18 грудня під головуванням обласного позаштатного спеціаліста зі спеціальності «Загальна практика – сімейна медицина» Володимира Хренова відбулося засідання товариство сімейних лікарів та головних лікарів центрів ПМСД області за участю керівників відділів (управлінь) охорони здоров’я райдержадміністрацій та міськвиконкомів, яке проходило у Житомирському інституті медсестринства.  В роботі товариства взяли участь заступник директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Валентина Грищук та начальник управління ресурсного та фінансового забезпечення департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Людмила Білошицька.

2013_12_18_01

Відповідно до порядку денного заступник головного лікаря з поліклінічно-амбулаторної роботи обласного протитуберкульозного диспансеру Лариса Коломієць ознайомила присутніх з епідеміологічною ситуацією з туберкульозу та його діагностикою. Доповідач також висловила пропозиції щодо впровадження уніфікованого протоколу з діагностики та лікування туберкульозу в роботу лікарів первинної ланки.

2013_12_18_02

З сучасними програмами  ефективного знеболення у практиці сімейного лікаря учасників товариства ознайомив лікар кабінету протибольової терапії обласного онкодиспансеру Сергій Пащенко, який, зокрема, акцентував увагу на інтегрованих формах надання наркологічної допомоги та проведенні профілактичної роботи.

2013_12_18_03

Про вирішення питань щодо тимчасової втрати працездатності на рівні центрів ПМСД йшлося у виступі заступника головного лікаря з експертизи тимчасової непрацездатності ЦМЛ № 1 м. Житомира Ігоря Швирьова.

2013_12_18_04

Лікар обласного центру медико-соціальної експертизи Віктор Ковальчук поінформував присутніх з  питань медико-соціальної експертизи при створенні центрів ПМСД.

Лікар-інфекціоніст обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом Олена Люльченко ознайомила присутніх зі шляхами покращення профілактики ВІЛ-СНІДу в області.

Учасники товариства також обговорили актуальні питання, які виникли при створенні центрів ПМСД.

Прес-центр ДОЗ,

тел. (0412) 41-37-72

E-mail:  press@ztomc.net.ua