13 – 15 квітня 2010 року в Тернопільському державному медичному університеті імені І. Я. Горбачевського відбувся ХІV міжнародний медичний конгрес студентів та молодих вчених, у роботі якого взяли участь представники медичних закладів України, Росії, республіки Казахстану, Польщі, Нігерії.

Делегацію від Житомирського інституту медсестринства представляли студенти-магістри за спеціальністю «Сестринська справа» І. І. Ліщук та І. П. Назарук, які виступали з науковими доповідями «Роль медичної сестри в реабілітації постінфарктних хворих» та «Наукове обґрунтування розвитку паліативної медицини на реґіональному рівні», які є надзвичайно актуальними в сучасній медицині. Іванна Ліщук зосередила увагу учасників конференції на ефективній діяльності медичної сестри в сучасній медицині. Доповідь Ірини Назарук викликала особливе зацікавлення у слухачів, оскільки тема, яку вона висвітлювала, є надзвичайно актуальною для вивчення та застосування в практичній медицині в Україні, особливо в Житомирському реґіоні.

Міністерство охорони здоров“я України, Тернопільський державний медичний університет імені І. Я. Горбачевського, обласна асоціація молодих медиків Тернопілля відзначили дипломом І ступеня Ірину Назарук та дипломом ІІ ступеня Іванну Ліщук за наукові доповіді на ХІV Міжнародному медичному конгресі студентів та молодих вчених.

Іванна Ліщук.