Відзначається згідно з Указом Президента України від 2 грудня 2002 року № 1120/2002. Всебічна й об’єктивна статистична інформаційна база є першочерговою передумовою ефективного управління соціально-економічними процесами, зокрема, і системи охорони здоров’я.

 

2022_12_05_01

 

Медична статистика – це наука, яка вивчає показники здоров’я населення (захворюваність, інвалідність, демографічні показники: народжуваність, смертність, природній приріст, середню тривалість життя), фізичний розвиток, а також показники діяльності лікувально-профілактичних закладів.

Діяльність лікарів різних спеціальностей незмінно пов’язана з обліком, розробкою і аналізом статистичних матеріалів. Уміння узагальнювати, аналізувати отриману в повсякденній медичній практиці інформацію дозволяє на високому якісному рівні підходити до вирішення клінічних та організаційних проблем.

Сьогодні статистичні дані відображають результати діяльності галузі, служать широкому інформуванню населення. Вони регулярно оприлюднюються на телебаченні та радіо, на сторінках у соцмережах та офіційних сайтах. Медична статистика дозволяє дати оцінку стану здоров’я населення регіону, країни в цілому і на цій основі розробити заходи, спрямовані на поліпшення здоров'я населення.

Тож з нагоди професійного свята – найкращі побажання усім працівникам медичної статистики області! Нехай здійсняться всі ваші мрії, а віра в нашу перемогу та оптимізм завжди залишаються з вами!

Департамент охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації