понад 617 тисяч жителів Житомирщини звернулися за стоматологічною допомогою в минулому році

Дата святкування Міжнародного дня стоматолога – 9 лютого. Вона присвячена ранньохристиянській великомучениці Аполлонії, що жила в третьому столітті нашої ери в Олександрії. Це були часи великого гоніння на всю християнську Церкву. І віруюча в Христа Аполлонія, що була донькою видного олександрійського чиновника, не стала винятком. Вона була схоплена і піддана жорстоким тортурам, у неї живцем вирвали всі зуби і під загрозою спалення на багатті вимагали зречення від віри. Щоб дати їй можливість схилити перед мучителями коліна, її розв’язали, але замість цього відважна жінка воліла сама кинутися в смертельний вогонь. За  історичними літописами це сталося 9 лютого 249-го року.

Детальніше...

 

Електронний реєстр пацієнтів

У поліклініці № 2 центральної міської лікарні № 1 м.Житомира започатковано електронний реєстр пацієнтів, який охоплює інформацію про 80 тисяч людей.

Детальніше...

 

Медицина області переорієнтовується на профілактику захворювань

Здоров’я нації – один із важливих показників соціально-економічного розвитку сучасної держави. Питання його збереження є, перш за все, питанням переорієнтації роботи медичної галузі в напрямку активного впровадження здорового способу життя, попередження та виявлення захворювань на стадії, коли боротьба з недугою є найбільш ефективною і найменш затратною. На цьому наголосив голова облдержадміністрації Сергій Рижук під час телепроекту «Відкрита розмова», присвяченого актуальним проблемам соціально-економічного розвитку регіону та обговоренню суспільно-політичної ситуації у державі.

Детальніше...

 

Сьогодні – Всесвітній день боротьби з онкологічними захворюваннями

Онкологічні хвороби наразі є однією з основних причин смертності населення як в Україні, так і в цілому світі. До їх виникнення призводять такі фактори, як спадковість, забруднення навколишнього середовища, стреси, яким все більше піддається населення за сучасних реалій.

Детальніше...

 
<< Початок < Попередня 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 Наступна > Кінець >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Терміново
Шановні колеги!!!
Як ви оцінюєте медичне обслуговування в області?
Дайджест

daidzhest

Урядова гаряча лінія

p3_27042018baner

Статистика сайту