Ще 10 автомобілів для транспортування вакцин від ЮНІСЕФ надійшли в регіони. Це вже друга партія таких транспортних засобів, які отримали Центри контролю й профілактики хвороб (ЦКПХ) від Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ). Першу партію з 10 автомобілів-рефрижераторів доставили наприкінці серпня.

 

2022_10_19_0001

 

«Імунопрофілактика під час війни особливо важлива, адже ми стикнулися з безліччю нових викликів і через міграційні процеси, і через навантаженість на систему охорони здоров’я. Проте МОЗ робить усе можливе, щоб кожна дитина і кожен дорослий могли отримати свої щеплення за Національним календарем там, де вони перебувають. Такі автомобілі — це велика підтримка для нас, що дозволить оперативно доставляти вакцини в заклади охорони здоров’я в регіонах і зробити вакцини ще більш доступними», — наголосив Ігор Кузін, заступник міністра охорони здоров’я — головний державний санітарний лікар України.

2022_10_19_0002

Другу партію транспортних засобів отримали ЦКПХ Вінницької, Волинської, Житомирської, Кіровоградської, Сумської, Тернопільської, Харківської, Хмельницької та Чернівецької областей.

2022_10_19_0003

Загалом ЮНІСЕФ передав Україні 30 автомобілів для всіх регіонів. Усі вони оснащені спеціальним холодильним обладнанням із об’ємом для транспортування вакцин 4 куб. м за температурного режиму +2…+8 С°. Це дозволить доставляти необхідний запас вакцин до будь-якого закладу охорону здоров’я в межах області.

Пресслужба МОЗ