14 квітня до Житомирського інституту медсестринства з робочим візитом завітали голова обласної держадміністрації Сергій Рижук і депутат обласної ради Михайло Чигир.

 

 

У ході візиту гості ознайомилися з матеріально-технічною та науково-методичною базою інституту, зустрілися із студентами з числа осіб з вадами слуху, студентами магістратури з медсестринства, а також з ректоратом та вченою радою навчального закладу.

Губернатор високо оцінив діяльність колективу, особливо у напрямку розвитку науково-дослідної роботи, підкреслив важливість якісної підготовки медичних кадрів для області.

На думку голови адміністрації, у реформуванні системи охорони здоров’я пріоритети повинні надаватись організації первинної медико-санітарної допомоги, про-філактичній медицині: «Краще і дешевше попереджати, ніж лікувати». Сергій Миколайович наголосив, що у його планах - доступність до якісної медичної допомоги кожного мешканця області. Тому фахівці, котрих готує інститут медсестринства, і є тим ресурсом, за допомогою якого реально досягти поставленої мети. Фельдшер, акушерка, медична сестра, зубний гігієніст – перші із медичних працівників, хто безпосередньо і щоденно контактує з населенням, турбується про запобігання виникненню захворювань і збереження здоров’я людей.

С. Рижук і М. Чигир віддали належне і ролі інституту у реформуванні медичної освіти в Україні. Їх зацікавила ступеневість підготовки медичної сестри – від молодшого спеціаліста, бакалавра і до магістра. Гідним уваги виявився досвід міжнародної співпраці. «Ми пишаємося тим, що на теренах області є такий прогресивний навчальний заклад і будемо всіляко підтримувати його розвиток», - наголосили гості інституту.

Було обговорено ряд питань: перспективи розвитку інституту, розширення матеріально-технічної бази і розгляд проектно-кошторисної документації на будівництво навчального корпусу, збільшення обсягів державного замовлення на підготовку фахівців, створення у структурі інституту таких підрозділів, як факультет і відділ міжнародного співробітництва, а також узгодження заходів з підготовки святкування 135 річниці з дня заснування навчального закладу. Губернатор наголосив, що в своїй роботі приділятиме значну увагу гуманітарній сфері і пообіцяв особисто підтримувати усі розумні починання та ідеї колективу.

Н.П.Леонченко,

начальник навчально-методичного відділу.

На знімках: під час зустрічі.