Перша заступниця начальника Житомирської ОВА Наталія Остапченко 22 грудня 2022 року взяла участь в онлайн-засіданні комісії з питань розподілу коштів для задоволення потреб охорони здоров’я.

2022_12_23_01

 На розгляд було представлено чотири медичних заклади, які мають значний медичний ресурс, спрямований на ліквідацію уражень, отриманих унаслідок травматичних та вогнепальних поранень різного ступеню важкості.

 До складу комісії входять представники Офісу Президента України, Верховної Ради України, МОЗ, Мінцифри, НСЗУ, НАЗК, Всесвітньої організації охорони здоров’я, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

 Перший проєкт, який відповідає потребам сьогодення — це будівництво хірургічного корпусу в КНП «Новоград-Волинське міськрайонне медичне об’єднання» в місті Звягель. З початку війни до лікарні звернулося 5969 внутрішньо переміщених осіб та українських військовослужбовців. З них на стаціонарному лікуванні перебували понад 1200 пацієнтів.

 До пропозицій Житомирської області щодо оновлення і модернізації лікарняних закладів за кошти United24 віднесено також реконструкцію двох обласних клінічних лікарень.

 Перша — це КНП «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського». Вона є центром надання висококваліфікованої медичної допомоги населенню регіону, який забезпечує практично всі види спеціалізованих медичних послуг.

 Друга лікарня – це КНП «Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня», яка розташована у селі Станишівка.

 Також на розгляд надано проєкт щодо реконструкції приміщень 4-го поверху будівлі Житомирського обласного онкологічного диспансеру під хірургічне відділення у Житомирі. КНП «Житомирський обласний онкологічний диспансер» – єдиний заклад охорони здоров’я на території області, в якому надається увесь спектр спеціалізованої медичної допомоги онкохворим.

 Комісією з питань розподілу коштів для задоволення потреб охорони здоров’я прийнято до розгляду пропозиції першої заступниці начальника Житомирської ОВА Наталії Остапчекно.

 Довідково. Постановою Кабінету Міністрів України від 26 квітня 2022 року № 491 затверджено Порядок використання коштів, що надійшли на рахунок, відкритий у Нацбанку, для задоволення потреб охорони здоров’я в рамках ініціативи United24.

 Кошти, що надійшли на рахунок, спрямовуватимуться на закупівлю медичного забезпечення: лікарських засобів, імунобіологічних препаратів (вакцин), витратних матеріалів, медичних виробів (зокрема дороговартісного медичного обладнання) та допоміжних засобів до них, медичних меблів, спеціалізованих санітарних транспортних засобів, мобільних госпіталів, інших необхідних товарів для задоволення потреб охорони здоров’я; відновлення роботи державних та комунальних закладів охорони здоров’я, що постраждали внаслідок бойових дій.

 Житомирська ОВА.