Новини

МОЗ із USAID запускають всеукраїнське опитування пацієнтів

Міністерство охорони здоров’я України спільно з Проєктом USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я» запускають всеукраїнське опитування пацієнтів, щоб дізнатися, яку медичну допомогу люди хочуть бачити у своїх містах.

Детальніше...

 

За 11 місяців війни росіяни зруйнували 171 об’єкт медзакладів та ще 1035 пошкодили

Від 24 лютого минулого року окупанти майже щодня завдають ударів по українській медичній інфраструктурі. За 11 місяців війни в Україні постраждали 1206 обʼєктів медзакладів. З них 1035 обʼєктів медичної інфраструктури пошкоджено та ще 171 обʼєкт зруйновано вщент, без можливості подальшого відновлення.

Детальніше...

 

Жителі Житомирщини можуть безкоштовно отримати рутинні щеплення

Станом на початок 2023 року Житомирська область достатньо забезпечена рутинними вакцинами.

Детальніше...

 

Україна оновила стандарти медичної допомоги при туберкульозі

Україна першою в Європейському регіоні привела національні стандарти охорони здоров’я у разі туберкульозу у відповідність до рекомендацій ВООЗ 2022 року. 19 січня 2023 року наказом МОЗ України № 102 були затверджені стандарти медичної допомоги «Туберкульоз». Стандарти розроблені за активною участю фахівців Центру громадського здоров’я.

Детальніше...

 

МОЗ України оголошує онлайн-голосування щодо обрання дати святкування Дня медичного працівника

Міністерство охорони здоров’я України у відповідь на запит суспільства та медичної спільноти оголошує онлайн-голосування щодо обрання дати святкування Дня медичного працівника. Наразі в Україні, а також у росії та білорусі, це професійне свято відзначають щорічно у третю неділю червня. Очевидною є необхідність відійти від радянської традиції та обрати дійсно україноцентричну дату, яка є найбільш відповідною для відзначення саме наших українських медиків.

Детальніше...

 

За 2022 рік в Житомирській обласній лікарні провели сім операцій з трансплантації нирки

Лікарі КНП «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф.Гербачевського» Житомирської обласної ради провели сім успішних операцій по пересадці нирки від родинного донора.

Детальніше...

 

Україна забезпечена вакцинами на 2023 рік

Станом на початок 2023-го року Україна достатньою мірою забезпечена рутинними вакцинами, а Міністерство охорони здоровʼя тримає на контролі дотримання графіків поставок і наявність вакцин. Українці можуть отримати безоплатно всі щеплення, які необхідні для імунізації згідно з Національним календарем щеплень.

Детальніше...

 

Зробити щеплення проти COVID-19 на Житомирщині можуть не лише дорослі, а й діти

Збройна агресія рф проти України внесла свої корективи у вакцинальну кампанію проти COVID-19, однак грізна хвороба нікуди не зникла, кількість хворих у країні зростає щодня.

Детальніше...

 

Наталія Остапченко долучилася до засідання Житомирської регіональної ради Ордена Святого Пантелеймона

13 січня 2023 року у Житомирській ОВА відбулося засідання регіональної ради Ордена Святого Пантелеймона, участь у якому взяла перша заступниця начальника Житомирської ОВА Наталія Остапченко. Також участь у нараді взяв заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма, голова Поважної ради Ордена Святого Пантелеймона Василь Князевич, представники структурних підрозділів облвійськадміністрації та духовенство області.

Детальніше...

 

Вакцинація дітей проти грипу

Грип – гостре вірусне захворювання, що найчастіше вражає органи дихання, може перебігати в тяжкій формі, спричинити ускладнення: пневмонію, отит, синусит, менінгіт, та навіть призвести до смерті. Маленькі діти належать до групи ризику, для якої грип становить найбільшу небезпеку.

Детальніше...

 

Верховна Рада ухвалила законопроєкт 6364: як він допоможе покращити систему протидії ВІЛ

12 січня 2023 року Верховна Рада ухвалила у другому читанні законопроєкт № 6364 щодо змін у Закон про протидію поширенню хвороб, зумовлених вірусом імунодефіциту людини, та правовий і соціальний захист людей, які живуть з ВІЛ. Законопроєкт був розроблений у співпраці з Міністерством охорони здоровʼя України та з урахуванням керівних документів Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ).

Детальніше...

 

Як запропонувати допомогу людині з інвалідністю

Мати щирі наміри комусь допомогти – це нормально. Утім перш ніж ви запропонуєте допомогу, впевніться, що людина насправді цього потребує в конкретній ситуації і за певних обставин.

 

Детальніше...

 

У 2022 році у Житомирській області на лінію 103 надійшло майже 147 тисяч звернень

Як повідомляє КНП «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Житомирської обласної ради, впродовж 2022 року жителі Житомирщини зверталися за номером екстреної медичної служби 146 890 разів.

 

Детальніше...

 

Віталій Бунечко оглянув укриття для пацієнтів та медичного персоналу Романівської лікарні

05 січня 2023 року начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко в рамках робочої поїздки оглянув новостворене укриття для пацієнтів та медичного персоналу КНП «Романівська лікарня». Також участь у заході взяло керівництво Житомирської РДА та представники профільних структурних підрозділів облвійськадміністрації.

Детальніше...

 

Які критерії для встановлення інвалідності

I, II чи III групу інвалідності встановлюють з огляду на те, наскільки порушені функції органів і систем організму людини та обмежена її життєдіяльність. Порушення можуть бути спричинені захворюваннями, бути наслідком травм або уродженими вадами.

Детальніше...

 

Майже 160 тис щеплень від COVID-19 було зроблено у 2022 році на Житомирщині

Про це повідомляє Департамент охорони здоров’я Житомирської ОВА.

 

Детальніше...

 

До національного класифікатора професій введено нові професії галузі охорони здоров’я

Міністерство економіки України затвердило зміни №11 до національного класифікатора ДК 003:2010 «Класифікатор професій». Відповідні зміни передбачені наказом №5573 та також стосуються професій галузі охорони здоров’я.

Детальніше...

 

Розроблено рекомендації щодо кіберзахисту закладів охорони здоров’я

Для збереження конфіденційності інформації, що стосується персональної медичної інформації та персональних даних пацієнтів, Міністерством охорони здоров’я України та проєктом USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я» розроблено настанови з кіберзахисту закладів охорони здоров’я, скорочені рекомендації з яких наводяться нижче.

Детальніше...

 
<< Початок < Попередня 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Наступна > Кінець >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Терміново
Шановні колеги!!!
Як ви оцінюєте медичне обслуговування в області?
Дайджест

daidzhest

Урядова гаряча лінія

p3_27042018baner

Статистика сайту