Про це повідомляє громадська огранізація «In Touch Ukraine Foundation».

 

2022_10_12_0001

 

11 жовтня 2022 року Житомирським міським центром соціальних служб міської ради, КНП «Обласний перинатальний центр» ЖОР та ГО «In Touch Ukraine Foundation», що реалізує крос-секторальний проєкт UNICEF Ukraine у Житомирській області, було підписано тристоронній меморандум та відкрито кабінет психологічної допомоги.

2022_10_12_0002

В межах роботи кабінету планується надавати інформаційні послуги вагітним жінкам, які перебувають на збереженні вагітності, в тому числі жінкам із числа внутрішньо переміщених осіб, породіллям «групи ризику», жінкам, які народили дитину передчасно, та іншим потребуючим.

Зокрема фахівці кабінету надаватимуть інформаційні послуги щодо:

оформлення свідоцтва про народження для новонароджених дітей;

оформлення виплат при народженні дитини;

можливості отримання гуманітарної допомоги.

Також планується налагодити систему перенаправлення пацієнтів за місцем їхнього фактичного проживання з метою отримання соціальних послуг у громаді за місцем походження.

2022_10_12_0003

Тестування роботи кабінету розпочалося у вересні. За 40 годин роботи кабінету спеціалісти надали послуги 11 жінкам із новонародженими дітьми та 1 сімейній парі, а також здійснено 4 перенаправлення клієнтів до спеціалістів у їхніх громадах.

2022_10_12_0004

Довідково. 11 червня 2022 року Житомирська обласна державна адміністрація підписала угоду про співпрацю з Дитячим фондом ООН – ЮНІСЕФ. Саме ця угода дала старт програмі співробітництва в масштабах всієї області. Житомирщина – перша з областей, де підписали такий стратегічний план взаємодії.

Житомирська ОДА