Напередодні Дня Перемоги в Бердичеві відбулася надзвичайно святкова подія – відкрилася нова амбулаторія загальної практики - сімейної медицини. Це стало гарним подарунком для тих, хто здійснив великий подвиг 65 років тому.

 

- Сьогоднішня подія – це доказ того, що влада конкретними діями засвідчує свою повагу й шану до свого народу, - сказав, вітаючи учасників свята, голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Миколайович Рижук. - З таким розумінням ситуації ми будемо перерізати ще багато стрічок при відкритті нових об’єктів. Для того ж, щоб гарантувати, що за якийсь час розвинеться економіка й вирішаться всі проблеми життя наших людей, нам ще багато потрібно зробити. Але питання охорони здоров'я особисто для мене – найголовніше! Тож я хочу побажати вам основного – здоров'я, наснаги. Щоб ви приходили сюди порадіти своєму життю.

Як відзначив начальник управління охорони здоров'я облдержадміністрації Олександр Костянтинович Толстанов, відкриття амбулаторії – це не просто приємна і радісна подія. Це - крок до того, щоб попередити захворювання.

- Тому що лише сімейний лікар – єдина постать у медицині, котра працює поруч із вами, знає й бачить вас від початку народження й до останніх днів, - наголосив він. - Це та людина, яка, дійсно, зможе не лише лікувати, але й націлювати вас на здоровий спосіб життя. Якщо ми попередимо хворобу – матимемо здорових людей. А це – найголовніше!

Привезли шановані гості й багато подарунків для нової амбулаторії - трьохканальний електрокардіограф, найсучасніші пристрої для вимірювання рівня цукру в крові, мікрохвильову піч.

Дякуючи владі області за увагу до медицини міста Бердичева, міський голова Василь Костянтинович Мазур зауважив, що нововідкритий заклад надаватиме медичну допомогу більше одинадцяти тисячам жителів одного з мікрорайонів.

- Це - вже п’ята амбулаторія, яка працює в Бердичеві, - повідомив він. - У досить короткі терміни за кошти міського бюджету тут був проведений ремонт, який дає можливість працювати сімейним лікарям, котрі надають допомогу і діткам, і дорослим, у нових, більш комфортних умовах.

- Чимало було й спонсорів – надали меблі, працівників, котрі й здійснювали ремонтні роботи. Далеко не в усіх лікувальних закладах – тим паче в амбулаторіях є, наприклад, кондиціонери. А тут вони встановлені. Є умови й для відвідувачів, і для медичного персоналу, - додав головний лікар Бердичівської ЦМЛ Анатолій Миколайович Терефєєв. – А це - надзвичайно важливо для успішної та ефективної роботи медичних працівників.

Загалом же, як повідомила завідуюча закладом Людмила Анатоліївна Біла, тут надаватимуть медичну допомогу населенню четверо сімейних лікарів та акушер-гінеколог. Акушер-гінеколог Наталія Іванівна Черевко та акушерка Ірина Миколаївна Пінькевич розповіли, що протягом року в амбулаторії, зазвичай, перебуває на обліку до ста вагітних, обслуговується близько п'яти з половиною тисяч жінок фертильного віку - роботи вистачає.

- Тож ми будемо все робити, аби зберегти здоров'я наших земляків, - запевнили вони. - Бо ж коли є здоров'я – то це і є найбільшим щастям!

  Вікторія Паламарчук